Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Kadlik

Dobrý den, po dlouhé době jsem nakoukl. A dovolím si doplnit - v době, kdy jsem psal tento recept, jsem kupoval - libový vepřový ořez - za 49,-Kč, vepřový podbradek - za 29,-Kč, a vepřové kůže za 5,-Kč. Pro doplnění - ty kůže pořád dávám - plátek na dno sklenice, a plátkem zakryju maso na vrchu sklenice. Vypadá to dobře, líp jak trčící kousky masa z tuku.. I když za těch 6 let cena masa trochu stoupla, dělám toto každým rokem, a nikdy nelituju!:-D

Ahoj, drahá kolegyně! To hlavní mi tady chybí! Uveď prosím výrobce toho filé! Páč i když jsem koupil údajně filety bez přidané vody, mohl bych z po 24 hodinách naložení udělat z té hmoty pouze rybí polévku, a to jenom po přidání zeleniny a krupice, aby to nebyla jenom voda...;-(. Myslím to vážně, i filé za tři stovky se mi doslova rozteklo!

casino: :-D jako správný hamoun jsem vzal největší nabízený kus, proto ta váha. Ano, asi to nebylo mléčné jehňátko, ale spíš pořádný výrostek. A taky přiznám, že to špikování mě napadlo až v okamžiku, kdy jsem tu kýtu hodil na sádlo. Takže jsem vlastně jednal velice kontraproduktivně. Nejdřív orestoval, aby se maso zatáhlo, a pak do něj píchal.;-) Rozmýšlel jsem se, ale nakonec to udělal, kvůli mozaice. Byl to můj první pokus s jehněčím, příště budu chytřejší!

lenka: Zrovna jsem volný!!!!:-)
uvítám Tě ve svém pelíšku, anonymní ctitelko!!!:-D:-D:-D:-D

Martina : Těžká rada... Jak - špatně voní::: Moje voněly jak kombinace kysaného zelí s vůní hub. Ještě mám dvě sklínky od loňska, kdy jsem dělal do sklenic i kysané zelí. Nebude dlouho trvat, a dojde na ně. Ale specifikace- divně voní - to opravdu není nic, čeho se chytit. Asi ochutnat - s citem, a pokud nemá výsledný produkt chuť kysaného produktu s vůní hub, toto poslat k nejbližší čističce odpadních vod...

Naya: Placky z mouky a vody??? Aby nakrmili hladové děti????? Proboha, opláchněte si přirození studenou vodou /možná i jen vodou s nějakým odmašťovadlem, JAR by stačil... A pak běžte zkusit pracovat. Cena masa je na stejné úrovni jak před 25 lety... Vepřový výřez, základní surovina této konzervy, je úplně stejný jak cena rohlíků. Jestli někdo do vaření v dnešní době cpe politiku a hladové děti, tak je dement....:-O

tohle se mi líbí!!! Toho bych dokázal zožrať enom tak k vínku !!!:yes:

já to čoudil zastudena několik dní... ale opravdu opatrně, bylo to o nervy, aby se to neohřívalo...výsledek je boží! Dávám bodíka, a slintám!

Milan Matej:

cibule umí kvasit... proto je nutná sterilace! A pravdu dvakrát, po 24 hodinách, a překročit 100°celestýna! V zavařovacím hrnci - klsickém plecháči pozinkovaném, se ta teplota klidně vyžene na 108 stupňů... A když se podrží,. nezkvasí a neožije ani jedna kvasinka.... Za tím si stojím, zavařuju už víc jak 30 let...
;-)

Hospodyňka:

Dobrý den... ne, nekazí... spíš chytá ztracenku! Mizí rychleji, než stačím zavařovat další. Ale opravdu je nutná sterilace 2x, vyhnat teplotu nad 100°C, a držet ji.

u nás se prodávají přímo rypáčky, vykoštěné, uzené, jako delikatesa... a je to neskutečné žrádlo!!!! Dá se i syrový, ale když se trošku ovaří, k tomu čerstvý chleba, křen... neskutečné!!!:yes:

Recept: Opluskance
a ty povidla rozmíchat s troškou rumu... krásně pak voní, a jsou řidší... Ježišmarja, já bych toho zežral tři talíře!!!:-)):-)):-)) a hodně mi to připomnělo jídlo mého dětství - říkalo se tomu Pekařská bída... hlavně tím, že se to taky jedlo v veliké mísy, co byla uprostřed stolu!!!:-p

vyzkouším, kdysi moc dávno jsem to jedl, úplně zapomněl!:yes::yes:

A já vůl si od včerejška naložil dietu!!!!;-( Ukládám, až mě to přejde, jako ostatně všechny mé blbé nápady, vyzkouším!!!:-D

Naposledy jste si prohlédli