Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roastbeef [rostbíf]

yanull yanull
Roastbeef

Roastbeef je královské jídlo, z jehož přípravy má mnoho lidí takový respekt, že jej raději ani nedělá. Je charakteristický pro anglickou kuchyni, a používá se na něj nízký roštěnec. Před přípravou se marinuje v oleji a koření, váleček masa se obvazuje, aby si udržel svůj tvar. Peče se ve vyhřáté troubě, zpravidla na medium. Podává se buď teplý, nebo ve studené úpravě jako součást obložených mís a sendvičů.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Tzatziky

Tzatziky, předkrm pocházející z Řecka, který si získal oblibu i u nás. V Řecku a Turecku se… Číst dál

Uherský salám

Uherský salám je snad nejznámější maďarský fermentovaný salám se stoletou tradicí výroby. Dříve se… Číst dál

Uhlířina

Uhlířina nebo také havířina, je staročeský pokrm, který si připravovali uhlíři, pálící v lesích… Číst dál

Ucha

Ucha je tradiční rybí polévka pocházející z Ruska. Připravuje se z mnoha druhů lososovitých nebo… Číst dál

Úlky

Úlky, neboli vosí hnízda patří k tradičnímu nepečenému cukroví a Vánoce si bez nich neumíme… Číst dál

Umami

Umami, v překladu lahodný, tzv. 5. chuť objevil v roce 1908 japonský profesor Kikunae Ikeda v řase… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Fermentace

Fermentace (kvašení) je přeměna organických látek (nejčastěji sacharidů) způsobená enzymatickou… Číst dál

Fermentace