Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mražený špenátový protlak

Z přebytků čerstvého špenátu z jarní nebo podzimní sklizně můžete udělat protlak a zamrazit ho na pozdější použití. Hodí se pak jak na polévky, tak i na přípravu hlavního chodu. Třeba s vařeným bramborem a sázeným vejcem a nebo pečeným vepřovým masem.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min doba přípravy podle množství špenátu

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava, doba přípravy podle množství špenátu)

19. 1. 2024 19:24

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Špenát pěstuju na zahrádce a mám dvě sklizně ročně, na jaře a na podzim. Špenát je třeba v určitou dobu sklidit, aby nevybíhal do květu. Přebytky zpracovávám tímto způsobem, jelikož mám špenátu hodně, tak hrnec používám o objemu 10 litrů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

borovec borovec

22. 1. 2024 11:51

Merylas: Už pesto nedělám. Listy nakrájím napříč a vařečkou napěchuji do sklínky .Vydrží i 2 roky. Nemusí být v mrazáku, stačí chladný prostor, třeba komora. :-)

Merylas Merylas

21. 1. 2024 20:21

borovec: Možná někdo využije. :yes: Medvědího česneku nemám mnoho, ale zdárně se rozrůstá. :-) Proto dělávám pouze pesto. :-K

borovec borovec

21. 1. 2024 12:59

Stejným způsobem si vyrábím špenát z medvědího česneku. Sice není tak řídký, ale je výborný.

Merylas Merylas

20. 1. 2024 13:59

Marie Svarcova: mika59: Děkuji. :-K Zahrádku mám pro radost a když už ji teda mám, tak se snažím o to, aby byla využita naplno. :-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

20. 1. 2024 10:07

:-)<3:yes::yes: nádhera , trochu závidím tu možnost pěstovat :-K

mika59 mika59

19. 1. 2024 21:36

Miluju tenhle špenát a domácí je Top..:yes::-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: špenát čerstvý

TopRecepty.cz

Mražený špenátový protlak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW6B0