Polévku jsem vařila poprvé v životě(73 let) a bude moje oblíbená. Nedávala jsem zázvor ani chilli. Bohužel se připletla kočička k talíři ,když jsem odběhla od stolu a docela ji chutnala.
Takto jsem pekla kuře když byly děti ještě malé. Tehdy se recept náhle někde objevil a na soli pekla celá republika.1975 - 1980. Zkusím pečení zopakovat. Kuře se musí stejně osolit a posypat kořením.
U nás ho roste strašně moc. V lese se i přes veliké sběry krásně rozrůstá. Já si nasbírám listy a úhledně je skládám do košíku. Jelikož zde nemáme skoro žádné továrny, je po dešti krásně čistý. Nemusím medvídka umývat a zbytečně máchat.. Vezmu si listy a nakrájím je napříč na 3-5 mm proužky. Ty namačkám koncem vařečky do sklínky. Ukládám v temnu a chladu. Vydržel mi bez problému 2 roky. On se jakoby sám konzervuje. Podle mne nejlepší uskladnění na zimu. Po vyndání potřebné dávky, ještě ji klidně na prkénku pokrájím na drobno.
Merylas: Už pesto nedělám. Listy nakrájím napříč a vařečkou napěchuji do sklínky .Vydrží i 2 roky. Nemusí být v mrazáku, stačí chladný prostor, třeba komora.
1 2 3 4 Další