Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žlutý meloun

yanull yanull

Žlutý meloun je nejběžnějším medovým melounem a lze jej koupit v mnoha velikostech. Tvarem připomíná ragbyový míč, má pevnou žlutou slupku. Pod ní je šťavnatá dužina se semeny. Připravujeme z něj ovocný salát, a velmi oblíbený je v kombinaci se sušenou šunkou.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Sacher dort

Sacher dort je originální čokoládový dort. V roce 1832 ho vytvořil šestnáctiletý učeň Franz Sacher.… Číst dál

Sacher dort

Sake

Sake je dezertní víno se specifickým nádechem ze zkvašené rýže, s výraznou vůní skořice i s dalšími… Číst dál

Sake

Salak

Salak patří mezi tropické ovoce a říká se mu hadí ovoce či hadí fík, a to pro jeho povrch, který… Číst dál

Salak

Salát ledový

Salát ledový má poměrně velkou a tuhou hlávku, která se podobá zelí. Název dostal podle lesklých… Číst dál

Salát ledový

Salát římský

Salát římský je jedna z variet lociky seté. Vyšlechtěn byl v USA. Pěstuje se hlavně v Itálii, jeho… Číst dál

Salát římský

Salsa

Salsa je pikantní omáčka, která se připravuje rozmixováním různých druhů zeleniny i ovoce. Je to… Číst dál

Salsa

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Cordon bleu

Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál

Cordon bleu

Flank steak

Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál

Flank steak

Mouka

Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál

Mouka

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Naposledy jste si prohlédli