Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hebké ovocné knedlíky

Nasbírali jste si plnou bedýnku jahod a přemýšlíte co s nimi? Vsaďte na hebké ovocné knedlíky, které jsou šťavnaté a voňavé. Základem těsta je tvaroh, což je výhoda pro začátečníky, protože se nemusí bát kynutého těsta.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

13. 7. 2010 18:15

Suroviny

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 314 kJ / 1 987 kcal
Bílkoviny38,30 g
Tuky119,67 g
Vláknina6,15 g
Cholesterol 837 mg
Sodík 206 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy186,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tyto knedlíky jsem jednou uvařila k večeři mému kamarádovi, který nám dělal zednické práce, a ten mi řekl, že za 25 let, co chodí po rodinách, už jedl leccos, ale toto povyšuje na knedlíky de-luxe. Já maličko neskromně dodávám, že je to opravdu mana nebeská, jak pro dospělé, tak pro děti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

IciMici IciMici

10. 7. 2022 19:00

yanull: děkuji za odpověď, příště s tím už budu počítat, na poprvé mě to zaskočilo. Knedlíčky jsou opravdu hebké, vynikající!!

yanull yanull

8. 7. 2022 18:57

IciMici: Pokud dělám knedlíky k obědu, těsto připravím večer, když k večeři, udělám ho ráno. Zkuste přidat trochu mouky a těsto dejte chvíli do mrazáku. Sice jsem to nezkoušela, ale mohlo by to pomoci. Mouky jsou různé, chce to vyzkoušet. Dle předchozích komentářů je recept v pořádku.

IciMici IciMici

8. 7. 2022 18:39

Nemohli byste prosim doplnit jak dlouho to ma byt v ty lednici? Mam to tam hodinu a porad se to hrozne lepi.. to jsem mela vedet, potrebovala jsem neco rychlejsiho:((
Nejlepsi udelat rano a mit to k veceri nebo jak je to mysleno????

Marie Svarcova

24. 6. 2022 08:05

:-)<3:yes::-K

Pajaja

3. 9. 2021 10:21

yanull: Já právě dala ten z celofánu, nic jsem si podle sebe neupravovala. Ale možná je lepší tučný. Nebo byla blbá mouka, nevím. Dám jim tedy šanci ještě jednou. ;-)

yanull yanull

2. 9. 2021 20:20

Pajaja: Těsto se může zdát zpočátku lepivé, protože je v něm máslo, ale po vychlazení se s ním velmi dobře pracuje, dokazují to i komentáře. A hlavně se nesmí dát tvaroh z vaničky, dokonce i ze staniolu je často tvaroh řídký, proto raději použít tučný a málo mokrý tvaroh :-K

Pajaja

2. 9. 2021 19:39

Vyzkoušela jsem. Chuťově nakonec prý docela dobré, ale oproti popisu množství jsem musela přidat skoro dvojnásobek udaného množství mouky. Při 200 gramech to byla pořád hodně lepivá směs. Asi zůstanu u svého osvědčeného spařeného těsta. ;-)

k_hana

30. 5. 2020 18:37

Výborné, celá rodina si moc pochutnala :yes:

feferonka

6. 6. 2017 15:21

Nezbývá mi než opakovat, co už tady psalo mnoho mlsounů přede mnou: s těstem se krásně pracuje, knedlíčky jsou super
a já posílám další bod:-p

Dajda Dajda

11. 2. 2016 09:33

andrea: Poslední dobou dělám těsto na ovocné knedlíky podle šéfkuchaře Romana Pauluse, kde se míchá hladká mouka a dokonce dětská krupička. Jsou naprosto bezkonkurenční, mohu jen doporučit. Až na to míchání mouky se hodně podobají zde uvedenému receptu.

yanull yanull

11. 2. 2016 04:40

andrea:Urcite tyto dve mouky jdou smichat, at se knedliky povedou ;-):-p:-K

andrea

7. 2. 2016 22:40

mam dotaz chtela bych je udelat memu priteli ale bydlim v cizine kde neexistuje polohruba mouka jde to nahradit smichanim hladke a hrube? ps. omluvam se za pravopis uz sem ho cely zapomela :-(( jinak se mi na ty knedle zbihaj sliny :-p

pindrush

6. 6. 2015 15:07

Tvarohové knedlíky jsem nedělala věčnost,ale koupila jsem 3kg jahod a tak jsem se rozhodla nějaké spáchat.Padl mi do oka tento recept a přesvědčila mě chvála v komentech.Co říct...jsou naprosto MŇAMÓÓÓÓÓZNÍ:yes: Dělala jsem z dvojté dávky a měla jsem jich něco přes padesát.Co zbude (pokud zbude:-))) půjde na mrazák.

Mája

22. 8. 2014 15:29

Tak jsem právě dovařila..jsem zvědavá ;-)

yanull yanull

19. 8. 2014 21:05

Marybar:Jsem ráda, že se dařilo, děkuji za pochvalu, také mám několik druhů těst vyzkoušeno, ale tyto knedlíky u nás vedou ;-):-K

1 2 3 4 5 6 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: ovocné knedlíky hebké tvarohové knedlíky ovocne knedliky recept knedlíky recepty kolik je 1/8 másla kolik je jedna osmina másla knedlíky ovocný knedlíky 1/8 másla ovocné knedlíky z jogurtu tvarohové knedlíky jedna osmina másla recept na ovocné knedlíky ovocne tvarohove knedliky recept ovocne knedliky kolik je osmina masla knedlíky ovocné jogurtové knedlíky recept hebké tvarohové ovocné knedlíky knedlíky z jogurtu

Suroviny: vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, máslo, tvaroh, sůl, mouka polohrubá, pudink vanilkový

TopRecepty.cz

Hebké ovocné knedlíky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wKvg