Chléb s omeletou (vaječný řízek)

Stero Kuchař:

Doba přípravy: 10- 15 minut PT0H15M 1 porce Pro začátečníky 17 názorů

59

Suroviny

2 vejce
chléb
1 rajče
hořčice
1 cibule
1 kyselá okurka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozklepneme vejce do misky, osolíme, opepříme, rozšleháme. Rozpálíme pánev a vylijeme na ni rozmíchaná vajíčka.

  2. Uděláme klasickou omeletu (opečeme z jedné, potom z druhé strany, přeložíme napůl a dáme na talíř vychladnout). Ukrojíme krajíc chleba a pomažeme ho z jedné strany hořčicí.
    Potom na něj položíme připravenou omeletu.

  3. Opláchneme rajče a ukrojíme 3 tenká kolečka a položíme je na omeletu.

  4. Oloupeme cibuli, rozpůlíme a nakrájíme pár tenkých půl koleček a rozprostřeme je po druhé straně omelety. Nakonec rozčtvrtíme kyselou okurku a dáme na omeletu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Chléb s omeletou (vaječný řízek)

  • Miquel Miquel

    S topinkou :yes::-p

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Super lacné skvelé študentské jedlo, chodili sme naň do Mliečaku v BA. Vďaka za pripomenutie. Jediný rozdiel medzi týmto receptom a tým mliečakovým je, že tam ho robili s hriankou a parádne ocesnakovanou.:-))

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    To je náhoda,včera to bylo u nás k večeři, hodně obložené zeleninou.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Použila som vajíčka 3, pretože jedno skončilo na zemi. :-D:-D:-D Dnes som potrebovala k polievke rýchlo niečo pod zub, tak sa to hodilo. ;-)

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Ano, musím se přiklonit ke Casinovi. Je to asi otázka generační. Já pamatuji v "Mléčném baru" v Brně u nádraží smaženky jako opečenou veku s vaječnou směsí, to celé opečené, nádherně mastné, navrchu s oblohou. Naproti tomu byl "vaječný řízek" plátek kmínového chleba s vaječnou omeletou, potřenou hořčicí, obložený syrovou cibulí a okurkou :-D

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    casino: já o smažence dnes četla poprve, u nás je to odjakživa vaječná omeleta;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    "Chléb s omeletou (vaječný řízek)"
    Koukám, že někdo, doufám že autor změnil název:-K
    Dámy, myslím že v přístupu k názvu se odráží (aniž bych se chtěl některé dotknout;-) generační pohled.
    My dříve narození to známe jako Vaječný řízek...
    Smaženky byly a jsou přece tlustější než omelety:-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Stero: Tak znovu. Smaženka se dělá se strouhankou :-) Tohle není smaženka.

    Odpovědět

  • Stero Stero(autor receptu)

    Ano někdo tomu říká smaženka jiný vaječný řízek když se kouknete v obchodě většinou je na všech napsaná smaženka. :):-)

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Maris, diky za informaci, jo, ta "smazenka" z mlicaku vypadala jakoby ji nekdo splachnul do rozpalenyho oleje, takova nafoukla jako svitek

    Odpovědět

  • zizala zizala

    maris: :-)):yes:
    Tohle rozhodně není smaženka.

    Odpovědět

  • maris maris

    zuzun::-)), jj - v mlíčáku byly smaženky zahuštěné trochou strouhanky / ony asi měly být s ní nastavený:-)),/ proto si myslím,že omeleta není v žádném případě smaženka.:-) Dokonce jsem na tu " pravou" kdysi četla recept a dělám ji podle toho doma - na talíř se nasype trocha srouhanky, na to se vyklepnou / cca 2 / vajíčka, rozšlehají se opatrně vidločkou, a opatrně se to stěrkou shrne do rozpáleného oleje. :-)

    Odpovědět

  • Navir Navir

  • zuzun zuzun

    Znam jako smazenku, ale v te nasi nam (v "mlicaku") nedavali rajcata. A jeste byla ta omeleta necim snad zahustena, mozna trochou strouhanky? Mela takovou "porovitou" strukturu. Mela jsem to moc rada, jeste ted si ji nekdy koupim

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    casino: znám oba názvy na toto jednoduché ale dobré jídlo, takže je to i smaženka i vaječný řízek, ať si každý zvolí název dle svého zvyku. Když si do vyhledavače zadáte smaženka, tak mrkněte, co vám vyjede.

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo