Zelná polévka z hlávkového zelí

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: do 30 minut 4 porce Polévky 14 názorů

Suroviny

polovina malé hlávky bílého zelí
1 stonek řapíkatého celeru
nakládaná loupaná rajčata
1 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
2 lžičky sladké papriky
sůl
1 ks maďarské klobásy (nebo jiné kvalitní)
podle chuti chilli
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na kráječi na jemno nakrájíme zelí, přidáme nakrájený řapík, zalijeme množstvím vody asi 2 cm nad zelí a vaříme 10 minut. Zatím nakrájíme oloupanou klobásu na kolečka a rozmixujeme nebo alespoň vidličkou rozmačkáme rajčata na pyré. Uděláme ze sádla a mouky světlou jíšku, odstavíme mimo teplo a vmícháme papriku a trochu soli (zabrání vytvoření žmolků).

  2. Rajčatové pyré vlijeme k zelí, přidáme klobásu a když se začne opět vařit přidáme udělanou jíšku. Podle chuti dosolíme a kdo má rád přidá chilli. Ještě krátce 5-10 minut povaříme a podáváme jako sytou polévku nebo hlavní jídlo s pečivem.

Poznámka

Tuto polévku vařím už skoro 50 let a přesně stejný recept jsem nenašla, je jednoduchá, rychlá a moc dobrá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 116 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelná polévka z hlávkového zelí

Tématické fráze: zelná polévka z čerstvého zelí zelná polévka ze sladkého zelí polévka ze sladkého zelí polévka z čerstvého bílého zelí zelná polévka s čerstvého zelí polevka z hlavkoveho zelí polévka z hlávkového zelí recept polévka z bíleho zelí polevka z hlavkoveho zeli bila polévka z hlávkového zelí recepty zelná polévka z hlávkového zelí bílá polevka ze zelí polévka hlávkové zelí zelná polévka z hlávkového zelí s klobásou zelná polévka z bílého zelí co z hlavkoveho zelím polevka polévka z nového zelí recept na zelnou polévku z hlávkového zelí zelná polévka polevka z bileho hlavkoveho zeli

Zapomněl/a jsem heslo