ŽLOUTKOVÝ KRÉM
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 2 hodinami
„Přání a gratulace“ Nadja, 30. 8. 2025 08:02
„Komentáre k receptom“ veronika_straka, 27. 8. 2025 05:25
Poslední příspěvky
„Jaruš plněné papriky jsou hodně dobrý. Na oběd přišla Ella…“ tara23, před 2 hodinami
„tara23: máme stejné chutě, měli jsme naprosto stejný oběd 😁“ Jajajajaapaja, před 4 hodinami
„magdalenka: Pod parou- Česko/Slovensko.“ Julia Oskerova, před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
14. 4. 2011 06:13
13. 4. 2011 12:43
13. 4. 2011 12:23
13. 4. 2011 11:43
13. 4. 2011 09:19
já znám a používám tenhle http://www.toprecepty.cz/recept/3935-venecky/
13. 4. 2011 09:14
100g horkej cokolady, 1dl mlieka, 1 vanil. cukor, 3 zltka, 150g cukru, 250g masla cokoladu najlepsie nasekat (nastruhat) do mlieka, dat zohrievat a este nie do horuceho primiesat zltka a cukor, uvarit puding... dalsi postup zhodny s tym prvym
13. 4. 2011 09:07
Postupovala by som takto...
do mlieka by som rozmiesala tie zltky, pudingovy prasok a cukor a za staleho miesania (najlepsie v teflonovom hrnci - tak to robim ja) by som z toho uvarila puding. Po uvareni je nutne puding bud chladit v studenej vode, tiez najlepsie za staleho miesania, aby sa nevytvorila koza, alebo pridas trochu tuku a rozotries po povrchu pudingu, vtedy sa tiez nespavi koza, ale chladne to pomalsie.
Dalej postupuje kazdy cukrar inak, ale ja to robim takto:
zmäknute maslo vyslaham do peny. Potom maslo prelozim do misy a dam slahat studeny puding, do ktoreho pridavam postupne vyslahane maslo. Slaham na najvyssom stupni, nikdy sa mi to este nezrazilo... obcas vypnem robot a premiesam varechou, na zaver do slahania pridam rum, alebo inu aromu.
13. 4. 2011 08:22
Obdržený recept: 1/2 l.mléka, 300g cukru, 1 a 1/2 pudink.prášku, 5 žloutků,300g másla+300g cukrářského tuku(mám ho),trochu rumu.