Sekt
Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál
Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál
Aperitiv je malé množství alkoholu, které se podává asi 15-20 minut před servírováním jídla.… Číst dál
Jahody jsou velmi oblíbené ovoce. Kromě přimé konzumace mají velké využití v gastronomii. Líbí se… Číst dál
Baklava je tučný a velmi sladký zákusek, oblíbený v Turecku a na Balkáně. Je to pochoutka z… Číst dál
Sójové maso je dehydratovaný, texturovaný sójový protein, který se vyrábí z odtučněné mouky. Lze je… Číst dál
Bránice je hladká, příčně pruhovaná svalovina, která odděluje orgány savců od hrudi a břicha.… Číst dál
Tuková blána je vepřová blána prorostlá tukem. Tato blána má více lidových názvů, jako třeba… Číst dál
Bramborový salát je velmi známé jídlo, které se podává jako příloha, nejčastěji k řízkům,… Číst dál
Amaretto je italský likér, ochucený mandlemi. Setkáme se s ním ve více variantách, bohužel ne… Číst dál
Utopenci jsou naším oblíbeným pokrmem. Setkat se s nimi můžeme i v hospodách a restauracích, kde se… Číst dál
Pljeskavica pochází ze srbského města Leskovac. Každý region má svůj recept. Většinou se s ní… Číst dál