Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele borovec

Polévku jsem vařila poprvé v životě(73 let) a bude moje oblíbená. Nedávala jsem zázvor ani chilli. Bohužel se připletla kočička k talíři ,když jsem odběhla od stolu a docela ji chutnala.

Vařila jsem prvně v životě. Měla jsem zkusit dříve, ne až v 70 letech. Ale vyzkouším s pravnoučaty příště. Mě moc chutnala. Jsem holka šikovná .

Takto jsem pekla kuře když byly děti ještě malé. Tehdy se recept náhle někde objevil a na soli pekla celá republika.1975 - 1980. Zkusím pečení zopakovat. Kuře se musí stejně osolit a posypat kořením.

Používám recept i trochu jiný. Vařím 6 minut na 100 %, potom 10 minut na 60 %. Váš vyzkouším.

Adéla: Budoucí konkurence nám roste 1*********:-K

S troubou to zvládnete, ale spotřeba elektřiny bude o dost vyšší. :-KProto vaříme v pomalém hrnci.

U nás ho roste strašně moc. V lese se i přes veliké sběry krásně rozrůstá. Já si nasbírám listy a úhledně je skládám do košíku. Jelikož zde nemáme skoro žádné továrny, je po dešti krásně čistý. Nemusím medvídka umývat a zbytečně máchat.. Vezmu si listy a nakrájím je napříč na 3-5 mm proužky. Ty namačkám koncem vařečky do sklínky. Ukládám v temnu a chladu. Vydržel mi bez problému 2 roky. On se jakoby sám konzervuje. Podle mne nejlepší uskladnění na zimu. Po vyndání potřebné dávky, ještě ji klidně na prkénku pokrájím na drobno.

Merylas: Už pesto nedělám. Listy nakrájím napříč a vařečkou napěchuji do sklínky .Vydrží i 2 roky. Nemusí být v mrazáku, stačí chladný prostor, třeba komora. :-)

Stejným způsobem si vyrábím špenát z medvědího česneku. Sice není tak řídký, ale je výborný.

Anna Kocikova: děkuji za radu,vyzkouším dle vaší rady. :-K

Sice si dávám poklpp na talíř, ale stejně bych raději žloutek u vajíčka prořízla.:-)