Zelňačka (klasika)

Bohunka.T Kuchařka: Bohunka.T

Doba přípravy: 40 min. 4-6 porcí Polévky 11 názorů

Suroviny

uzené maso (nejlépe žebra)
1 velká cibule
sladká paprika
kysané zelí
kmín
sůl
pepř
trocha mouky
trocha cukru
4 kuličky pepře
2 bobkové listy
4 vetší brambory
Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uzené dáme povařit, po uvaření dáme stranou vychladnout, vývar nevyléváme. Cibulku pokrájíme na drobno a necháme na tuku osmahnout, zaprášíme paprikou a moukou a po krátkém osmahnutí rozředíme zbylým uzeným vývarem a vodou.

  2. Přidáme koření, pepř, kmín, bobkový list a pokrájené brambory na kousky, vaříme 10 minut.

  3. Poté přidáme scezené okapané zelí a vaříme do měkka. Uzené maso pokrájíme na kousky a dáme do polévky, dochutíme solí a cukrem (pokud je hodně kyselá).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 220 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelňačka (klasika)

Tématické fráze: zelňačka z kyselého zelí zelňačka z kyselého zelí s uzeným nejlepší zelňačka nejlepší polévky recepty zelňačka bílá zelňačka z kyselého zelí klasicka zelnacka top recepty zelňačka zelňačka top recepty zelňačka zelňačka z kyselého zelí s uzeným masem zelňačka s kysaným zelím uzeným masem a klobásou zelňačka z kyselého zelí a žeber zelňačka recept zelnačka z kysaného zelí top recept nejlepší recept zelnačka polévka s uzeným zelñačka recepty top recept zelnacka zelnacka klasicka vánoční zelňačka recept zelňačka z kysaného zeli a uzenym