MYŠÍ OUŠKA

Ivuska137 Kuchařka: Ivuska137

Moučníky , Smažené 12 názorů

Suroviny

4 celá vejce
moučkový cukr
polohrubá mouka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kolik váží 4 vejce, tolik dáme cukru. Kolik váží 3 vejce, tolik dáme polohrubé mouky. Vše smícháme a třeme 10 minut.

  2. Na vymaštěný plech lijeme lžící malé lívanečky. Po vyjmutí z trouby hned podkrojíme a na jedné straně zmačkneme. Náplň-pudinková.

Poznámka

Tohle mají nejraději děti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: MYŠÍ OUŠKA

  • suzanna suzanna

    Merylas, diky, tyhle usi uz jsem nekdy nekde videla, tak uz asi chapu, jak to autorka myslela:yes::-D

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    suzanna :-D mrkni pro představu tadyhttp://www.toprecepty.cz/recept/2227-stramberske-u... Je to sice úplně jiný recept, ale uši, jako uši:-));-)

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    myslim, ze jsem si nikdy mysi ousko z blizka neprohlizela, tak si to asi neumim predstavit:-8:-D ale jinak vypadaji moc pekne:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Představ si opravdové myší ouško...taky je u hlavičky ten oválek jakoby smáčklý okrajema k sobě.

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    suzanne, já tomu rozumím tak, že hned po vytažení z trouby ´poodkrajujeme z plechu (asi nejdou samotné dolů) a uprostřed zmáčkneme (asi uděláme dolík)...:-)..snad...;-)

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Ja jsem asi uplne blba, ale muzete mi nekdo poradit, co to znamena....podkrajujeme a na jedne strane smackujeme? :-O V zivote jsem se s temito vyrazy nesetkala:-O

    Odpovědět

  • Marta Marta

    tak tady jsem si dokonce i pěkně zasportovala :-D, první plech jsem spálila, druhý málem taky, no...poslední už byly dokonalé, ale ty už jsem zase nefotila. Při pečení jde vyloženě o vteřiny, je to vlastně tenoučké piškotové těsto a je za 3-4 minutky hotové, jak začnou zlátnout okraje, už je zle a při smačkávání popraskají (smáčknout se musí okamžitě po vytažení z trouby), ještě jsem si blbec nepřipravila včas pudink:-D. Těsto mi podle předpisu nevyšlo:-S, mouku jsem musela přidávat a nevím, jestli nakonec nemělo být ještě hustější, lívanečky se mi hodně rozplácly. Nějak taky nebyl čas pěkně je naaranžovat na focení :-8. Nakonec byla myší ouška výborná a dětičky velmi spokojené, bodík jsem už poslala :yes:

    Odpovědět

  • Ivuska137 Ivuska137(autor receptu)

    Tak moc přeji,aby se zadařilo.:-)

    Odpovědět

  • antonia antonia

    dakujem za radu:-D upečiem ich, ked príde vnúčik:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivuska137 Ivuska137(autor receptu)

    JO,jo.Po vychladnutí se plní máslovým krémem,nebo šlehačkou.To už je na vás a na vaší chuti.Jen ještě doplním,že se musí péct na 200°C uprostřed.

    Odpovědět

  • antonia antonia

    chcem sa opýtať, to ako tie koláčiky "smačkujeme" a to dáme na vrch tu pudingovu náplň?:-S dakujem

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Jé, tak tohle vůbec neznám :-), určitě s dětmi vyzkouším, alespoň bude sranda v kuchyni ;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: piškotová ouška myší uši myší uši recept ouška cukroví myší uši medova ouska piškotové ouška pečené myši ouška s krémem myší uši cukroví recept myší uši cukroví ouška myšší ouška ouška cukroví recept na mýší uší recept na ouška ouška z piškotového těsta ouška recept recepty,myší ouška recept mysi