Pečené kuřecí čtvrtky na pivu s tymiánem

thomassinno Kuchař: thomassinno

Doba přípravy: 1 hodina + 2 hodiny na odležení kuřete 2 porce Drůbeží maso 35 názorů

Suroviny

2 kuřecí čtvrtky
grilovací koření na kuře (bez soli)
tymián
1/2 l piva (nejlepší desetistupňové)
1 střední cibule
olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí čtvrtky omyjeme a osušíme.

  2. Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a grilovacím kořením a necháme v lednici cca 2 hodiny odležet.

  3. V pekáčku si rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a zpěníme.

  4. Na cibulku přidáme kuřecí čtvrtky a krátce orestujeme ze všech stran.

  5. Potom pekáček vložíme do vyhřáté trouby, podlijeme pivem a pečeme při teplotě 200 stupňů cca 1 hodinu.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší a steril. okurkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 437 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené kuřecí čtvrtky na pivu s tymiánem

  • vera852 vera852

    vždycky jsem dělala kuřecí prsa na pivu podle tohoto receptu http://varimeradi.cz/kureci-stehna-na-pivu ale tento je taky super, tymián mám ráda :-)

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Dneska jsem zkousela recept k obedu a moc uspech nemel :-S Dala jsem kure do pekacku a zalila ho 250 ml piva. Vic se mi tam neveslo a pekla jsem hodinu odkryte v predehrate troube. Myslela jsem ze se pivo po hodine odpari,ale odparilo se jen castecne. Takze kure bylo dusene v pive a ne pecene... :no: Priste jestli budu zkouset znovu,tak dam asi ooobr pekac aby se pivo odparilo,se pak se tam ten pullitr piva ztrati. :-D:-S

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno(autor receptu)

    Berinkaaa: cca 30 minutek jsem pekl prikryty druhym pekáčkem a pak na dopečení bez .. a tak deset minut pred dopečením přelij stehynka studenou vodou a uvidíš, jakou budou mít krásnou krupavou kurčičku :-* ;-)

    Odpovědět

  • Berinkaaa Berinkaaa(neregistrovaná)

    Prosím, poradte mi, tu hodinu v troubě se kuře peče zakryté? Odkryté se bojím, ze bude vysušené... Ráda bych recept zkusila, vypadá velmi lákavě. :yes:

    Odpovědět

  • martasek martasek(neregistrovaný)

    Tak jsme s přítelem právě dojedli toto neskutečný papání. Přidala jsem ještě stroužek česneku a před koncem pečení lžíci medu, aby jsem měla křupavou kůžičku. K tomu brambory pečené na plechu s kořením na americké brambory. Akorát nechápu ten půl litr piva, přijde mi, že by to celé plavalo, dala jsem jen tak 200 ml... Nějaká zkušenost?

    Odpovědět

  • martina 72 martina 72

    Můžu se zeptat, jakou značku piva jsi použil? Některá jsou hořká, jiná méně, mě by zajímalo to tvoje pivko, co používáš:-K

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Hmmmm, to musí být krásně voňavé :yes::yes:+

    Odpovědět

  • mia2404 mia2404

    :-p zaujala ma kombinacia a vyskusala a musim povedat ze prijemne prekvapila+1:yes:a pridavam ti fotku

    Odpovědět

  • misalla misalla

    a Mirca75 má naprosto božský fotky...to je Jani jen pro silné jedince:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    misalla ..:-D:-)):-D:-)) že?:-p

    Odpovědět

  • misalla misalla

    ne...já sem prostě chodit nebudu:-//...hrozný chutě mě přepadají:yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy

    ale to vypadá lákavě, pivo a tymián je parádní kombinace chutí a vůní:-p...
    Mirco, fotky jako vždy k nakousnutí;-):-p
    ukládám, co nejdřív vyzkouším a pak budu referovat ;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Tomáši:-),tak plním slib a k fotkám jen dodávám,že to bylo výborné,šťavnaté a krásně voňavé kuřátko:-p:yes:.Jako přílohu jsem dělala kurkumvou rýži.Tahle úprava u nás bude určitě často,už z důvodu,že jsem si koupila krásný čerstvý tymián:-8.Byl by hřích nechat ho růst jen tak naplano,nebo ne;-):-D.Boďku už jsem dala minule,takže teď už jen - díky za dobrotu:-).Snad tě fotky potěší...

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno(autor receptu)

    ALENA FROUZOVA:
    Děkuji moc za chválu, jsem opravdu rád, že chutnalo :-8

    Odpovědět

  • ALENA FROUZOVA ALENA FROUZOVA

    Tak tenhle recept doporučuji každému.Je opravdu výborný, včera jsem dělala prvně rovnou pro 10 lidí a nemělo to chybu všichni chválili měli jsme k němu brambor a zeleninku s parního hrnce a kdo zel.nemusí tak okurkový salát.brzy budu dělat zas.Alena:-p:-p:yes:

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: kuřecí čtvrtky kuřecí čtvrtky recept kureci ctvrtky recepty recepty kuřecí čtvrtky recepty s tymiánem pečené kuře na tymiánu recept na kuřecí čtvrtky kuře na pivu recept kuřecí čtvrtky pečení kuřecích čtvrtek jak upect kureci ctvrtky kure na cerno (pivo or pivem) kuře na čtvrtek recepty na kuřecí čtvrtky kuřecí na pivě pečené kuřecí kuře na pivě kuře na černém pivu pečené brambory s tymiánem kuřecí na pivu

Zapomněl/a jsem heslo