

Pečené kuřecí čtvrtky na pivu s tymiánem
Suroviny 2 porce
- 2 kuřecí čtvrtky
- grilovací koření na kuře (bez soli)
- tymián
- 1/2 l piva (nejlepší desetistupňové)
- 1 střední cibule
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Kuřecí čtvrtky omyjeme a osušíme.
Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a grilovacím kořením a necháme v lednici cca 2 hodiny odležet.
V pekáčku si rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a zpěníme.
Na cibulku přidáme kuřecí čtvrtky a krátce orestujeme ze všech stran.
Potom pekáček vložíme do vyhřáté trouby, podlijeme pivem a pečeme při teplotě 200 stupňů cca 1 hodinu.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s bramborovou kaší a steril. okurkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečené kuřecí čtvrtky na pivu s tymiánem
-
vždycky jsem dělala kuřecí prsa na pivu podle tohoto receptu http://varimeradi.cz/kureci-stehna-na-pivu ale tento je taky super, tymián mám ráda
-
Dneska jsem zkousela recept k obedu a moc uspech nemel
Dala jsem kure do pekacku a zalila ho 250 ml piva. Vic se mi tam neveslo a pekla jsem hodinu odkryte v predehrate troube. Myslela jsem ze se pivo po hodine odpari,ale odparilo se jen castecne. Takze kure bylo dusene v pive a ne pecene...
Priste jestli budu zkouset znovu,tak dam asi ooobr pekac aby se pivo odparilo,se pak se tam ten pullitr piva ztrati.
-
Berinkaaa: cca 30 minutek jsem pekl prikryty druhym pekáčkem a pak na dopečení bez .. a tak deset minut pred dopečením přelij stehynka studenou vodou a uvidíš, jakou budou mít krásnou krupavou kurčičku
-
Prosím, poradte mi, tu hodinu v troubě se kuře peče zakryté? Odkryté se bojím, ze bude vysušené... Ráda bych recept zkusila, vypadá velmi lákavě.
-
Tak jsme s přítelem právě dojedli toto neskutečný papání. Přidala jsem ještě stroužek česneku a před koncem pečení lžíci medu, aby jsem měla křupavou kůžičku. K tomu brambory pečené na plechu s kořením na americké brambory. Akorát nechápu ten půl litr piva, přijde mi, že by to celé plavalo, dala jsem jen tak 200 ml... Nějaká zkušenost?
-
Můžu se zeptat, jakou značku piva jsi použil? Některá jsou hořká, jiná méně, mě by zajímalo to tvoje pivko, co používáš
-
Hmmmm, to musí být krásně voňavé
+
-
zaujala ma kombinacia a vyskusala a musim povedat ze prijemne prekvapila+1
a pridavam ti fotku
-
a Mirca75 má naprosto božský fotky...to je Jani jen pro silné jedince
-
misalla ..
že?
-
ne...já sem prostě chodit nebudu
...hrozný chutě mě přepadají
-
ale to vypadá lákavě, pivo a tymián je parádní kombinace chutí a vůní
...
Mirco, fotky jako vždy k nakousnutí
ukládám, co nejdřív vyzkouším a pak budu referovat -
Tomáši
,tak plním slib a k fotkám jen dodávám,že to bylo výborné,šťavnaté a krásně voňavé kuřátko
.Jako přílohu jsem dělala kurkumvou rýži.Tahle úprava u nás bude určitě často,už z důvodu,že jsem si koupila krásný čerstvý tymián
.Byl by hřích nechat ho růst jen tak naplano,nebo ne
.Boďku už jsem dala minule,takže teď už jen - díky za dobrotu
.Snad tě fotky potěší...
-
ALENA FROUZOVA:
Děkuji moc za chválu, jsem opravdu rád, že chutnalo -
Tak tenhle recept doporučuji každému.Je opravdu výborný, včera jsem dělala prvně rovnou pro 10 lidí a nemělo to chybu všichni chválili měli jsme k němu brambor a zeleninku s parního hrnce a kdo zel.nemusí tak okurkový salát.brzy budu dělat zas.Alena