Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sůl černá

yanull yanull
Sůl černá

Tato sůl se těží ze sopečných jezer. Černá nebo i narůžovělá barva je ovlivněna minerály. Sůl neprochází žádnou úpravou, je nerafinovaná. Je oblíbená mezi vegany, slouží jako dochucovadlo, evokující chuť vajec.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Tartaletky

Tartaletky jsou dezertem z křehkého lineckého těsta. Pečou se ve větších, ale nižších formičkách,… Číst dál

Tartaletky

Tatarský biftek

Na "tatarák" je dobré použít velmi kvalitní a odleželé hovězí maso. Pravá svíčková, svěží zadní… Číst dál

Tatarský biftek

Tekutý kouř

Tekutý kouř je ochucovadlo, které se používá k dodání kouřové příchutě pokrmům, aniž by bylo… Číst dál

Tekutý kouř

Tempura

Tempura je dobrota, která patří k japonské kuchyni, ale původ má evropský. Do Japonska ji přivezli… Číst dál

Tequila

Tequila je silný alkoholický, mexický nápoj. Vyrábí se destilací z rostliny modrá agáve, což je… Číst dál

Terina

Terina je nádoba, vyrobená z různého materiálu, většinou porcelánu, která slouží k hromadnému… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Čočka jedlá

Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál

Čočka jedlá