Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele brahomira

Vypadá to luxusně!:yes:

To by mne nenapadlo, vyzkouším!<3

Se svítkem jsem uzenou polévku ještě nedělala, zajímavá kombinace. Jinak vařím uzený vývar z uzených žeber, nejprve chvilku ovařím v horké vodě, tu sleju, žebra opláchnu i hrnec, vrátím a znovu naleju vařící vodu, přidám směs celých pepřů, nové koření, bobkový list + cibuli a asi 2 stroužky česneku a trošku osolím. Nechám táhnout na malém plaménku, až maso padá z kostí. Pak přecedím a zavářím na kostičky kořenovou zeleninu, na kostky nakrájené brambory, kapustu nakrájenou na proužky (vykrájet žebra na listech!) - nemáte-li, tak třeba mražené fazolky, pro barvu kousek červené papriky na kostičky a hrst pohankových krup+ samozřejmě obrané maso. Co zbude, je fajn do šunkafleků nebo do plněných bramborových knedlíků. Dochutíme petrželkou či pažitkou nebo zelenou natí pórku a špetkou mletého pepře.:-K

Máme rádi nočky z dětské krupičky a vajíčka, případně trochu slunečnicového oleje, do toho drcený česnek a nadrobno nakrájená červená paprika a pórek - zelené listy, sůl a pepř, dá to hovězímu vývaru grády.<3

:-K To je fakt úžasný nápad, já takhle sekám petrželku a celerovou nať a dávám do krabičky do mrazáku. Díky moc.