Ředkvičky: Jasně červená kulatá zelenina, která je nabitá zdraví prospěšných látek
![Ředkvičky: Jasně červená kulatá zelenina, která je nabitá zdraví prospěšných látek](https://static.toprecepty.cz/fotky/images/10/9348-200-100.jpg)
Malý kulatý červený zázrak - ředkvičky. Radíme je do čeledi brukvovitých rostlin, kam patří také květák, kapusta nebo kedlubna. Mají kulatý tvar a jasně červenou barvou na povrchu, krásně bílou uprostřed a lehce štiplavou chuť. Ředkvičky jsou přímo nabité vitamíny. Obsahují vysoké množství vitamínu C, kyseliny listové a draslíku, jak uvedl ve svém článku server NZIP. Pěstování ředkviček zvládnete velmi snadno i doma, jsou velmi nenáročné a dají se sadit až třikrát do roka.
Využití ředkviček v kuchyni
Ředkvičky mají opravdu hojné využití v kuchyni, nejčastěji je konzumuje v syrovém stavu a přidáváme je do různých salátů a pomazánek. Dají se však i tepelně upravit, kde teplená úprava sníží jejich štiplavou chuť. Hodí se zejména do polévek, omáček nebo třeba jen tam podusit k masitým pokrmům. Ředkvičky je ovšem nutné před samotnou konzumací řádně opláchnout od zeminy. Využít můžete také zelené části z ředkviček a připravit si z nich třeba skvělé pesto.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 16 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 18 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více