Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený
Karlovarský knedlík patří k tradičním přílohám české kuchyně. Bojíte se jejich přípravy? Úplně zbytečně. Není na nich nic složitého, stačí jen překonat počáteční strach a vrhnout se do vaření podle našeho receptu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 950 kJ / 1 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,61 g |
Tuky | 26,42 g |
Vláknina | 19,25 g |
Cholesterol | 529 mg |
Sodík | 2,47 g |
Sůl | 5,86 g |
Sacharidy | 281,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept jsem okoukala v pořadu Prostřeno, kde ho realizoval pan Jan Myšák. Tímto mu posílám poděkování za zprostředkování výtečného předpisu (nikdy jsem si nemyslela, že vytvořím tak dobrý knedlíček).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 8. 2021 20:49
zizala: já je vařila v utěrce. Přeci jenom, folie je lepší.
10. 5. 2021 07:08
casino: Tu práci s ubrouskem nebo fólií si vůbec nedovedu představit! Je to tradiční postup, já vím, ale já se naučila podle kuchařky Frekvence 1 takový moderní, rychlý. Nakrájené oschlé pečivo pokropím tekutinou (voda, mléko nebo půl na půl) rozmíchanou s vejcem, solí a případně troškou rozpuštěného másla. Pak posypu hrubou moukou (nebo dětskou krupičkou, případně přidám petrželku), zlehka promíchám a dělám kouličky velikosti tenisáků, které jen lehce smáčknu, aby držely pohromadě. Vše odměřuju na lžíce nebo hrnečky, nemusí to být až zase tak na gram přesné. Vařím na PÁŘE (nepřevaří se). Po uvaření rozkrojím na poloviny. U nás doma se kynuté houskové knedlíky nedělaly, tak mi tyhle maximálně vyhovují. Pokud se rohlíky připraví den předem, jsou knedlíky našup hotové a kouličky vypadají dobře. 

9. 5. 2021 12:00
jarda Kadic: To dělám dost často u všech receptů

28. 4. 2020 19:44
oring:
U nás se kulatý knedlík vaříval v utěrce a také na dva úvazky a posléze se bez vytahování jeden špagátek přestřihl
***
Dávám méně pečiva...
No, tady ale ta titulní fotečka odpovídá množství použitého pečiva, že
U nás se kulatý knedlík vaříval v utěrce a také na dva úvazky a posléze se bez vytahování jeden špagátek přestřihl

***
Dávám méně pečiva...
No, tady ale ta titulní fotečka odpovídá množství použitého pečiva, že

28. 4. 2020 16:54
A ještě malé usnadnění. Nevážu knedlíky před vařením, jen skroutím konce fólie a zahnu je pod knedlík. Při vaření se sami povolí a není třeba je vyndávat a rozvazovat
6. 2. 2020 18:26
Je vynikající. Jakmile jsou v Albertu zlevněné "gumové" rohliky, nebo někde chlebičkové veky, nakupujeme a vaříme do zásoby. Dobře se mrazí a tak bez úhony přečkají dlouhou dobu. 

7. 12. 2016 13:35
zizala: To se nevylučuje. Opravdu si pamatji, že jako dítko či velmi mladý muž, jsem několikrát měl k věpřové se zelím překrojené bábovičky z horčičáků. Byly hodně pracné, a proto vzácné.
21. 9. 2016 15:04
Dnes jsem ho vařil,jen misto hr.mouky jsem dal dětskou krupičku

12. 12. 2015 02:55
VŠEM DOPORUČUJI DO SMĚSI JEŠTĚ PŘISYPAT HRST NASEKANÝCH VLAŠSKÝCH OŘECHŮ :) JE TO TOP! KNEDLÍK JÍME DOMA JEN TAK SAMOTNÝ A KLIDNĚ ZA STUDENA 



2. 12. 2015 13:53
beda venerabilis: V dávných dobách před potravinovou fólií se tyto knedlíky vařily v látkovém ubrousku 

2. 12. 2015 13:11
V dávných dobách před potravinářskou folií se karlovarský knedlík naplnil do sklenic od hořčice (tehdy univerzální "české sklo"), ty se nastavěly do kastrólu, a vařilo se asi jako při zavařování.
Jeho hlavní výhodou ovšem je, že použitá mouka může být i HLADKÁ (!). Takže steskem po domově stižený Čech si ho může připravit i na druhé straně světa, kde o hrubé mouce nikdy neslyšeli.
Jeho hlavní výhodou ovšem je, že použitá mouka může být i HLADKÁ (!). Takže steskem po domově stižený Čech si ho může připravit i na druhé straně světa, kde o hrubé mouce nikdy neslyšeli.
9. 10. 2014 03:29
takota@centrum.czDěláme už ten knedlík doma hodně let a folii vždy na málo místech propícháme vidličkou knedlík je vláčnější ne tak suchý.

12. 9. 2014 22:24
petra : Dají se vařit i v parním hrnci 

12. 9. 2014 22:03
chci se zeptat daly by se vařit v parním hrnci,nebo jdou vařit pouze ve vodě?
27. 8. 2014 00:09
Výborné!! Dnes jsem dělala úplně poprvé- jsem začínající kuchařka a povedly se! Moc děkuji za detailně popsaný recept!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Můj játrový guláš
Přidáno před 5 hodinami

Vepřová kapsa plněná sýrem a zeleninou
Přidáno před 5 hodinami

Tvarůžková smaženka
Přidáno před 12 hodinami

Domácí špaldové nudle s tuňákem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami

Víkendová valašská kyselice
Přidáno 29. 3. 2023 21:00

Jednoduchá vaječná pomazánka s pažitkou
Přidáno 29. 3. 2023 18:03
Právě bylo uvařeno:

Jablkový perník
uvařil/a miallus
před 4 hodinami


Kuřecí přírodní plátek
uvařil/a Lailade
před 5 hodinami

Hanácký salát
uvařil/a ElHavran
před 5 hodinami

Guláš - nejlepší!
uvařil/a BubakJura
před 6 hodinami

Čokoládová bábovka
uvařil/a Listicka129
před 6 hodinami

Mrkvový salát s ananasem
uvařil/a gizmooo
před 6 hodinami

Andělsky nadýchaný perník
uvařil/a Houbice
před 6 hodinami

Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
uvařil/a Katerina14
před 7 hodinami

Nadýchané sádlové bulky
uvařil/a mar.gita
před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: karlovarský knedlík karlovarsky knedlik ve folii karlovarský knedlík recept recept na pravé karlovarské knedlíky karlovarské knedlíky recepty jednoduché bez vaření ve fólii karlovarské knedlíky vařené ve folii nejlepší karlovarský knedlík karlovarský knedlík video recept na karlovarský knedlík recept karlovarsky knedlik karlovarský knedlík z rohlíků karlovarský knedlík prostřeno knedlík karlovarský karlovarsky knedlik v pare karlovarský knedlík recept video karlovarský knedlík recept prostřeno karlovarské knedliky domácí karlovarský knedlík karlovarký knedlík recepty karlovarský knedlik
Suroviny: rohlík, vejce, mléko, mouka hrubá, petrželka, květ muškátový, sůl
Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mM6O
58 názorů