Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mýtus o sádle

:-))naprosto souhlasím já používám také sádlo a scholesterolem nemá nikdo z rodiny problémy:yes:

Ahojky četla jsem článek o tucích který zde je z 19.11. Nechci prudit, ale musím nesouhlasit. A to v tom že sádlo je nezdravé. Je to mýtus, který koluje už několik let a docela mě dráždí jeho propaganda. Jedinou vadou na sádle je, že neobsahuje omega-3-mastné kyseliny. Které se vyskytují pouze v rostliných tucích a jsou zdravý prospěšné. Ale že je nezdravé kdepak. Když si vezmeš, co jedli naše babičky? No přece hlavně sádlo. A měli někdy problém s cholesterolem? Samozřejmě že ne. A jediným důvodem proč ten problém neměli, je ten, že sádlo neobsahuje vůbec žádný cholesterol. A PROTO JE NEVHODNĚJŠÍ NA SMAŽENÍ. Pokud tedy smažíte řízky či cokoliv jiného a máte doma ratolesti a chcete jim chránit zdraví, tak hlavně při smažení používejte sádlo. Nevznikají z něj tolik karcinogeny a cholesterol neobsahuje žádný. Na rozdíl od olejů a tuků, které obsahují cholesterolu mnoho a o karcinogenech ani nemluvím.
Možná si říkáte, že jsem se zbláznila. Ale už pátým rokem studuji chemii potravin, takže vím o čem mluvím. A i já sama jsem žila v představě, že sádlo je nezdravé, a když jsem to prohlásila v laboratoři, kde jsme zrovna stanovovali cholesterol, tak se mnou málem vyrazili dveře.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více