Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený

Karlovarský knedlík patří k tradičním přílohám české kuchyně. Bojíte se jejich přípravy? Úplně zbytečně. Není na nich nic složitého, stačí jen překonat počáteční strach a vrhnout se do vaření podle našeho receptu.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

10. 11. 2011 23:40

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 950 kJ / 1 661 kcal
Bílkoviny64,61 g
Tuky26,42 g
Vláknina19,25 g
Cholesterol 529 mg
Sodík 2,47 g
Sůl5,86 g
Sacharidy281,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept jsem okoukala v pořadu Prostřeno, kde ho realizoval pan Jan Myšák. Tímto mu posílám poděkování za zprostředkování výtečného předpisu (nikdy jsem si nemyslela, že vytvořím tak dobrý knedlíček).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Buchyna Buchyna

10. 8. 2021 19:49

zizala: já je vařila v utěrce. Přeci jenom, folie je lepší.

Dajda Dajda

10. 5. 2021 06:08

casino: Tu práci s ubrouskem nebo fólií si vůbec nedovedu představit! Je to tradiční postup, já vím, ale já se naučila podle kuchařky Frekvence 1 takový moderní, rychlý. Nakrájené oschlé pečivo pokropím tekutinou (voda, mléko nebo půl na půl) rozmíchanou s vejcem, solí a případně troškou rozpuštěného másla. Pak posypu hrubou moukou (nebo dětskou krupičkou, případně přidám petrželku), zlehka promíchám a dělám kouličky velikosti tenisáků, které jen lehce smáčknu, aby držely pohromadě. Vše odměřuju na lžíce nebo hrnečky, nemusí to být až zase tak na gram přesné. Vařím na PÁŘE (nepřevaří se). Po uvaření rozkrojím na poloviny. U nás doma se kynuté houskové knedlíky nedělaly, tak mi tyhle maximálně vyhovují. Pokud se rohlíky připraví den předem, jsou knedlíky našup hotové a kouličky vypadají dobře. ;-)

Roxana

9. 5. 2021 11:00

jarda Kadic: To dělám dost často u všech receptů;-)

casino casino

28. 4. 2020 18:44

oring:
U nás se kulatý knedlík vaříval v utěrce a také na dva úvazky a posléze se bez vytahování jeden špagátek přestřihl :-)
***
Dávám méně pečiva...
No, tady ale ta titulní fotečka odpovídá množství použitého pečiva, že ;-)

oring

28. 4. 2020 15:54

A ještě malé usnadnění. Nevážu knedlíky před vařením, jen skroutím konce fólie a zahnu je pod knedlík. Při vaření se sami povolí a není třeba je vyndávat a rozvazovat

oring

6. 2. 2020 17:26

Je vynikající. Jakmile jsou v Albertu zlevněné "gumové" rohliky, nebo někde chlebičkové veky, nakupujeme a vaříme do zásoby. Dobře se mrazí a tak bez úhony přečkají dlouhou dobu. :yes:

beda venerabilis

7. 12. 2016 12:35

zizala: To se nevylučuje. Opravdu si pamatji, že jako dítko či velmi mladý muž, jsem několikrát měl k věpřové se zelím překrojené bábovičky z horčičáků. Byly hodně pracné, a proto vzácné.

jarda Kadic jarda Kadic

21. 9. 2016 14:04

Dnes jsem ho vařil,jen misto hr.mouky jsem dal dětskou krupičku:yes:

Tereza Mikulicová

12. 12. 2015 01:55

VŠEM DOPORUČUJI DO SMĚSI JEŠTĚ PŘISYPAT HRST NASEKANÝCH VLAŠSKÝCH OŘECHŮ :) JE TO TOP! KNEDLÍK JÍME DOMA JEN TAK SAMOTNÝ A KLIDNĚ ZA STUDENA :-D:-D

zizala zizala

2. 12. 2015 12:53

beda venerabilis: V dávných dobách před potravinovou fólií se tyto knedlíky vařily v látkovém ubrousku ;-)

beda venerabilis

2. 12. 2015 12:11

V dávných dobách před potravinářskou folií se karlovarský knedlík naplnil do sklenic od hořčice (tehdy univerzální "české sklo"), ty se nastavěly do kastrólu, a vařilo se asi jako při zavařování.

Jeho hlavní výhodou ovšem je, že použitá mouka může být i HLADKÁ (!). Takže steskem po domově stižený Čech si ho může připravit i na druhé straně světa, kde o hrubé mouce nikdy neslyšeli.

Ota

9. 10. 2014 02:29

takota@centrum.czDěláme už ten knedlík doma hodně let a folii vždy na málo místech propícháme vidličkou knedlík je vláčnější ne tak suchý.:yes:

Merylas Merylas

12. 9. 2014 21:24

petra : Dají se vařit i v parním hrnci ;-)

petra

12. 9. 2014 21:03

chci se zeptat daly by se vařit v parním hrnci,nebo jdou vařit pouze ve vodě?

Pajka

26. 8. 2014 23:09

Výborné!! Dnes jsem dělala úplně poprvé- jsem začínající kuchařka a povedly se! Moc děkuji za detailně popsaný recept!!

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: karlovarský knedlík karlovarsky knedlik ve folii karlovarský knedlík recept recept na pravé karlovarské knedlíky karlovarské knedlíky recepty jednoduché bez vaření ve fólii karlovarské knedlíky vařené ve folii nejlepší karlovarský knedlík karlovarský knedlík video recept na karlovarský knedlík recept karlovarsky knedlik karlovarský knedlík z rohlíků karlovarský knedlík prostřeno knedlík karlovarský karlovarsky knedlik v pare karlovarský knedlík recept video karlovarský knedlík recept prostřeno karlovarské knedliky domácí karlovarský knedlík karlovarký knedlík recepty karlovarský knedlik

Suroviny: rohlík, vejce, mléko, mouka hrubá, petrželka, květ muškátový, sůl

TopRecepty.cz

Karlovarský knedlík, z televize okoukaný a s úspěchem vyzkoušený

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mM6O