Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavářka do polévky - žížalky vnučky Verunky

Děti milují polévky a tak se stále dokola vaří vývary. Tradiční česká kuchyně naštěstí zná mnoho zavářek, proto nemusíte vařit stále jen nudle. Připravte tentokrát zavářkové žížalky, které se dělají z podobného těsta jako nočky.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 7 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 2 min

7 min (5 min příprava + 2 min tepelná úprava)

16. 4. 2012 17:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie1 531 kJ / 366 kcal
Bílkoviny17,24 g
Tuky9,19 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,23 g
Sacharidy52,54 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podobné jsou klasické noky, jen to těsto je trochu tužší a vykrajuje se lžičkami, tvoří se nočky a přímo se vkládají do vroucí polévky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petuna

3. 4. 2022 18:43

Dle vašeho receptu jsem dělala své první kapání a všem moc chutnalo. Děkuji :-K

zlatovlaska

26. 11. 2019 12:37

Výborné a hned hotové. Dala jsem si hovězího vývaru :yes::-K

brahomira

3. 9. 2019 00:27

Máme rádi nočky z dětské krupičky a vajíčka, případně trochu slunečnicového oleje, do toho drcený česnek a nadrobno nakrájená červená paprika a pórek - zelené listy, sůl a pepř, dá to hovězímu vývaru grády.<3

Valinka43

31. 1. 2018 20:23

babulka62: taky dávám do sáčku a když je těstíčko hustší střihám nůžkami nočky....používám dětskou krupičku a přidávám sušenou celerovou nať ( to je moje nejoblíbenější koření, průběžně od celeru odtrhávám spodní listy a suším, potom přes sítko drtím)

AvcaB AvcaB

16. 12. 2017 23:34

Anezob: Já dávám místo mléka olej, vejce a také krupičku. Protlačím přes cedník na halušky. S tou krupičkou jsou ty noky jemné.

Jana

11. 12. 2017 23:29

Helena: přesně tak,rovnou z hrnečku to dělám.

Jiří

29. 3. 2017 12:47

Naše babička dělá trochu tužší těstíčko z hrubé mouky a ,,kydá" ho do polévky lžičkou. Tak té polévce říkáme Kydánková.

Věra

25. 3. 2017 17:34

Já těstíčko dávám do zdobičky na dort a pomalu protlačuji a taky se vytvoří podobné žížalky. Dětem se to moc líbí a taky jim to chutná.

sindel.b

23. 3. 2017 06:42

jara: :yes:

jara

23. 3. 2017 04:57

přidám ještě lžičku oleje nebo rozpuštěného másla :-)

sindel.b

22. 3. 2017 22:28

Anezob: každý jak mu to chutná a vyhovuje. Tuhost zavářky závisí na mnozství tekutiny.

Anezob

22. 3. 2017 21:33

Já toto kapání dělám z dětské krupičky,není tak tuhé jako z mouky,miluji to.:-)

Helena

21. 3. 2017 08:10

není potřeba špinit sítka, stačí tohle řidší těstíčko lít rovnou Polévka ale musí vařit ,pak trochu stáhnout a těsto naléváme pomalu a z výšky dokola.

babulka62 babulka62

20. 3. 2017 15:35

a já dělám žížalky tak, že těstíčko šupnu do mikrotenového sáčku, ustříhnu rožek a pak jen stříkám do vroucí polévky.

Skoumalova věra

20. 3. 2017 06:50

Ano klasické kapání ,ale ty noky se dělají z krupice aby nebyli jako kamemy.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařka do polevky zavarky do polevky kapání do polévky zavářka do polévky kapání zavářky do polévek zavarka noky do polévky z mouky polévkové zavářky zavářka do polévky z hladké mouky zavářky a vložky do polévky zavářka do polévky bez vejce těstíčko do polévky zavarka do do polévky zavářka z mouky zavářka do polévky recept polévky zavářka z hladké mouky top recepty-zavářka-žížalky zavářka do polévky z vajec zavarka do pol

Suroviny: vejce, mléko, mouka hladká, sůl

TopRecepty.cz

Zavářka do polévky - žížalky vnučky Verunky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x9KP