Strouhání do polévky vyrobené v sekáčku (čopru)

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Polévky 19 názorů

Suroviny

1 vejce
hrubá nebo polohrubá mouka cca 80 - 120 g podle velikosti vajíčka
Recept si zatím oblíbilo 46 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na malé vajíčko přijde 80 – 100 g polohrubé mouky, na středně velké 100 - 120 g mouky. Do sekáčku dáme vajíčko a příslušné množství mouky (nejprve to menší množství) a 20-30 vteřin sekáme. Mouku jsem si navážila.

  2. Zpracované těsto se musí samo „rozdrobit“, pokud ne, otevřeme sekáček a když se nám těsto pod nožem trochu utemuje, tak ho rukou nebo vidličkou načechráme a přidáme dalších 20 g mouky. Ještě malá chvilka sekání a je hotovo.

  3. Strouhání můžeme použít hned čerstvé do polévky, nebo ho můžeme usušit a použít později.

Poznámka

Je to rychlé a hlavně bez námahy!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 391 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Strouhání do polévky vyrobené v sekáčku (čopru)

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    sikulka7: Děkuji za hezký komentář!:-8 To, co popisujete o babiččinu drobení do polévky je fakt moc zajímavé. :yes: Dokonce si myslím, že by to stálo za zveřejnění jako recept. To drobení ze sekáčku také není tvrdé, ale každý nemá doma sekáček. Zkuste to napsat a vložit, i když recepty zatím nevkládáte. Nebojte se toho, určitě to některým kuchařkám pomůže.:yes::-D Ještě jednou děkuji za komentář a moc zdravím!:-K:-K

    Odpovědět

  • sikulka7 sikulka7

    Dobrý nápad. Já dělám takto v sekáčku drobenku na koláč.Mám skvělý postup na zavářku do polévky od mé babičky. Dám na misku kopec mouky, do toho klepnu jedno vajíčko a lehce probírám v mouce, jako bych dělala drobenku. Nesmí se přitlačit, opravdu jen lehce jakoby obaluju to vejce moukou a drobím na menší kousky. Potom přeseje mouku, zbyde mi na sítku to vajíčko a dám do polévky. Je to rychlé a noky jsou načechrané. Takto mi babička vařila moji nejoblíbenější "babičkovskou" polévku, bramboračku.Na másle orestovala zeleninu a brambory, zalila vodou, uvařila a nakonec přidala tyto "noky"a majoránku. Moc dobré.

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    brahomira: Děkuji za pochvalu, mám radost, že to může posloužit k zjednodušení práce v kuchyni.;-):-D Ty zelené bylinky taky sekám v sekáčku, ;-):yes: Mějte se moc hezky a zdravím!:-K

    Odpovědět

  • brahomira brahomira

    :-K To je fakt úžasný nápad, já takhle sekám petrželku a celerovou nať a dávám do krabičky do mrazáku. Díky moc.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    maris: :yes:
    Já mám ještě jiný trik - rozpustím máslo, nechám trochu vychladnout, přidám mouku a cukr, vidličkou smíchám a nechám dál chladnout, občas zase vidličkou načechrám...a před použitím nechám úplně zchladnout a trochu ztuhnout....

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    zdenka.s: Děkuju za pochvalu. ;-):-D:-K Já to tak dělám už dlouho , kdyby mi to napadlo dřív, že to bude někoho zajímat, tak bych to připsala do receptu alespoň jako poznámku. Ale jsem opravdu moc ráda, že vám to usnadní práci!;-):-D Moc zdravím!:-K

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    MamlajdaD : skvělý nápad a s těmi bylinkami tak to je prostě bomba :yes: pracně je sekám nožem,tohle by mě nenapadlo :-O no ,prostě smekám a děkuji za zmínku :-K:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    alikul: Moc děkuji za milý komentář!;-):yes: Já v tom sekáčku sekám i některé bylinky na zimu na mrazák, například petrželku, pár pulzů - podle toho, jak chci bylinku nadrobno nasekanou - a je to hned, ale přidat přímo do strouhání jsem nikdy nezkoušela. Někdy zkusím!;-):-D Moc zdravím!:-K

    Odpovědět

  • alikul alikul

    Je to dobrý nápad.:yes: Dříve jsem často dělala a přidávala jsem ještě trochu zeleného a je to zajímavé.:-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    maris: Dík za rychlou odpověd na můj dotaz. Já to tedy příležitostně zkusím podle tebe. :yes::yes::-D:-K Ale stejně to sem dej jako recept, pro ostatní, myslím, že ti hospodyňky budou vděčné! Tady by to zapadlo, znáš to líp než já!;-):-8 Posílám pozdrav a dík!:yes::-K

    Odpovědět

  • maris maris

    MamlajdaD: jj, já taky peču hodně málo, spíš vyjímečně, tak až se to bude hodit,:-8 ale na tom nic není, dá se do sekáčku mouka, máslo, cukr a taky asi nejlépe použitím impuls se naseká. Máslo vyndám z lednice a nechám trochu povolit. Množství a druh mouky každý si dá podle svého oblíbeného receptu. To je všechno;-):-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Maris: To s tou drobenkou je také super vychytávka, ;-):yes: která by usnadnila práci hodně hospodyňkám. :-8 :-K Byla bych docela vděčná, kdybys to sem dala na použití pro všěchny. Myslím s krátkým popiskem jaký tuk na to používáš, jestli jen povolený na pokojovou teplotu, nebo rozpuštěný a poměr surovin. To by bylo skvělé a já tě o to moc prosím, nerada dělám drobenku ručně! :-O;-):-D Já jsem to chtěla zkusit ručním šlehačem, ale uvidím, jestli mi to tak vyjde! Málo peču (patřím mezi ty "přeslazené" lidi), ale stejně občas hřeším;-) Moc děkuji za tvůj komentář :-K a zdravím!:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    NADEI: Děkuji za milý komentář. :-8 Až zkusíš - je to jednoduché - tak se ti to určitě zalíbí tak, jako mně;-):-D Hodně zdaru! :yes: Zdravím!:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    tejaja (moderátorka): Moc děkuji za hezký komentář!:-8 Já už jsem tento receptík chtěla zkusit dřív, někde jsem o tom četla na webu, ale pak jsem na to zapomněla.:-O:-( Až strouhání v nějakém receptu tady na topkách mi to připomnělo. ;-):-D:-D No a s tím focením žádná sláva, ale každý obrázek lepší než žádný!;-);-):-D No stejně budu vkládat i recepty bez fotek, kdybych měla všechno uvařit a sníst, tak bych nestíhala vložit ty recepty, které sem chci dát dokud vidím. A to nikdy člověk neví, jak dlouho mi to jedno vidoucí oko vydrží. Tak za každý uvařený a vyfocený recept budu i nadále vděčná:yes:;-):-8:-D:-K Moc tě zdravím a doufám, že s vyzkoušením některých mých receptů na mně nezanevřeš!;-):-8:-D:-K:yes: Ahojky!:-K

    Odpovědět

  • maris maris

    MamlajdaD: já v sekáčku dělám někdy i drobenku - je to taky super, vyzkoušej;-):-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: drobení do polévky v sekačku polévkové drobení v sekáčku drobeni do polevky ze sekacku top recepty

Zapomněl/a jsem heslo