Pavarotti miloval jídlo, hlavně špagety. V InterContinentalu mu museli přistavět vlastní kuchyň
Kdo by neznal jméno Luciana Pavarottiho, jednoho z nejslavnějších tenoristů světa? I když od roku 2007 není mezi živými, ve světě hudby zanechal tak hlubokou stopu, že na něj a jeho výkony jistě nezapomeneme. Stejně jako hudbu ale miloval i dobré jídlo, o čemž dobře vědí i kuchaři v hotelech, ve kterých při svých světových turné pobýval…
Vybudovali mu vlastní kuchyň
Luciano Pavarotti, jak naznačuje i jeho velmi korpulentní postava, opravdu miloval dobré jídlo - hodně dobrého jídla. Vždyť také příprava hotelů na jeho příjezd musela být po této stránce opravdu pečlivá. Dokonce tak pečlivá, že mu v pražském hotelu InterContinental před jeho návštěvou v roce 2005 dovybavili prezidentské apartmá, jež si zamluvil, vlastní kuchyní. Těžko by asi někdo počítal, že se bude v takových prostorech kuchtit. Luciano Pavarotti byl ale hostem číslo jedna, a tak hotel na nějakou tu korunu navíc k nákladům nemohl hledět.
Článek z magazínu
Doplnění kuchyně do prezidentského apartmá ale nebylo jedinou úpravou, kterou procházely hotelové prostory před pěvcovým příjezdem. Luciano Pavarotti byl opravdu velký muž, což mu také dodávalo na jeho charismatu, ale například pro lůžko konstruované na člověka běžné hmotnosti byl doslova postrachem. Žádný hotel na světě by se nechtěl "proslavit" tím, že právě zde praskla pod Pavarottim postel, a tak bylo často nutné vystužení. Stejně tak bylo potřeba dobře prohlédnout židle a křesla…
Speciální nádobí i kuchař
Je známým faktem, že si geniální tenorista vozil po světě i své vlastní nádobí, aby mohl jíst jídlo podle vlastní chuti a výběru. V jeho přibližně dvacetičlenném doprovodu samozřejmě nemohl chybět ani vlastní kuchař, který přísně dohlížel na přípravu jakéhokoliv jídla, které se mělo ocitnout na pěvcově talíři. Stejně tomu bylo i v Praze. Požadavky, které se k vedení hotelu dostaly před tím, než jej sama světová hvězda poctila svojí návštěvou, zahrnovaly neomezený výběr ovoce, ale také těstoviny, různé druhy octů na dochucení, oleje - zkrátka všechno, co může takový opravdu známý italský umělec k životu potřebovat. Jsou zkrátka lidé, kteří si takové požadavky mohou dovolit.
Luciano byl opravdu Italem se vším všudy. Nedal dopustit na kuchyň rodné země, těstoviny doslova miloval - a to do té míry, že si je dokonce sám připravoval. Traduje se, že si na cestu do Číny, kde správně předpokládal docela odlišná jídla, dokonce vezl nejen nádobí, ale prakticky celou italskou restauraci. Ani v jeho domácnostech nebylo o zásoby jídla rozhodně nouze, průměrná rodina by s nimi bez dalších nákupů vydržela měsíce.
Na zdraví nezapomínal
I když měl Pavarotti váhu kolem 160 kilogramů a mohlo by se zdát, že o své zdraví nedbá, opak byl pravdou. Jeho obavy byly velké, v jednu chvíli se mu dokonce podařilo shodit obdivuhodných třicet kilo, ale nebylo to na dlouho. A tak alespoň dbal na přísun vitamínů, které většinou konzumoval v tabletách.
Nakrmit Luciana Pavarottiho nebylo nic jednoduchého. Na druhou stranu si mohl dovolit platit tolik kuchařů a pomocníků, kolik jen uznal za vhodné. Přes všechny možnosti, které mu sláva a světový věhlas přinášely, ale stejně nejvíc miloval špagety - byl to prostě Ital.
Témata: Luciano Pavarotti, jídelníčky slavných, těstoviny, pasta, italská kuchyně
Sdílejte s přáteli
Recepty k tomuto článku
Články z magazínu
Související obsah
Vinný kámen
Vinný kámen vzniká přirozenou chemickou reakcí na dně sudu nebo v láhvi vína. Na pečení ho už používaly naše babičky, později byl nahrazen kypřícími… Číst více
Jedlými dárky dáváte kromě něčeho dobrého i váš čas. Inspirujte se originálními recepty
Vlastnoručně vyrobené dárky jsou výjimečné Doporučujeme darovat výrobky trvanlivější jako jsou sušenky, zavařeniny, likéry atd. Mělo by to být něco… Číst více
Naučte se number cake! Dort ve tvaru písmene nebo čísla potěší malé i velké
Už nějakou dobu zaplavují sociální sítě fotky… Číst více
Sladký i osvěžující: Citronový krém lemon curd se hodí do dortů i na palačinky. Jak jej připravit?
Vzhledem k jeho svěží ovocné chuti má lemon curd… Číst více
Zavařujeme broskve: Zkuste to s likérem amaretto nebo s obyčejným rumem. Neuděláte chybu!
Přemýšlíte zrovna, co udělat s množstvím broskví,… Číst více
Z růžových květů vyrábíme sirupy, marmelády a nápoje. Můžeme je sušit a kandovat. Jsou nejen chutné a voňavé, ale i léčivé
Nejvíce se používají růže šípková, galská, stolistá, damascénská a svraskalá, případně i další. Šlechtěné velkokvěté růže se k léčivým účelům… Číst více
Jak zavářet v obyčejném hrnci. Jednoduché zaváření zvládnou snadno i začátečníci. Potřebujeme jen hrnec a utěrku
Zaváření není složité a jistě nám brzy budou v komoře přibývat uložené sklenice s oblíbenými zavařeninami. Pokud použijeme ovoce a zeleninu z vlastní… Číst více
Rybíz na způsob brusinek: Fantasticky doladí svíčkovou a takhle snadno se připravuje
Rybízová sezóna je plná barev. Červený, černý,… Číst více
Co s okoralými jablíčky? Využijeme je na parádní nepečený dort, uděláme z nich kompot a ze slupek uvaříme voňavý čaj
Zpracovat krásná jablka není problém, s těmi… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Květák smažený v bramborovém těstíčku se sýrem voní majoránkou a je krásně křupavý. Nejdůležitější je správná hustota těstíčka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Vepřová krkovice z pomalého hrnce zavařená do zásoby
Přidáno před 12 hodinami

Hummus s mletým masem - izraelská Hamshuka
Přidáno před 18 hodinami

Květák s cizrnou, fazolkami, hráškem a kokosovým mlékem
Přidáno před 22 hodinami

Guláš z hlívy ústřičné s rajčaty, žampióny a mandlemi.
Přidáno 29. 5. 2023 00:01

Vepřová pečeně s pikantní omáčkou
Přidáno 28. 5. 2023 11:21

Chřestová polévka s vejci, kapií a červeným pepřem.
Přidáno 28. 5. 2023 10:53
Komentáře
Ke článku nejsou žádné komentáře.