Všelková Marie: Ve mně ta jíška zvlášť také vyvolává obavu, že výsledek bude až příliš tučný. Ale možná to ta lžíce sádla už tak moc nepromastí. Zahušťuji krajícem chleba (nebo chlebovou strouhankou) dušeným na hladině guláše a potom rozmíchaným, když je gulášek udušený.
zizala: To se nevylučuje. Opravdu si pamatji, že jako dítko či velmi mladý muž, jsem několikrát měl k věpřové se zelím překrojené bábovičky z horčičáků. Byly hodně pracné, a proto vzácné.
Tady je to v pohybu. Taky od zad, včetně zabalení kuřete z nádivkou. Anglickému komentáři není nutno rozumět (ale neuškodí). Obraz je dost návodný.
Vyzkoušel jsem i s kachnou a s křepelkami. Vždy se osvědčilo: https://youtu.be/Ku5p1CcGn70
Já osobně pléduji za langoše co nejchudší, tj jen z mouky, vody a droždí (s trochou cukru). Ale to mléko jim asi neublíží, i když snižuje trvanlivost. Ale vzhledem k tomu, že se to většinou hned zblajzne, není to námitka moc praktická.
Vyzkoušel jsem i s kachnou a s křepelkami. Vždy se osvědčilo:
https://youtu.be/Ku5p1CcGn70
1. "Černé koření" se česky jmenuje pepř.
2. Ale to je spíš dojem či pocit: Vždycky se mi zdálo, že v čabajce cítím i tymián.
https://youtu.be/I0t8ZAhb8lQ