Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 18 minutami
„Mleté maso “ Veruncicka, před 15 hodinami
„Přání a gratulace“ mika59, před 16 hodinami
Poslední příspěvky
„Jajajajaapaja: Jaruš asi jo, dokonce i sestra - cukrářka…“ tara23, před 30 minutami
„Hezký den. U nás uzena polévka s kroupami a rozlítaný…“ janatka, před 1 hodinou
„tara23: to byla dobrůtka 👍“ Jajajajaapaja, před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
4. 5. 2010 20:31
4. 5. 2010 19:49
4. 5. 2010 19:40
4. 5. 2010 19:33
Nedivím se však mnoha lidem, že si k němu nenajdou cestu - neboť 1. je nejlepší, když je konzumován co nejdříve po sklizni. 2. jej hodně lidí neumí připravit
Mít více síly (kterou momentálně hodně postrádám) bych s ním asi někoho v krámu praštila po palici - nejlépe pracovníka, zodpovědného v úseku zeleniny. Ale to by pak tam místo zeleniny ležely praštění doplňovači zeleniny, neboť zelenina v hyper, super je humus, v kterém se musíte se silný žaludkem dlouho přehrabovat, aby byly nalezeny kusy, které lze konzumovat. Mé tajné přání
Ale to už jsem se dostala jinam, než je dané téma
4. 5. 2010 18:51
4. 5. 2010 18:47
4. 5. 2010 18:31
4. 5. 2010 15:43
4. 5. 2010 15:41
4. 5. 2010 13:00
4. 5. 2010 11:39
4. 5. 2010 10:55
http://www.ireceptar.cz/zahrada/pestovani-chrestu/
http://forum.abecedazahrady.cz/viewtopic.php?f=115...
http://www.zeraagency.eu/4-chrest.html
Tipy, jak s ním zacházet při vaření -
http://www.chrest.cz/kulinarium/tipy-na-pripravu-c...
4. 5. 2010 10:46
4. 5. 2010 10:20
Módní záležitost to není, u nás na Moravě(v Ivančicích)se pěstuje už přes stodvacet let.
Koukám, že vlastně píšu to, co Yanull
4. 5. 2010 10:04
Druhy chřestu
Chřest se dá rozdělit na tři skupiny, a to podle barvy:
Bílý chřest - považuje se za nejkvalitnější, sklízí se ručně, což se také odráží v jeho ceně. Během růstu se překryje zeminou a sklízí se poté, co stonky zeminu prorazí. Chřest roste velmi rychle, a tak se ručně sklízí i dvakrát denně. Pěstuje se hlavně v Německu a Francii.
Zelený chřest - má výraznější chuť i vyšší obsah vitamínu C než chřest bílý. Zelenou barvu má díky působení slunce. Nejvíce se pěstuje ve Francii, Itálii a Španělsku.
Fialový chřest - má silnější nahořklou chuť, populární je hlavně v Německu.
Existují i druhy křížené - chřest zelenofialový nebo bílofialový.
Předchozí 1 2 3 4 Další