Nutriční hodnoty (Hejk na smetaně se žampióny a pórkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 614 kJ / 1 103 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 124,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,42 g |
| Tuky | 63,23 g |
| – nasycené | 40,49 g |
| – nenasycené | 19,25 g |
| –– mononenasycené | 16,88 g |
| –– polynenasycené | 2,37 g |
| ––– omega 3 | 0,92 g |
| Vláknina | 0,98 g |
| Cholesterol | 600 mg |
| Sodík | 741 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 8,10 g |
| – cukry | 6,14 g |
| ––– laktóza | 6,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 filety 4 filety z hejka | Hejk filet | 800 g |
| 8 8 velkých žampiónů | Žampion čerstvý | |
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| citrónová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| máslo | Máslo kravské | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| sůl | Sůl mořská |