MYŠÍ OUŠKA
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 767 kJ / 422 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,72 g |
Tuky | 30,24 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 398 mg398 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 2,80 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 7. 2009 17:11
Merylas, diky, tyhle usi uz jsem nekdy nekde videla, tak uz asi chapu, jak to autorka myslela



22. 7. 2009 13:55
suzanna
mrkni pro představu tadyhttp://www.toprecepty.cz/recept/2227-stramberske-u... Je to sice úplně jiný recept, ale uši, jako uši




22. 7. 2009 13:49
myslim, ze jsem si nikdy mysi ousko z blizka neprohlizela, tak si to asi neumim predstavit
ale jinak vypadaji moc pekne



22. 7. 2009 13:29
Představ si opravdové myší ouško...taky je u hlavičky ten oválek jakoby smáčklý okrajema k sobě.
22. 7. 2009 13:25
suzanne, já tomu rozumím tak, že hned po vytažení z trouby ´poodkrajujeme z plechu (asi nejdou samotné dolů) a uprostřed zmáčkneme (asi uděláme dolík)...
..snad...


22. 7. 2009 13:19
Ja jsem asi uplne blba, ale muzete mi nekdo poradit, co to znamena....podkrajujeme a na jedne strane smackujeme?
V zivote jsem se s temito vyrazy nesetkala


21. 7. 2009 20:42
tak tady jsem si dokonce i pěkně zasportovala
, první plech jsem spálila, druhý málem taky, no...poslední už byly dokonalé, ale ty už jsem zase nefotila. Při pečení jde vyloženě o vteřiny, je to vlastně tenoučké piškotové těsto a je za 3-4 minutky hotové, jak začnou zlátnout okraje, už je zle a při smačkávání popraskají (smáčknout se musí okamžitě po vytažení z trouby), ještě jsem si blbec nepřipravila včas pudink
. Těsto mi podle předpisu nevyšlo
, mouku jsem musela přidávat a nevím, jestli nakonec nemělo být ještě hustější, lívanečky se mi hodně rozplácly. Nějak taky nebyl čas pěkně je naaranžovat na focení
. Nakonec byla myší ouška výborná a dětičky velmi spokojené, bodík jsem už poslala 





13. 3. 2009 22:04
Tak moc přeji,aby se zadařilo.

13. 3. 2009 22:01
dakujem za radu
upečiem ich, ked príde vnúčik






13. 3. 2009 21:54
JO,jo.Po vychladnutí se plní máslovým krémem,nebo šlehačkou.To už je na vás a na vaší chuti.Jen ještě doplním,že se musí péct na 200°C uprostřed.
13. 3. 2009 21:39
chcem sa opýtať, to ako tie koláčiky "smačkujeme" a to dáme na vrch tu pudingovu náplň?
dakujem

13. 3. 2009 21:36
Jé, tak tohle vůbec neznám
, určitě s dětmi vyzkouším, alespoň bude sranda v kuchyni 




Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Špecle s osmaženou cibulkou a slaninou
Přidáno před 4 hodinami

Cuketový salát s hořčičnou zálivkou
Přidáno před 5 hodinami

Mleté hovězí zapečené se špenátem
Přidáno před 6 hodinami

Bramborové škvarkové placky
Přidáno 9. 6. 2023 12:42

Hovězí pečeně z Kolína nad Rýnem
Přidáno 9. 6. 2023 09:15

Hovězí kližka na mrkvi a pórku z pomalého hrnce
Přidáno 8. 6. 2023 19:43
Právě bylo uvařeno:

Špenátová slunečnice
uvařil/a Vladka321
před 25 minutami

Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
uvařil/a Zdenny
před 25 minutami

Zapečený lilek s kuskusem
uvařil/a vanilj
před 1 hodinou

Kuřecí prsa na slanině s nivovou omáčkou
uvařil/a Springflower
před 1 hodinou

Rebarborový koláč
uvařil/a Fitulka
před 2 hodinami

Hrnková tvarohová bábovka
uvařil/a Chrobak
před 2 hodinami

Kuřecí křupavé řízky z trouby
uvařil/a Olympus
před 2 hodinami

Kuřecí po debrecínsku
uvařil/a boqvai
před 2 hodinami

Smetanové brambory s kuřecím masem
uvařil/a boqvai
před 4 hodinami

Sýrovo - kuřecí placičky
uvařil/a boqvai
před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: piškotová ouška myší uši myší uši recept ouška cukroví myší uši medova ouska piškotové ouška pečené myši ouška s krémem myší uši cukroví recept myší uši cukroví ouška myšší ouška ouška cukroví recept na mýší uší recept na ouška ouška z piškotového těsta ouška recept recepty,myší ouška recept mysi
Suroviny: vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá
MYŠÍ OUŠKA
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68kL
12 názorů