Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Svítek je v dnešní době možná spíše opomíjenou vložkou do polévky. Perfektně se hodí do hlavně do vývarů a jeho variant je opravdu mnoho. Na jaře jej můžete připravit s čerstvým medvědím česnekem.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 360 kJ / 325 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,38 g |
Tuky | 13,61 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 268 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,56 g |
Sacharidy | 32,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oddělíme žloutek od bílku a žloutek dáme do misky. Přilijeme k němu mléko, rozšleháme, osolíme, přisypeme mouku, parmezán a našleháme metličkou těstíčko.
Krok 2: Z bílku se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh a promícháme s těstíčkem. Nakonec přidáme jemně nakrájený medvědí česnek.
Krok 3: V pánvi rozehřejeme olej (ne úplně rozpálit) a rozetřeme opatrně těstíčko. Opečeme z obou stran dozlatova.
Krok 4: Vychladlý svítek nakrájíme na kostičky (nebo proužky, jak kdo má rád). Do talířů jej vkládáme těsně před podáváním a zaléváme polévkou.
Krok 5: Svítek se hodí do všech vývarových polévek. Já jsem ho použila do pomalu taženého kuřecího vývaru a do misek jsem přidala i nakrájené maso.
Zveřejněno 18. 3. 2024 17:04
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQpK
Moje poznámka
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQpK
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Smetanový koláč
Přidáno před 2 hodinami
Plněné bedly mletým masem
Přidáno před 16 hodinami
Chacharský kočičák
Přidáno před 16 hodinami
Guláš z plece a vepřových kůží
Přidáno před 18 hodinami
Jablečný chlebíček s ořechy
Přidáno před 20 hodinami
Mátový sirup s citrony
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Houbové placky: Na křupavé a nadýchané placičky je důležité dodržet správný poměr hub a těstíčka. Hotové jsou za chvíli
Linecký koláč s jablky: Křehké těsto v kombinaci se šťavnatou jablečnou náplní je krásně vláčné a voní vanilkou
Martin s Vlastíkem opustili kancelář a počítač a vrhli se na moravské speciality: Jejich výrobky teď sbírají ocenění i ve světě
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký jablkový koláč
alenajahod před 34 minutami
Jablečná buchta s ořechy a rozinkami
31970687 před 2 hodinami
Prosedlá buchta s tvarohem
Jitkazmecka před 13 hodinami
Rýžový nákyp se sušenými švestkami
Vendy-N před 13 hodinami
Budapešťská pomazánka
Lenka Cech před 13 hodinami
Červená řepa se zelím
mili. před 16 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
Lola23 před 16 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
80Katerina.M před 17 hodinami
Brokolicová polévka
Dogys před 19 hodinami
Suroviny:
vejce,
mléko,
mouka hrubá,
sýr parmazán strouhaný,
česnek mědvědí,
sůl,
pepř bílý mletý,
olej
Komentáře (7)