Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelníčky slavných: Brad Pitt spořádá plato vajec k snídani a nepije alkohol
Zdroj: Wikimedia Commons, Georges Biard, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9054776

Na stříbrném plátně se objevuje od roku 1987 a hned na začátku kariéry se stal miláčkem žen a idolem mužů. Do hlavních rolí byl obsazen v trhácích jako Klub rváčů či Seznamte se, Joe Black a užijeme si ho i v posledním filmu Quentina Tarantina - Tenkrát v Hollywoodu. Řeč je o Bradu Pittovi, který musel několikrát kvůli filmové roli radikálně změnit jídelníček. Co má oblíbený herec rád na talíři?

Filmový jedlík Brad Pitt

Pokud jste pár filmů s Bradem Pittem viděli, rozhodně vám nemohlo uniknout, že je v záběru často s jídlem. A není to náhoda. Pitt se nechal slyšet, že v záběrech rád zůstává zaneprázdněný, i když zrovna nic neříká a k tomu i rád jí. V rozhovoru pro časopis JOE o sobě dokonce řekl, že je žrout. Znát je to hlavně v sérii filmů Dannyho parťáci. V souvislosti s nimi Pitt prozradil, že mu neustále mlsání k postavě Rustyho, kterou ztvárnil, perfektní sedí. Zajímavostí je, že ještě před jeho kariérou v Hollywoodu Pitt pracoval pro restauraci. Ne tedy jako číšník, jak by se dalo očekávat - v převleku za kuře rozdával reklamní letáky před jednou z poboček fast foodového řetězce El Pollo Loco.

Miluje pendreky a pizzu

V show Oprah Winfrey Pitt prohlásil, že miluje pendreky značky Twizzlers. To moderátorku překvapilo a reagovala slovy, že nikoho takového ještě nepotkala. Když Pitt příliš nestíhá, nevadí mu sáhnout po kousku pizzy nebo po cereáliích. Jeho fitness trenér o něm řekl, že velmi těžko nabírá jak tuky, tak svalovou hmotu. Pitt proto nešetří se sacharidy, aby měl dostatek energie a zároveň mohl budovat svaly. To je velmi důležité, aby vypadal fit v rolích, kde je to potřeba. Jeho snídaně často začíná ovesnými vločkami a vejci. Vzhledem k jeho stravě v Klubu rváčů je zcela jasné, že se herec vajíčkům rozhodně nevyhýbá. Jeho snídaně zahrnuje sedm žloutků a také několik vaječných bílků. Na rozdíl od jiných celebrit Pitt nevěří v začínání nového dne na lačno. Raději si dá snídani bohatou na tuky a bílkoviny, což mu vejce rozhodně nabízejí.

Alkohol u něj doma nenajdete

V rozhovoru pro měsíčník Gentlemen’s Quarterly podrobně popsal některé z největších změn v jeho životě od rozchodu s bývalou manželkou Angelinou Jolie. Pitt připustil, že to pro něj bylo období velmi náročné, i když se dnes cítí daleko lépe - zejména pokud jde o jeho kondici a duševní zdraví. Mnoho z toho má co do činění s velkými změnami, jako je například výrazné omezení konzumace alkoholických nápojů. Ve stejném rozhovoru padl dotaz, co herec dělá, aby na alkohol neměl chuť. Pitt připustil, že jeho oblíbenou náhražkou je perlivá voda smíchaná s trochou brusinkového džusu. Pitt má také velmi rád proteinové nápoje. Jsou totiž snadným zdrojem bílkovin, aniž by člověk musel posedávat a hltat tuny masa nebo vajec.

Související obsah

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více