Nutriční hodnoty (Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 6 635 kJ / 1 586 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 211,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 210,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,20 g |
| Tuky | 77,50 g |
| – nasycené | 26,48 g |
| – nenasycené | 42,01 g |
| –– mononenasycené | 35,34 g |
| –– polynenasycené | 6,67 g |
| ––– omega 3 | 1,45 g |
| Vláknina | 0,70 g |
| Cholesterol | 876 mg |
| Sodík | 895 mg |
| Sůl | 1,87 g |
| Sacharidy | 10,19 g |
| – cukry | 3,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězí svíčkové (může být i falešná nebo mladé hovězí zadní - nejlépe od soukromníka) | Hovězí svíčková | 1000 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 1 bílá cibule | Cibule čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kečupu | Kečup sladký | 15 ml |
| 1 špetka 1 špetka mletého bílého pepře | Pepř bílý | |
| sůl podle chuti | Sůl mořská | |
| chleba na topinky | ||
| olej | Olej řepkový | |
| česnek na potření topinek |