Moderní kuchyně vsázejí na police!
16. 2. 2015 Historie a zajímavosti
Moderní interiéry stále častěji spějí k minimalismu – především klasický nábytek je nahrazován moderními, odlehčenými a obvykle i multifunkčními modely. Tento trend pronikl také do kuchyní, kde jsou kuchyňské skříňky nahrazovány otevřenými policemi.
Moderní interiéry stále častěji spějí k minimalismu – především klasický nábytek je nahrazován moderními, odlehčenými a obvykle i multifunkčními modely. Tento trend pronikl také do kuchyní, kde jsou kuchyňské skříňky nahrazovány otevřenými policemi.
Toto řešení je velmi stylové a praktické. Na druhou stranu však vyžaduje notnou dávku organizace. Jelikož je obsah skříní vystaven na odiv, je třeba ho harmonicky sladit se stylem okolního prostoru. Nádobí je tak povýšeno na bytovou dekoraci, která významným způsobem ovlivňuje vzhled celé kuchyně.
Pokud se Vám systém otevřených polic líbí, zde je několik pravidel pro jeho úspěšnou realizaci.
Nejčastěji používané nádobí, jako jsou hrnky, talíře či misky, umístěte na dobře dostupné police. Také zvažte použití závěsného systému, který je velmi módní, praktický a navíc výrazně šetří místem. Vsaďte na různorodost – kombinujte moderní nádobí s vintage kousky a kuchyňské pomocníky s kuchařskými knihami - to vše oživte květináči se zelenajícími se bylinkami.
Přestože jsou i kuchyňské police především funkční záležitostí, neznamená to, že by jejich vzhled měl ustoupit na pozadí. Naopak – otevřené police nabízejí jedinečnou možnost sladit a kombinovat jejich design s designem umístěného nádobí i zadní stěny, tak toho určitě využijte!
Kombinace jsou neomezené, a to především zvolíte-li neutrální police v bílé barvě, nebo police dřevěné či skleněné. K nim pak totiž perfektně sedne téměř jakýkoli odstín pozadí. Samozřejmě záleží také na materiálu zadní stěny – moderní kuchyně fandí obkladům, cihlovým stěnám, tapetám i atypickým materiálům, jako je sklo, dřevo nebo beton.
Otevřené police doplňte dalšími úložnými systémy - například stylovými košíky či boxy, které Vám pomohou udržet prostor čistý, uklizený a dokonale organizovaný.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Co je omládek a kam jej použít? Chuť pečiva dovede povýšit k dokonalosti
Co je omládek Omládek je drožďový kvásek, díky kterému můžeme v receptu použít menší množství kvasnic a kvasinky v těstě mají lepší rozjezd. Těsto… Číst více
Jak snadno a beze ztrát uchovat droždí. V lednici dlouho nevydrží
Droždí je nejlepší mít stále po ruce – pro případ, že bychom chtěli péct. Jenže někdy si ho koupíme „pro jistotu“ dopředu, ale nakonec se k pečení… Číst více
Jak na to, aby těsto bylo nadýchané? Šest tipů na oblíbená kypřidla pro dokonalé moučníky
Kypření se může zdát složité, ale když pronikneme do jeho tajů a pochopíme základní principy, již to pro nás tak těžké nebude. Na výběr máme více… Číst více
Jak pracovat se sušeným droždím? Stačí jen přimíchat do těsta a nechat kynout
Droždí tvoří živé kvasinky, které se množí za určitých podmínek a zajistí kynutí těsta. Můžeme zvolit čerstvé droždí, známé jako malá kostka nebo… Číst více
Kynuté těsto, droždí, koblihy i celá vejce můžete dát klidně do mrazničky, když dodržíte tento postup a dobu uskladnění
Mražení potravin je skvělou možností, jak je… Číst více
Jaký je rozdíl mezi kvasnicemi a kváskem? Společnou mají pouze základní funkci
Zatímco droždí si kupujeme v podobě kostek, seženeme ho v každém supermarketu a nelze ho množit, kvas si můžeme vypěstovat svépomocí a množit do… Číst více
Jak vytvarovat masovou roládu. Stačí správně použít potravinářskou fresh fólii
Nevzhledným šiškám sekané a masových rolád je konec! Známe jednoduchou vychytávku, díky které budou vaše masové rolády hezky úhledné. Masovou hmotu… Číst více
Z mletého masa můžete vytvořit spoustu výborných a poměrně rychlých jídel
Mleté maso je velmi vděčná surovina, protože tepelná úprava netrvá dlouho a má široké možnosti využití. Nevýhodou je krátká trvanlivost a je třeba s… Číst více
Nejlepší sekaná: Jak to udělat, aby byla šťavnatá a nepopraskala?
Taky na téhle dobrotě ujíždíte? Možná jste i… Číst více
Sametové Dalgona coffee: Káva „postavená na hlavu“ skvěle chutná, krásně vypadá a ještě odbourává stres!
O Dalgona coffee se někdy z legrace říká, že je… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak mrazit vejce? Celá vejce rozklepnutá ve formičce, u žloutků přemýšlejte, do čeho je použijete, a uvařená raději snězte
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 19 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
Moravanka je oblíbená zeleninová směs, kterou si můžeme koupit hotovou. Využijeme ji ve studené kuchyni i při vaření
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame, s wasabi dostane pikantní nádech
Komentáře
31. 3. 2015 10:31
19. 3. 2015 12:56
7. 3. 2015 14:44
1. 3. 2015 09:04
26. 2. 2015 07:55
18. 2. 2015 15:43