Nutriční hodnoty (Vaflové srdce se zmrzlinou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 651 kJ / 873 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,25 g |
| Tuky | 34,50 g |
| – nasycené | 9,10 g |
| – nenasycené | 24,24 g |
| –– mononenasycené | 15,70 g |
| –– polynenasycené | 8,54 g |
| ––– omega 3 | 0,66 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 6 mg |
| Sodík | 142 mg |
| Sůl | 0,57 g |
| Sacharidy | 117,60 g |
| – cukry | 12,40 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g másla či margarínu | Margarín | 50 g |
| 1 dl 1 dl vody | Voda | 100 ml |
| 1 dl 1 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 1,5 dl 1,5 dl hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| 1/2 l 1/2 l vanilkové zmrzliny | Zmrzlina vanilková | |
| čokoláda na posypání | Čokoláda mléčná 30% | |
| podle chuti jahody | Jahody čerstvé |