Jednoduché langoše

Suroviny asi 14-15 ks

600 g hladké mouky
1/2 l mléka
sůl
cukr na kvásek (asi 1 malou lžíci)
1 kostka kvasnic

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, cukru a kvasnic si připravíme kvásek, postupně vmícháme hladkou mouku a přidáme sůl. Těsto necháme nakynout.

  2. Na hlubší pánev nalejeme olej, musí ho být dosti, aby langoše hezky plavaly. Do rozpáleného oleje vkládáme vytvarované těsto a usmažíme po obou stranách. Potíráme rozmačkaným česnekem, kečupem, tatarkou, sypeme sýrem, jak kdo má rád.

Komentáře k receptu Jednoduché langoše

  • Petra Dvor. Petra Dvor.

    Dobrý den, přidávám fotečku. Nemám je tak hezké jako Vy. Ale jsou výborné. <3

    Odpovědět

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    Hilena: Pod hlavnou fotkou receptu máš vpravo tlačidlo "Přidat fotografii". Klikni naň a potom už budeš vedieť podľa pokynov.:-K;-)

    Odpovědět

  • Hilena Hilena

    Langose jsou vynikajici :yes:.
    Zbyly mi 4 malinke bochanky, ktere jsem dala do lednice, s tim, ze je dalsi den upecu.
    Mezitim v lednici jeste krasne vykynuly, tak me napadlo....potrene jen vodou a sup do trouby....oalaaaa...a mame vyborne cerstve housticky k snidani ????❤❤❤
    Mam vyfocene, ale neprisla jsem na to jak fotku vlozit ????

    Odpovědět

  • franto franto(neregistrovaný)

    Ja nedavam mlieko ale vodu trochu oleja a biely jogurt su lahucke ako pierko.

    Odpovědět

  • elsa89 elsa89(neregistrovaný)

    :-K:-K:-K:-K JEDNÍM SLOVEM........vinikajicí:-K:-D<3

    Odpovědět

  • Vlaďka Vlaďka(neregistrovaná)

    To je přesně můj recept,který jsem posílala do jedné redakce.Je po mojí babičce.
    Tyto langoše děláme z generace do generace a znova.Jsou moc dobré,osvědčené.

    Odpovědět

  • BUBAK BUBAK

    já do těsta dávám na půl kila hladké mouky bílí jogurt a trochu oleje,aby se dobře vytahoval a netrhalo se těsto:-)

    Odpovědět

  • kukanka kukanka

  • beda venerabilis beda venerabilis

    Já osobně pléduji za langoše co nejchudší, tj jen z mouky, vody a droždí (s trochou cukru). Ale to mléko jim asi neublíží, i když snižuje trvanlivost. Ale vzhledem k tomu, že se to většinou hned zblajzne, není to námitka moc praktická.

    Odpovědět

  • Mišelka Mišelka(neregistrovaná)

    Langoše byli opravdu moc dobré ... doporučuji vyzkoušejte je takéé :-):-):-):-):yes::yes:

    Odpovědět

  • ella1 ella1

    výborné...ale příště jen z půlky....bylo toho jako pro celou armádu :-D

    Odpovědět

  • padydek1 padydek1

    Výborné ,dávám bodík.:yes:

    Odpovědět

  • haolza haolza

    petra:nejsem autor receptu, ale přesně tyto dělám už moc let, jsou vykynuté za chvilku, protože to těsto je poměrně řídké, kyne rychle a hodně zvětší svůj objem, dejme tomu 20-30 minut

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    mohu se zeptat jak dlouho se ma testo nechat kynout nebo jak poznam ze je spravne vykynute? pracuji stimto testem po prve tak nemam ani tuseni ..dekuji za odpoved;-)

    Odpovědět

  • jarinda jarinda(neregistrovaná)

    už se tak těším:-:yes:na langoše

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: langoše jednoduche těsto na langoše langoše těsto recept ĺangoše recept jednoduché recepty langoš recept langoše recept na langose langoše bez kvasnic jednoduchá jídla recepty langoše recepty jednoduché jednoduchy recept langoše z hladké mouky top recepty langoše jednoduché vaření langoše od hrušky langoše z kyšky recepty-langoše langose recepty