Dobrý den, po dlouhé době jsem nakoukl. A dovolím si doplnit - v době, kdy jsem psal tento recept, jsem kupoval - libový vepřový ořez - za 49,-Kč, vepřový podbradek - za 29,-Kč, a vepřové kůže za 5,-Kč. Pro doplnění - ty kůže pořád dávám - plátek na dno sklenice, a plátkem zakryju maso na vrchu sklenice. Vypadá to dobře, líp jak trčící kousky masa z tuku.. I když za těch 6 let cena masa trochu stoupla, dělám toto každým rokem, a nikdy nelituju!
Ahoj, drahá kolegyně! To hlavní mi tady chybí! Uveď prosím výrobce toho filé! Páč i když jsem koupil údajně filety bez přidané vody, mohl bych z po 24 hodinách naložení udělat z té hmoty pouze rybí polévku, a to jenom po přidání zeleniny a krupice, aby to nebyla jenom voda.... Myslím to vážně, i filé za tři stovky se mi doslova rozteklo!
casino: jako správný hamoun jsem vzal největší nabízený kus, proto ta váha. Ano, asi to nebylo mléčné jehňátko, ale spíš pořádný výrostek. A taky přiznám, že to špikování mě napadlo až v okamžiku, kdy jsem tu kýtu hodil na sádlo. Takže jsem vlastně jednal velice kontraproduktivně. Nejdřív orestoval, aby se maso zatáhlo, a pak do něj píchal. Rozmýšlel jsem se, ale nakonec to udělal, kvůli mozaice. Byl to můj první pokus s jehněčím, příště budu chytřejší!
Martina : Těžká rada... Jak - špatně voní::: Moje voněly jak kombinace kysaného zelí s vůní hub. Ještě mám dvě sklínky od loňska, kdy jsem dělal do sklenic i kysané zelí. Nebude dlouho trvat, a dojde na ně. Ale specifikace- divně voní - to opravdu není nic, čeho se chytit. Asi ochutnat - s citem, a pokud nemá výsledný produkt chuť kysaného produktu s vůní hub, toto poslat k nejbližší čističce odpadních vod...
Naya: Placky z mouky a vody??? Aby nakrmili hladové děti????? Proboha, opláchněte si přirození studenou vodou /možná i jen vodou s nějakým odmašťovadlem, JAR by stačil... A pak běžte zkusit pracovat. Cena masa je na stejné úrovni jak před 25 lety... Vepřový výřez, základní surovina této konzervy, je úplně stejný jak cena rohlíků. Jestli někdo do vaření v dnešní době cpe politiku a hladové děti, tak je dement....
cibule umí kvasit... proto je nutná sterilace! A pravdu dvakrát, po 24 hodinách, a překročit 100°celestýna! V zavařovacím hrnci - klsickém plecháči pozinkovaném, se ta teplota klidně vyžene na 108 stupňů... A když se podrží,. nezkvasí a neožije ani jedna kvasinka.... Za tím si stojím, zavařuju už víc jak 30 let...
Dobrý den... ne, nekazí... spíš chytá ztracenku! Mizí rychleji, než stačím zavařovat další. Ale opravdu je nutná sterilace 2x, vyhnat teplotu nad 100°C, a držet ji.
u nás se prodávají přímo rypáčky, vykoštěné, uzené, jako delikatesa... a je to neskutečné žrádlo!!!! Dá se i syrový, ale když se trošku ovaří, k tomu čerstvý chleba, křen... neskutečné!!!
a ty povidla rozmíchat s troškou rumu... krásně pak voní, a jsou řidší... Ježišmarja, já bych toho zežral tři talíře!!! a hodně mi to připomnělo jídlo mého dětství - říkalo se tomu Pekařská bída... hlavně tím, že se to taky jedlo v veliké mísy, co byla uprostřed stolu!!!
uvítám Tě ve svém pelíšku, anonymní ctitelko!!!
cibule umí kvasit... proto je nutná sterilace! A pravdu dvakrát, po 24 hodinách, a překročit 100°celestýna! V zavařovacím hrnci - klsickém plecháči pozinkovaném, se ta teplota klidně vyžene na 108 stupňů... A když se podrží,. nezkvasí a neožije ani jedna kvasinka.... Za tím si stojím, zavařuju už víc jak 30 let...
Dobrý den... ne, nekazí... spíš chytá ztracenku! Mizí rychleji, než stačím zavařovat další. Ale opravdu je nutná sterilace 2x, vyhnat teplotu nad 100°C, a držet ji.
1 2 3 … 38 Další