

Grilované kuřecí čtvrtky s brambory
Suroviny 4 porce
- 4 kuřecí čtvrtky
- 1 kg syrových neloupaných brambor
- 2 cibule
- česnek
- 1 PL oleje
- drcený kmín
- pepř
- grilovací koření (Adžika...)
- sůl
Postup přípravy receptu
Čtvrtky z vnitřní strany na kosti nařízneme, decentně odhalíme kosti a vetřeme z obou stran koření a sůl.
Omyté brambory podélně rozpůlíme, cibuli oloupeme, pokrájíme na větší kusy a i s brambory omatláme v pekáči s co nejmenším množstvím oleje, urovnáme plochou nahoru, posolíme, posypeme kmínem.
Na pekáč položíme mřížku, která je v každé troubě, na ni rozložíme čtvrtky kůží dolů, vložíme do trouby asi 10cm pod gril, nastavíme 200°C a necháme zatáhnout asi 15 min.
Poté vysuneme plech i s mřížkou, otočíme kůží nahoru, snížíme teplotu na 170°C a grilujeme ještě s dvěmi otáčkami asi 45 min.
Sádlo, které bývá na čtvrtkách, se vysmaží na brambory a pěkně je omastí.
Rozdrcený česnek vetřeme buď v počátku do masa nebo před koncem s ním posypeme brambory.
Dobré je přikusovat kyselé okurky nebo salát z kysaného zelí.
Poznámka od kuchařky
Nejlepší by asi byla obloha z čerstvé zeleniny ale tu jsem neměl.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Grilované kuřecí čtvrtky s brambory
-
Dnes je máme k obědu, naprosto luxusní
-
dělám téměř stejně a tak vím, že je to mňamka
a co víc, málo použitého nádobí
-
oblíbené, děláme často
-
Dobrota na taliri..
-
-
rebeka:...klidně - okamžitě a střelhbitě
.
-
Tome, nevyměníš decentně
tohle za piškot
krásné foto -
Bibinka: ...přesně, to počasí je mizerný jak naše vláda
. Adžiku mám taky moc rád
.
Díky všem za bodíky.
-
Dobrý nápad-s těmi bramborami
-
To je moc lákavé...
-
Taky dělám podobně. U nás prodává řezník vykoštěná stehna i s kůží , je to rychleji hotové než celé stehno s kostí
posílám bodíka
-
Tome, taky dělávám, akorát že venku, ale teď k tomu není počasí
Adžika jako koření mi moc chutná a řekla bych, že na kuřeti nejvíc
Dávám ti 1.bod