Výborný koláček na podzim jsem pekla se švestkama a včera jsem upekla s jahodama (bez máku) upečený jsem přelila rozpuštěným máslem s trochou rumu mňam
34 let , tak to jste někde na začátku taky hojně využívám tlakáč , ale mi to příjde jako škoda chladit hrnec....asi to děláme všichni stejně - zkusíme, dovaříme, doděláme - jen mi přišlo škoda energie....s tím chlazením a vypouštěním a ani mi nešlo o to jak dlouho kdo vaří. Ani 50 let v kuchyni neznamená dobře nebo špatně, prostě to je jen 50 let v kuchyni, ne?
Recept super to my můžeme je jedno jestli mixované nebo vidličkou rozmačkané. Jen přemýšlím jaký to má smysl vařit v tlakáči když hrnec nakonec zchladíte vodou nebo páru vypustíte-to je princip papiňáku? Nevařte 40 min., ale jen 30 - vypněte, nechte dojít za těch 10 minut poklice povolí sama - lepší než hrnec máchat ve vodě.
Tak jsem se do nich pustila a lepší buchty se mi nikdy nepodařily . Remosku mám velkou - receptík jsem si upravila, vyšlo mi 12 kousků a fotit už není co.
no,po slivovici vidí člověk celý svět tak jinak natož tresčí játra - i tak vše dobře dopadlo Zrovna včera jsem na ně měla takovou chuť, díky hokeji zůstala zachována pro tento recept
Tento recept u nás vede a to až tak, že jsem zvýšila dávku o půlku tzn.600 gr mouky, 1,5 droždí.... a je stále po ruce-na dveřích ledničky pod magnetem
Tak už nám to chladne Přidala jsem dvě lžičky paštikového koření a celou směs jsem rozmixovala ne úplně do hladka. Upekla jsem k tomu chleba - teď už zbývá jen čekat až vše vychladne a ztuhne
1 2 3 … 5 Další