Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Veronika.Hrozna, před 13 hodinami
„Přání a gratulace“ Nadja, před 22 hodinami
„Co umixovat dcerce v léte?“ Nadja, 1. 7. 2025 14:04
Poslední příspěvky
„Julia Oskerova: Jak bylo včera chladněji, tak si to dneska…“ Veronika.Hrozna, před 14 hodinami
„Jajajajaapaja: jaruš já si na špekáčku opečeném na ohýnku…“ tara23, před 15 hodinami
„Pekný deň želám dievčatá, kým bolo ráno chladnejšie…“ Julia Oskerova, před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
8. 5. 2013 12:32
8. 5. 2013 12:27
Prý certifikát.
Už se o tom diskutuje tady: zeptejse.cz/otazka/litinove-nadobi-ano-ci-ne a tady: dolcevita.blog.cz/0703/hovezi-steak-beefsteak-beef-steak-biftek/komentar/107391908
Ten "certifikát" pouze říká, že nádobí je z litiny a že tento povrch (všeobecně) je vhodný pro styk s potravinami, nic víc, nic méně.
Je třeba si přečíst příslušný zákon na tom "certifikátu".
8. 5. 2013 10:25
7. 5. 2013 18:54
Už jsem o tom napsal příspěvek jinde: http://dolcevita.blog.cz/0703/hovezi-steak-beefste...
Le Creuset kdysi dávno své nádobí produkoval, v posledních letech ale litinové nádobí dvážel z Číny a v Evropě ho akorát nechával posmaltovávat. Ale nyní prý to komplet dováží z Číny, tedy jsou to už čistě čínské výrobky. A to samé prý i Staub.
A Carl Victor? To je ryzí Čína, navíc vyráběný ve fabrice kde se z té samé litiny vyrábí topenářská kolena. Čínská litina se vyrábí převážně ze železného šrotu, odpadu.
Carl Victor vlastně vyrostl na plagiátorství Skepphult - která jako jediná 100% není Čína.
Skepphult jsou opravdu ryzí švédské výrobky, ze severoevropské železné rudy(z té samé je i proslulá švédská ocel), a tomu samozřejmě i odpovídá cena.
Zajímavé ale je, že ty samé ceny, vlastně i vyšší, mají právě Le Creuset a Staub, tak ti asi dobře vydělávají: http://www.alibaba.com/showroom/le-creuset.html
6. 5. 2013 07:17
4. 5. 2013 12:43
4. 5. 2013 11:10
4. 5. 2013 08:20
Nejlepší je asi z litiny, i když je to nádobí těžký.
Ale jaké? Prý je to zase všechno Čína?
Předchozí 1 … 5 6 7