Honzovy buchty v remosce
Kdo by neznal tenhle poklad české kuchyně - tradiční Honzovky, nejlepší jsou s tvarohem, ale ať se rozhodnete naplnit je čímkoli, nikdy vás nezklamou. Jsou úžasně vláčné, nadýchané, voňavé, ale jednu nevýhodu přece jen mají, nikdy jich není dost.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 898 kJ / 2 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,93 g |
Tuky | 74,71 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 344 mg |
Sodík | 607 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 344,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: V troše vody rozmícháme droždí, lžičku cukru a trochu mouky a necháme vzejít kvásek. (Můžete ale z 60 g vody, droždí, 1/2 lžičky sladěnky a 80 g mouky udělat omládek a nechat ho 45 minut nakynout.)
Krok 2: Vmícháme zbytek surovin, vypracujeme těsto, které necháme asi 1 hodinu až 1,5 hodiny nakynout. Pak propracujeme, rozdělíme na 10 kusů, každý rozválíme válečkem, dáme náplň a dobře zabalíme. (Balit jde výborně, těsto lepí pouze samo k sobě, takže podložka i ruce zůstanou čisté.)
Krok 3: Remosku buď vymastíme nebo vyložíme pečícím papírem a naskládáme buchty tak, že je mezi sebou vzájemně omastíme.
Krok 4: Necháme nakynout, pak zapneme remosku a asi 30-35 minut pečeme.
Krok 5: Mírně prochladlé opatrně vyklopíme a pocukrujeme.
Zveřejněno 20. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Honzovy buchty v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vm9m
Moje poznámka
Honzovy buchty v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vm9m
Nejnovější recepty
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 1 hodinou
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťáva z květů černého bezu 2
Jindriskas před 9 minutami
Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Jandulka13 před 27 minutami
Gnocchi s cuketou
veronika_straka před 38 minutami
Květákové karbanátky
Valis před 1 hodinou
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
janatka před 1 hodinou
Rybízový koláč s drobenkou
kunananuk před 1 hodinou
Květáková kari rýže s kokosovým mlékem
janatka před 1 hodinou
Paštika z kuřecích jater
Janet.P před 2 hodinami
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Petulice před 4 hodinami
Tématické fráze:
buchty z remosky,
honzovy buchty,
honzovy buchty z remosky,
kynuté buchty v remosce,
buchty do remosky,
buchta z remosky,
remoska recepty,
peceni buchet v remosce,
honzovy buchty s tvarohem,
čím zahustit tvaroh do buchet,
recepty v remosce,
honzovy buchty recept s tvarohem,
honzovy buchty recept,
buchta do remosky,
kynuté buchty z remosky,
remoska buchty,
vaření v remosce,
pečené buchty,
ceske buchty v remosce,
honzovy buchty do remosky
Suroviny:
voda,
sádlo,
cukr,
cukr vanilkový,
sůl,
mouka hladká,
droždí,
tvaroh,
vejce,
cukr,
pudink bez vaření
Komentáře (98)
Cathleen, tebe patrí chvála!
Jinak, tohle je nejlepší těsto i na jablečný závin, už jiný ani nezkouším.
Kdo by to řek
Mám asi šedesátiletou remosku po mé rodičce (tehdy stála asi 1/10 měsíční mzdy)
Buchty peču bez nadkrývání a jsou OK
No, kdo by to řek, že letitá "babička" je furt lepší než teflonem potažená mladice, že
Teflonky jsou fantastické, že se dobře čistí, ale ani mně v ní nejde upéct dobrá buchta, lité řezy nebo správně chleba tak, jako v hliníkové