Jídelníčky slavných: Aktivista Leonardo DiCaprio nabadá fanoušky k veganství

Nejen hvězda legendárního romantického dramatu Titanic či představitel Vlka z Wallstreet, ale také v roce 2017 jmenovaný posel míru OSN. To vše je Leonardo DiCaprio. Ačkoliv dívčí srdce na stříbrném plátně láme úspěšně již od roku 1993, největšího filmového ocenění – zlaté sošky Oscara – se mu dostalo až v roce 2015. Zlí hollywoodští jazykové tvrdí, že měl tehdy trofej téměř zapomenout v restauraci, kde slavil vítězství. Co dobrého ale DiCaprio v té restauraci jedl?
Neoblomný environmentalista
Leonardo DiCaprio může být nejslavnější svou filmovou kariérou, ale mimo obrazovku se hollywoodská hvězda nestydí sdílet svou další vášeň: ekologii. Zatímco herec v minulosti využíval svou slávu k povzbuzení jednotlivců k tomu, aby doma používali solární energii a vozili se v elektromobilech, jeho nejnovější křížová výprava zasáhla trochu palčivější téma. DiCaprio nyní žádá fanoušky, aby pomohli planetě i svému vlastnímu zdraví zdraví tím, že se vzdají jedné ze základních složek jídelníčku – masa.
Článek z magazínu
4. března letošního roku zveřejnil herec na sociální síti Twitter status, ve kterém prosil fanoušky, aby zvážili omezení jejich spotřeby masa s cílem snížit uhlíkovou stopu. Není to však poprvé, co Leo vyjádřil svou vášeň pro rostlinnou stravu. DiCaprio je zapálený co se životního prostředí týče, nikdy ovšem veřejně nepotvrdil, že živočišnou stravu z jídelníčku úplně vynechává. Herec, který málokdy odpovídá na otázky médií týkající se jeho osobního života, však při mnoha příležitostech dal najevo nadšení pro bezmasou kuchyni. Poté, co bylo oznámeno, že nabídka občerstvění Zlatých glóbů 2020 bude sestavena z pokrmů rostlinného základu, herec veřejně poděkoval Hollywoodské asociaci zahraničních novinářů, která ceny uděluje, za jejich rozhodnutí.
Veganům fandí
Zatímco Leo se před novináři snaží skrývat, co rád jí, zasvěcení z jeho okolí říkají, že je už dlouho vášnivým veganem. V rozhovoru pro HollywoodLife.com šéfkuchař celebrit Wolfgang Puck odhalil, že když vařil pro DiCapria, hvězda trvala na něčem veganském. „Vařil jsem mu před Screen Actors Guild Awards a Leo DiCaprio řekl: ‚Co mi můžete nabídnout? Máte něco veganského?´“ Udělali jsme veganskou pizzu,“ vysvětlil v rozhovoru Puck.
Článek z magazínu
Podle Fox News Jack z Titanicu něco málo o svých stravovacích navýcích odtajnil v rozhovoru s herci z filmu Tenkrát v Hollywoodu. Hlavním hvězdám snímku byl položen dotaz na jejich oblíbený druh mexického jídla. Brad Pitt, který ve filmu ztvárňuje Cliffa Bootha, bez váhání odvětil, že tacos. „Já sám mám raději pupusas,“ řekl na to DiCaprio, „za mě lepší než tacos.“ Pupusas, hustá kukuřičná tortilla plněná sýrem a fazolemi, je ovšem ve skutečnosti pokrm ze Salvadoru, nikoliv z Mexika a hercův výrok zvedl obrovskou vlnu internetových vtipů na jeho adresu.
Témata: maso, vegetarián, vegan, tortilla, tacos, rostlinná strava, pizza, jídelníčky slavných, Leonardo Di Caprio
Sdílejte s přáteli
Recepty k tomuto článku
Články z magazínu
Související obsah
Slavný strouhaný koláč Jiřiny Bohdalové: Oblíbenou dobrotu známé herečky si zamilujete i u vás doma
Jiřina Bohdalová proslula nejen jako herečka, ale… Číst více
Válka o polévku aneb Když se hádají dva státy, milovníci boršče se jenom smějí
Není to tak dávno, co se na sociálních sítích… Číst více
Jak jednoduše a rychle upéct perníkový závin či roládu. Podle těchto receptů to zvládne hravě každý
Vůně perníkového koření, perníčků, ořechů a sušeného ovoce dovede příjemně navodit vánoční atmosféru. Navíc perníčky patří mezi druhy, které… Číst více
Mazanec je jeden z tradičních symbolů Velikonoc. Odkud se vzal?
O Velikonocích coby křesťanských svátcích si… Číst více
Velikonoční tradice a recepty: Svátky jara voní mazancem a nejsou jen o pomlázce
Velikonoce jsou nejvýznamnějším křesťanským… Číst více
Jak na kynuté těsto? S našimi radami a tipy zvládnete hravě buchty i vánočku nebo mazanec
Moučníky z kynutého těsta Používáme na ně nejčastěji polohrubou, na obzvlášť jemné moučníky (záviny) i hladkou pšeničnou mouku. Někdo má ke kynutému… Číst více
Dokonalý velikonoční mazanec: Osvědčené rady a tipy, jak ho zvládnout!
Velikonoce, to znamená pomlázku, barevná vajíčka,… Číst více
Odkud se vzalo zdobení vajec a podávání jehněčího? Poznejte historii velikonočních pokrmů
Jeden z nejoblíbenějších aspektů náboženských a… Číst více
Jak upéct krásný a chutný mazanec? Poradíme, jak připravit ten nejlepší
Kdy se peče mazanec Mazanec se pekl na Bílou sobotu a nosil se v neděli na Boží hod spolu s dalšími pokrmy (vejce, uzené maso apod.) do kostela k… Číst více
Královna televizního vaření slaví 90! Vyzkoušejte nejlepší recepty Jiřiny Bohdalové
Jiřina Bohdalová patří nejen k našim nejznámějším… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Kulinární putování po Vídní: Kde si dát Sachr, kam zajít na buchty a kde vám dají řízek přes celý talíř?
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Rýžový salát se zeleninou
Přidáno před 1 hodinou

Zadělávané kedlubny s cuketou
Přidáno před 21 hodinami

Česnečka z Loštic
Přidáno před 23 hodinami

Krkovička pečená na kolech hlávkového zelí
Přidáno 16. 5. 2022 10:51

Cizrnová "pizza"
Přidáno 16. 5. 2022 07:10

Pikantní rukolový salát
Přidáno 15. 5. 2022 15:02
Komentáře
Ke článku nejsou žádné komentáře.