Zavářka do polévky - žížalky vnučky Verunky

sindel.b Kuchařka: sindel.b

Doba přípravy: 5 minut ? Polévky 26 názorů

Suroviny

1 vejce
1 lžíce mléka
60-70 g hladké mouky (3 - 4 pol.lžíce)
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny do hrnečku, vidličkou vymíchám hladké těstíčko, trochu řidší než na noky (podobně tekuté - husté jako lívancové těsto), vezmu cedník s většími otvory (na halušky), do toho dám těsto a pomalu pohybuji lžící a stírám přes otvory do polévky, rovnou se tedy zaváří a jak je tekuté, tak tvoří - jak nazvala vnučka - žížalky.

Poznámka

Podobné jsou klasické noky, jen to těsto je trochu tužší a vykrajuje se lžičkami, tvoří se nočky a přímo se vkládají do vroucí polévky

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 791 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zavářka do polévky - žížalky vnučky Verunky

  • zlatovlaska zlatovlaska

    Výborné a hned hotové. Dala jsem si hovězího vývaru :yes::-K

    Odpovědět

  • brahomira brahomira

    Máme rádi nočky z dětské krupičky a vajíčka, případně trochu slunečnicového oleje, do toho drcený česnek a nadrobno nakrájená červená paprika a pórek - zelené listy, sůl a pepř, dá to hovězímu vývaru grády.<3

    Odpovědět

  • Valinka43 Valinka43

    babulka62: taky dávám do sáčku a když je těstíčko hustší střihám nůžkami nočky....používám dětskou krupičku a přidávám sušenou celerovou nať ( to je moje nejoblíbenější koření, průběžně od celeru odtrhávám spodní listy a suším, potom přes sítko drtím)

    Odpovědět

  • AvcaB AvcaB

    Anezob: Já dávám místo mléka olej, vejce a také krupičku. Protlačím přes cedník na halušky. S tou krupičkou jsou ty noky jemné.

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Helena: přesně tak,rovnou z hrnečku to dělám.

    Odpovědět

  • Jiří Jiří(neregistrovaný)

    Naše babička dělá trochu tužší těstíčko z hrubé mouky a ,,kydá" ho do polévky lžičkou. Tak té polévce říkáme Kydánková.

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Já těstíčko dávám do zdobičky na dort a pomalu protlačuji a taky se vytvoří podobné žížalky. Dětem se to moc líbí a taky jim to chutná.

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b(autor receptu)

    jara: :yes:

    Odpovědět

  • jara jara(neregistrovaná)

    přidám ještě lžičku oleje nebo rozpuštěného másla :-)

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b(autor receptu)

    Anezob: každý jak mu to chutná a vyhovuje. Tuhost zavářky závisí na mnozství tekutiny.

    Odpovědět

  • Anezob Anezob

    Já toto kapání dělám z dětské krupičky,není tak tuhé jako z mouky,miluji to.:-)

    Odpovědět

  • Helena Helena(neregistrovaná)

    není potřeba špinit sítka, stačí tohle řidší těstíčko lít rovnou Polévka ale musí vařit ,pak trochu stáhnout a těsto naléváme pomalu a z výšky dokola.

    Odpovědět

  • babulka62 babulka62

    a já dělám žížalky tak, že těstíčko šupnu do mikrotenového sáčku, ustříhnu rožek a pak jen stříkám do vroucí polévky.

    Odpovědět

  • Skoumalova věra Skoumalova věra(neregistrovaná)

    Ano klasické kapání ,ale ty noky se dělají z krupice aby nebyli jako kamemy.

    Odpovědět

  • kendy kendy(neregistrovaný)

    Ja to robím cez hrubé strúhadlo otočené naopak :-) a z hrubej múky...
    Je to super, lebo sa to nerozvára ako slíže v polievke keď ju zohrievam.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: zavařka do polevky zavarky do polevky kapání do polévky zavářka do polévky kapání zavářky do polévek zavarka noky do polévky z mouky polévkové zavářky zavářka do polévky z hladké mouky zavářky a vložky do polévky zavářka do polévky bez vejce těstíčko do polévky zavarka do do polévky zavářka z mouky zavářka do polévky recept polévky zavářka z hladké mouky top recepty-zavářka-žížalky zavářka do polévky z vajec zavarka do pol

Zapomněl/a jsem heslo