Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tartaletky

yanull yanull
Tartaletky

Tartaletky jsou dezertem z křehkého lineckého těsta. Pečou se ve větších, ale nižších formičkách, podobným košíčkům, a naplnit je lze oblíbeným krémem, nejčastěji vanilkovým, ale také citronovým nebo čokoládovým. Tartaletky se zdobí ovocem a posypat se mohou oříšky nebo strouhanou čokoládou.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Sezam indický

Sezam je jednoletá bylina z čeledi sezamovitých. Pěstuje se pro svá jedlá semena, která mohou mít… Číst dál

Sezam indický

Sezamový olej

Sezamový olej je rostlinný olej světle žluté barvy a příjemné oříškové chuti, který se získává ze… Číst dál

Sezamový olej

Shiitake

Shiitake, houževnatec jedlý, je houba původem z východní Asie. Odedávna patří k nejcennějším… Číst dál

Shiitake

Skyr

Skyr je fermentovaný mléčný výrobek, s nízkým obsahem tuku, a přitom s hustou konzistencí, kterou… Číst dál

Slanina

Slanina je vyrobena z vepřového boku bez kosti a postrádá kůži. Existují různé receptury její… Číst dál

Slanina

Slunečnice

Slunečnice je jednoletá bylina z čeledi hvězdnicovitých. Pochází z Ameriky a pěstuje se po celém… Číst dál

Slunečnice

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Sekt

Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál

Sekt

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Naposledy jste si prohlédli