Kadlíkova jehněčí kýta

Kadlik Kuchař: Kadlik

Doba přípravy: 3 hodiny cca 4 Jiné maso 7 názorů

Suroviny

jehněčí kýta bez kosti - cca 2,5 kila
uzená slanina
velká hlavička česneku
cibule
mrkev
petržel
celer
sádlo
máslo
olej
hladká mouka
sůl
pepř
nové koření
tymián rozmarýn
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí kýtu jsem omyl, prolisoval česnek se solí, přidal trochu oleje, tymiánu, rozmarýnu. Rozmíchanou směsí jsem vydatně celou kýtu potřel a uložil na dva dny do ledničky. V den přípravy jsem pokrájel zeleninu, dal na pekáček s troškou sádla, a vložil na mírný stupeň do trouby. Kýtu jsem zběžně oškrabal od česneku /nevyhazoval/ a zprudka ji restoval na pánvi. Poté jsem kýtu prošpikoval špalíčkymražené slaniny,.

  2. Prošpikovanou opečenou kýtu jsem položil na mírně osmaženou kořenovou zeleninu, shora polil výluhem z naložení, včetně seškrabaného česneku, přidal trochu piva, a zakryté, na mírném ohni, cca 2,5 hodinky pekl. Průběžně jsem kontroloval, podléval výpekem. Po 2,5 hodinách jsem sebral většinu zeleniny a šťávy /co šlo odebrat/, vrátil tuk zpět a odkrytou kýtu na vyšší teplotu nechal "chytit barvu". Zeleninu s výpekem jsem propasíroval, trochu povařil, zredukoval. Pak mírně zahustil troškou mouky.

  3. Servíroval jsem se šťouchaným bramborem a přelivem z výpeku a zeleniny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kadlíkova jehněčí kýta

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    :yes: Jahňacinu milujem. :yes: S tou hmotnosťou súhlasím s casinom, už niekoľko rokov kupujeme celé jahňa, ale stehno bez kosti ešte v takej nebolo.:-);-) Ale to je jedno, podstatný je recept.;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Kadlik:
    Díky, to beru:-K
    ...a s tím špikováním se mi fakt ulevilo :yes::-)

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik(autor receptu)

    casino: :-D jako správný hamoun jsem vzal největší nabízený kus, proto ta váha. Ano, asi to nebylo mléčné jehňátko, ale spíš pořádný výrostek. A taky přiznám, že to špikování mě napadlo až v okamžiku, kdy jsem tu kýtu hodil na sádlo. Takže jsem vlastně jednal velice kontraproduktivně. Nejdřív orestoval, aby se maso zatáhlo, a pak do něj píchal.;-) Rozmýšlel jsem se, ale nakonec to udělal, kvůli mozaice. Byl to můj první pokus s jehněčím, příště budu chytřejší!

    Odpovědět

  • casino casino

    "jehněčí kýta bez kosti/cca 2,5 kila/"
    No, tu hmotnost bych tam raději nepsal:-) Pokud bylo maso bez kosti, tak už to asi nebylo žádné ovčí miminko, že;-)
    Ještě jsem nešpikoval předem restované maso:-O Proč se tak činí?:-)

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    <3Vypada to tak pekne ,ze bych neodolala:-K:yes:

    Odpovědět

  • Kucina Kucina

    U nás v rodině jehněčí nemusíme ,ale receptík se hodí na jakekoliv masíko.Bodík je poslán.:yes:

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    Úžasné. A dnes jsem koupila jehněčí kýtu....<3:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: ovčí kýta jak nalozit jehneci kytu jehněčí kýta recept jak připravit jehněčí kýtu naloženi jehněči kyty ovčí kýta recepty jehněčí kýta naložení ovčí kýta recept jak nalozit ovci kytu jehněči kyta jehnečí připrava kýta z ovce uzene jehneci příprava jehněčí kýty recept ovčí kýta jehněčí kýta recepty naložení jehněčí kýta ovčí kýta pečená jehněcí kýta bez kosti uzena jehněčí kyta

Zapomněl/a jsem heslo