Rychlá a jednoduchá příprava ryb
16. 10. 2017 Historie a zajímavosti
Maso mořských ryb je oblíbenou lahůdkou, která má pozitivní vliv na naše zdraví. Příprava ryb a rybích specialit je navíc až překvapivě jednoduchá a velmi rychlá.
Ať už zvolíme celé ryby, filety nebo vybereme něco z darů moře, máme za pár minut hotovo. Mořské ryby u nás koupíte nejčastěji ve zmrazeném stavu. Mražení je totiž úžasná a nesmírně šetrná metoda pro uchování potravin a u mořských ryb je to nejlepší způsob, jak rybu bez ztráty kvality přepravit z dalekých severských lovišť až k nám do srdce Evropy.
Před tepelnou úpravou rybu vytáhněte z mrazáku a nechte malou chvilku povolit. Zapněte si troubu a nastavte ji na 150-160°C (ideální teplota, která zachová většinu výživově cenných látek). Mezi tím si můžete dát vařit přílohu. Povolenou rybu osušte papírovým ubrouskem. Pak stačí trocha soli a koření. Na tukem vymazaném pekáčku vložte rybu do trouby a za 10-15 minut máte hotovo! Rybu můžete také zapékat s různými dalšími ingrediencemi a za 15-25 minut večeříte. Můžete ji také zlehka a krátce podusit, anebo opéct na pánvi. Majitelé grilů si přípravu ryb také pochvalují, ovšem způsobů, jak chutně a rychle připravit rybu je nekonečně mnoho a výsledek na talíři je vždycky delikátní. Inspiraci a jednoduché recepty můžete najít na www.nowaco.cz.
Mražená ryba NOWACO si zachovává svoji přirozenou chuť a v maximální míře také spoustu důležitých živin díky lovu v křišťálově čistých severských mořích u Aljašky, rychlému zpracování a bleskovému zamražení přímo na moři. U výrobků NOWACO se můžete spolehnout, že dostanete kvalitní rybu bez přidané vody a bez jakýchkoli chemických přísad.
Zkuste například Filé z Aljašky s královskou zeleninou
Suroviny:
400 g Filé z Aljašky NOWACO
400 g Královské zeleniny NOWACO
olivový olej,
máslo,
sůl,
citrón,
rajče.
Příprava: Královskou zeleninovou směs orestujte na másle a dochuťte solí. Porce filé nechte povolit a osušte papírovým ubrouskem, osolte a pokapejte citronovou šťávou. Na porce dejte plátky rajčat, které dochutíte olivovým olejem a zapečete v předehřáté troubě při teplotě 150°C po dobu cca 15-20 minut. Dobrou chuť!
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou: Šťavnaté a křehké kousky masa v indickém stylu mají příjemně pikantní chuť
Rychlá pizza z tortilly výborně chutná a navíc je zdravější. Jak na ni? Názorné video vám poradí
Superlevná kopřivová polévka: Kromě perfektní chuti překvapí i velmi snadnou přípravou. Lehce ji zvládne každý
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 9 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 20 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 21 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Přečtěte si Zobrazit více
Mleté maso s ředkvičkami podle rodinného receptu redaktorky Hanky: Sójová omáčka a zázvor dodají pokrmu šmrnc
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Komentáře