Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelná polévka z hlávkového zelí

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 955 kJ /
467 kcal
Bílkoviny32,51 g
Tuky30,53 g
Vláknina0,62 g
Cholesterol 168 mg
Sodík 1,89 g
Sůl4,40 g
Sacharidy15,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na kráječi na jemno nakrájíme zelí, přidáme nakrájený řapík, zalijeme množstvím vody asi 2 cm nad zelí a vaříme 10 minut. Zatím nakrájíme oloupanou klobásu na kolečka a rozmixujeme nebo alespoň vidličkou rozmačkáme rajčata na pyré. Uděláme ze sádla a mouky světlou jíšku, odstavíme mimo teplo a vmícháme papriku a trochu soli (zabrání vytvoření žmolků). Krok 2: Rajčatové pyré vlijeme k zelí, přidáme klobásu a když se začne opět vařit přidáme udělanou jíšku. Podle chuti dosolíme a kdo má rád přidá chilli. Ještě krátce 5-10 minut povaříme a podáváme jako sytou polévku nebo hlavní jídlo s pečivem.

Zveřejněno 25. 1. 2017

Poznámka autorky Marie Svarcova

Tuto polévku vařím už skoro 50 let a přesně stejný recept jsem nenašla, je jednoduchá, rychlá a moc dobrá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelná polévka z hlávkového zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XBwg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelná polévka z hlávkového zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XBwg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Paní Švarcová, recept jsem si uložila.:-K Rajčata mají kyselinky, zelí je tak trochu sladké a klobása může být i trochu pikantní a tohle všechno dohromady dá určitě polévce výbornou chuť.<3<3

rozmarynaH: :-K moc děkuji - odhadla jste to přesně, je opravdu dobrá. <3 hezký den

Marie Švarcová 25. 1. 2017 19:37
Anna Kocikova: moc děkuji, já ji mám moc ráda i celá rodina někdo dává protlak ale ta rajčata jsou mnohem chutnější.

Dělávám podobně(bez rajčat a řapíku)Maruško,Tvá verze se mi také velice líbí:-K:yes:

Viděla jsem červenou a hned jsem se lekla:-D, ale zbytečně, protože tahle polévka musí být moc chutná:yes::yes:

Marie Švarcová 25. 1. 2017 19:39
Anna Skotova: červená je díky těm krásně zralým rajčatům - je opravdu moc dobrá . Jestli zkusíte dejte vědět. Díky a hezký večer. :-K

Taky dělám podobně, je moc dobrá .:yes::yes:

mika59: :-K děkuji

Dělám podobně, je moc dobrá<3

maris: :-K díky

<3:yes::yes:

Jana Remkova: :-K děkuji

Ja varím bez klobásy a mám veľmi rada...aj ako omáčku, teda hustejšie. V tom prípade k tomu kúsok hovädzieho, alebo karbanátky. Ale tvoja verzia hustej polievky s klobásou sa mi veľmi páči!

magdalenka: děkuji:-K

Tématické fráze:
zelná polévka z čerstvého zelí, zelná polévka ze sladkého zelí, polévka ze sladkého zelí, polévka z čerstvého bílého zelí, zelná polévka s čerstvého zelí, polevka z hlavkoveho zelí, polévka z hlávkového zelí recept, polévka z bíleho zelí, polevka z hlavkoveho zeli bila, polévka z hlávkového zelí recepty, zelná polévka z hlávkového zelí bílá, polevka ze zelí, polévka hlávkové zelí, zelná polévka z hlávkového zelí s klobásou, zelná polévka z bílého zelí, co z hlavkoveho zelím polevka, polévka z nového zelí, recept na zelnou polévku z hlávkového zelí, zelná polévka, polevka z bileho hlavkoveho zeli

Suroviny:
zelí bílé, celer řapíkatý, rajče loupané, sádlo, mouka hladká, paprika sušená sladká, sůl, klobása, chilli

Přidat fotografie receptu