Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb s omeletou (vaječný řízek)

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Stero Stero

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 109 kJ /
265 kcal
Bílkoviny18,88 g
Tuky15,41 g
Vláknina5,16 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 209 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy11,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozklepneme vejce do misky, osolíme, opepříme, rozšleháme. Rozpálíme pánev a vylijeme na ni rozmíchaná vajíčka. Krok 2: Uděláme klasickou omeletu (opečeme z jedné, potom z druhé strany, přeložíme napůl a dáme na talíř vychladnout). Ukrojíme krajíc chleba a pomažeme ho z jedné strany hořčicí.
Potom na něj položíme připravenou omeletu. Krok 3: Opláchneme rajče a ukrojíme 3 tenká kolečka a položíme je na omeletu. Krok 4: Oloupeme cibuli, rozpůlíme a nakrájíme pár tenkých půl koleček a rozprostřeme je po druhé straně omelety. Nakonec rozčtvrtíme kyselou okurku a dáme na omeletu.

Zveřejněno 29. 11. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb s omeletou (vaječný řízek)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mnZp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb s omeletou (vaječný řízek)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mnZp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Take znam a delam se strouhankou, proto rizek na rozdil od omelety;-)

S topinkou :yes::-p

Super lacné skvelé študentské jedlo, chodili sme naň do Mliečaku v BA. Vďaka za pripomenutie. Jediný rozdiel medzi týmto receptom a tým mliečakovým je, že tam ho robili s hriankou a parádne ocesnakovanou.:-))

To je náhoda,včera to bylo u nás k večeři, hodně obložené zeleninou.

Použila som vajíčka 3, pretože jedno skončilo na zemi. :-D:-D:-D Dnes som potrebovala k polievke rýchlo niečo pod zub, tak sa to hodilo. ;-)

Ano, musím se přiklonit ke Casinovi. Je to asi otázka generační. Já pamatuji v "Mléčném baru" v Brně u nádraží smaženky jako opečenou veku s vaječnou směsí, to celé opečené, nádherně mastné, navrchu s oblohou. Naproti tomu byl "vaječný řízek" plátek kmínového chleba s vaječnou omeletou, potřenou hořčicí, obložený syrovou cibulí a okurkou :-D

casino: já o smažence dnes četla poprve, u nás je to odjakživa vaječná omeleta;-)

"Chléb s omeletou (vaječný řízek)"
Koukám, že někdo, doufám že autor změnil název:-K
Dámy, myslím že v přístupu k názvu se odráží (aniž bych se chtěl některé dotknout;-) generační pohled.
My dříve narození to známe jako Vaječný řízek...
Smaženky byly a jsou přece tlustější než omelety:-D

Stero: Tak znovu. Smaženka se dělá se strouhankou :-) Tohle není smaženka.

Ano někdo tomu říká smaženka jiný vaječný řízek když se kouknete v obchodě většinou je na všech napsaná smaženka. :):-)

Maris, diky za informaci, jo, ta "smazenka" z mlicaku vypadala jakoby ji nekdo splachnul do rozpalenyho oleje, takova nafoukla jako svitek

maris: :-)):yes:
Tohle rozhodně není smaženka.

zuzun::-)), jj - v mlíčáku byly smaženky zahuštěné trochou strouhanky / ony asi měly být s ní nastavený:-)),/ proto si myslím,že omeleta není v žádném případě smaženka.:-) Dokonce jsem na tu " pravou" kdysi četla recept a dělám ji podle toho doma - na talíř se nasype trocha srouhanky, na to se vyklepnou / cca 2 / vajíčka, rozšlehají se opatrně vidločkou, a opatrně se to stěrkou shrne do rozpáleného oleje. :-)

mirkinson 1. 8. 2017 11:02
maris: musím zde reagovat,,,,,takže u nás ve Zlíně znamená smaženka asi toto,veme sa našikmo uřezaný plátek veky,potře sa tvarohem a přiklopí druhým plátkem veky,obalí sa to v rozšlehaných vajcách,osmaží a na závěr obalí jemně ve skořicovém vanilkovém cukru.Vaječný řízek je vajíčko,strouhanka a sůl,jediné co mne na tom ale fakt ser..,že ho neumím udělat tak aby byl mastný jak u nás v jednom bufíku,to su ždycky zaliskaný až za ušima,ale mají ho tam excelentní:-D

Znam jako smazenku, ale v te nasi nam (v "mlicaku") nedavali rajcata. A jeste byla ta omeleta necim snad zahustena, mozna trochou strouhanky? Mela takovou "porovitou" strukturu. Mela jsem to moc rada, jeste ted si ji nekdy koupim

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
vaječná omeleta na chleba, vajecny chleba, vaječný chléb, vaječný řízek, vaječný řízek recept, vaječné smaženky na chleba, vaječné chleby, vaječná omeleta ládi hrušky, chleba s omeletou, vaječná smaženka na chleba, vaječné chlebové smaženky recept, vaječný řízek recepty, vaječný obložený chleba, omeleta na chleba, vaječné řízky na chleba, vaječná omeleta na chléb, chleba s vaječnou amoletou, vaječnice recept, vaječná smaženka, vajecny chleb recept

Suroviny:
vejce, chléb, rajče, hořčice, cibule, okurky sterilované, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu