Jednoduché langoše

petrzelka Kuchařka:

asi 14-15 ks Bezmasá jídla 47 názorů

547

Suroviny

600 g hladké mouky
1/2 l mléka
sůl
cukr na kvásek (asi 1 malou lžíci)
1 kostka kvasnic
Recept si zatím oblíbilo 47 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, cukru a kvasnic si připravíme kvásek, postupně vmícháme hladkou mouku a přidáme sůl. Těsto necháme nakynout.

  2. Na hlubší pánev nalejeme olej, musí ho být dosti, aby langoše hezky plavaly. Do rozpáleného oleje vkládáme vytvarované těsto a usmažíme po obou stranách. Potíráme rozmačkaným česnekem, kečupem, tatarkou, sypeme sýrem, jak kdo má rád.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 383 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jednoduché langoše

  • franto franto(neregistrovaný)

    Ja nedavam mlieko ale vodu trochu oleja a biely jogurt su lahucke ako pierko.

    Odpovědět

  • elsa89 elsa89(neregistrovaný)

    :-K:-K:-K:-K JEDNÍM SLOVEM........vinikajicí:-K:-D<3

    Odpovědět

  • Vlaďka Vlaďka(neregistrovaná)

    To je přesně můj recept,který jsem posílala do jedné redakce.Je po mojí babičce.
    Tyto langoše děláme z generace do generace a znova.Jsou moc dobré,osvědčené.

    Odpovědět

  • BUBAK BUBAK

    já do těsta dávám na půl kila hladké mouky bílí jogurt a trochu oleje,aby se dobře vytahoval a netrhalo se těsto:-)

    Odpovědět

  • kukanka kukanka

  • beda venerabilis beda venerabilis

    Já osobně pléduji za langoše co nejchudší, tj jen z mouky, vody a droždí (s trochou cukru). Ale to mléko jim asi neublíží, i když snižuje trvanlivost. Ale vzhledem k tomu, že se to většinou hned zblajzne, není to námitka moc praktická.

    Odpovědět

  • Mišelka Mišelka(neregistrovaná)

    Langoše byli opravdu moc dobré ... doporučuji vyzkoušejte je takéé :-):-):-):-):yes::yes:

    Odpovědět

  • ella1 ella1

    výborné...ale příště jen z půlky....bylo toho jako pro celou armádu :-D

    Odpovědět

  • padydek1 padydek1

    Výborné ,dávám bodík.:yes:

    Odpovědět

  • haolza haolza

    petra:nejsem autor receptu, ale přesně tyto dělám už moc let, jsou vykynuté za chvilku, protože to těsto je poměrně řídké, kyne rychle a hodně zvětší svůj objem, dejme tomu 20-30 minut

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    mohu se zeptat jak dlouho se ma testo nechat kynout nebo jak poznam ze je spravne vykynute? pracuji stimto testem po prve tak nemam ani tuseni ..dekuji za odpoved;-)

    Odpovědět

  • jarinda jarinda(neregistrovaná)

    už se tak těším:-:yes:na langoše

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    :-(bez komentáře:-(...když ti koště kleklo:-(a nemohla jsi mě dovést vzorek:-)):-)):-))vypadají úžasně:yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    katlie: bylo jich šest.. snědla jsem dva a jsem tak nacpaná, že mě bolí koža na břuchu:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • katlie katlie

    rebeka:Hezký večer, kolik jste jich udělala z poloviční dávky, jsme doma jen tři, tak abych věděla, zda nám to bude stačit. Dík. Irča

    Odpovědět

1 2 3 4

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: langoše těsto recept jednoduche těsto na langoše langoše ĺangoše recept recept langoše recept na langose jednoduché recepty jednoduchá jídla langoš recepty langoše recepty jednoduché jednoduchy recept langoše z hladké mouky langoše bez kvasnic jednoduché vaření langoše od hrušky langoše z kyšky recepty-langoše langoše-recept jednoduche jidla

Zapomněl/a jsem heslo