Treščí játra po toskánsku

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 10-15min 2-3 krajíčky veky Pokrmy z vnitřností 33 názorů

Suroviny

1 plechovka treščích jater
2 vajíčka
Parmazán
máslo asi jedna lžička
citrón pár kapek
čerstvé bylinky:
čerstvá bazalka
libeček
petrželka
veka nebo celozrnný chléb
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tresčí játra osmahneme ná másle, zakápneme několika kapkami citrónu a odstavíme, aby se směs vychladila.

  2. Mezitím si v troubě předehřejeme cca 5 minut veku, nebo celozrnný chléb.

  3. Do směsi treščích jater vmícháme žloutky, parmazán a bylinky a směsí namažeme předehřáté veky, nebo chléb.

  4. Dáme zapéct do trouby na cca 5-8 minut na nejvyšší výkon.

Poznámka

Zdroj-AHA Velký atlas ryb 3. díl.

Pokud nemáte parmazán, dejte klidně ementál.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Treščí játra po toskánsku

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: tresčí játra recepty treščí játra tresčí játra recept trescí játra na cibulce recept na tresčí játra recept tresci jatra pokrmy z tresčích jater nakládané tresčí játra recepty atlas recepty tresci jatra uzená tresčí játra, recept čerstvá tresčí játra nakládaná tresčí jatra tresčí játra čerstvá český parmazán aha velky atlas ryb játra recepty recepty.cz treščí játra tresčí játra smažená tresčí játra nakládaná