Honzovy buchty v remosce
Kdo by neznal tenhle poklad české kuchyně - tradiční Honzovky, nejlepší jsou s tvarohem, ale ať se rozhodnete naplnit je čímkoli, nikdy vás nezklamou. Jsou úžasně vláčné, nadýchané, voňavé, ale jednu nevýhodu přece jen mají, nikdy jich není dost.
Suroviny pro 10 kusů
10 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 9 898 kJ / 2 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,93 g |
Tuky | 74,71 g |
Vláknina | 10,20 g |
Cholesterol | 344 mg |
Sodík | 607 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 344,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Honzovek tu máme vícero, ale potřebovala jsem vyzkoušet těsto a hlavně jeho množství, které se pohodlně vejde do remosky.
Toto množství je určeno pro remosku o průměru 24 cm.
Buchty jsou péřové, jakoby lístkují a venkovní pevná kůrka je tak akorát.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 8. 2023 16:15
Buchty se mi podařily. Udělala jsem 12 ks menších a pekla v troubě. Děkuji za recept
8. 8. 2023 11:01
magdalenka: vidíš, a mně to tehdy ani nenapadlo, že je recept vhodný právě pro lidi, co mléko nebo vejce nemohou! A mám velikou radost, že recept prďolce pomohl
8. 8. 2023 08:52
Recept ma veľmi potešil. Mám tu mrňavku, ktorá nemôže mlieko, ani nič čo prešlo vedľa mlieka, ani vajce, ale miluje sladké. Čiže pre ňu náročné upiecť múčnik či koláč. Minule som skúšala vianočku s margarínom (Palmarín), ale veľká sláva to nebola. Včera som išla podľa tohoto receptu, najprv omládok, cesto krásne vykyslo. Plastické cesto nebolo potrebné ani múčiť a krásne sa buchty balili - slivkový lekvár a čokoláda. Mrňavka spokojne baštila - pre mňa veľká radosť.
Cathleen, tebe patrí chvála!
Cathleen, tebe patrí chvála!
6. 8. 2023 10:10
satelit: Dám si okraj remosky na alobal, obkreslim a vystřihnu.
Jinak, tohle je nejlepší těsto i na jablečný závin, už jiný ani nezkouším.
Jinak, tohle je nejlepší těsto i na jablečný závin, už jiný ani nezkouším.
24. 4. 2022 16:41
Naprosto skvělý recept. Remoska je skvělá věc.
10. 8. 2021 20:25
cathleen: Děkuji za odpověď, našla jsem ji až dnes. Mám teflonovou remosku, pečivo je svrchu pečené dobře, ale spodek je hodně světlý. Ptala jsem se, jestli se zakrývá celá remoska nebo jen průměr skleněného okénka? Snad jsem to napsala srozumitelně. Předem děkuji.
18. 7. 2021 08:19
satelit: pečivo odspodu bledé a svrchu jaké - připaluje se? Že se ptáte na zakrytí pečiva... Remosku máte teflonovou
17. 7. 2021 20:04
Prosím, jak velké kolečko na přikrytí buchet? Průměr celé remosky, nebo jen průměr skleněného okénka??? Mám pečivo od spodu bledé.
22. 6. 2019 17:49
jirih:
Kdo by to řek
Mám asi šedesátiletou remosku po mé rodičce (tehdy stála asi 1/10 měsíční mzdy)
Buchty peču bez nadkrývání a jsou OK
No, kdo by to řek, že letitá "babička" je furt lepší než teflonem potažená mladice, že
Kdo by to řek
Mám asi šedesátiletou remosku po mé rodičce (tehdy stála asi 1/10 měsíční mzdy)
Buchty peču bez nadkrývání a jsou OK
No, kdo by to řek, že letitá "babička" je furt lepší než teflonem potažená mladice, že
22. 6. 2019 17:05
hosta: Já peču honzovy buchty v teflonové remosce a vždy na jedničku. Jen z vrchu dám na 30 min. alobal,aby se mi nepřipálili. Pak cca 5-10 min. dopékám na barvu.Alobal ničím nemažu.
13. 8. 2017 16:51
Pekla jsem v teflonove remosce, buchty jsem mazala maslem, na horu jsem dala pecici papir a upekly se hezky. Ze spodu jsou svetlejsi nez z vrchu, ale jsou dobre upecene :) Mam remosku 32 cm a testo jsem delala z pul kila mouky (jen teda jiny recept)
6. 8. 2017 08:45
Fikina : jak už odpověděla hosta - občas se stává, že se pečivo v teflonu hůř upeče. Zkus příště buchty po zapečení zakrýt poolejovaným alobalem a tak dopéct .
5. 8. 2017 08:38
Fikina : přečti si předchozí komentáře - asi ta teflonová není ideální, jinak vede teplo než hliníková. Remoska vždycky (oproti pečence) peče seshora, je potřeba s tím počítat a případně vršek buchet zakrýt alobalem.
5. 8. 2017 08:16
wilenka: Mám prosím dotaz.Já jsem je měla půl nahoře spálené a půl dobré a zespodu uprostřed bledý.Kde dělám chybu?Mám novou remosku od tefalu a pekla jsem poprvé.Díky za odpověď.
16. 7. 2016 07:48
wilenka: díky za zprávu - jsem moc ráda, že se buchty povedly
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 2 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 21 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 21 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 23 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 1 hodinou
Vepřové výpečky II
kulisek uvařil před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Ivca78 uvařil před 3 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 12 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 13 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 14 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 14 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: buchty z remosky honzovy buchty honzovy buchty z remosky kynuté buchty v remosce buchty do remosky buchta z remosky remoska recepty peceni buchet v remosce honzovy buchty s tvarohem čím zahustit tvaroh do buchet recepty v remosce honzovy buchty recept s tvarohem honzovy buchty recept buchta do remosky kynuté buchty z remosky remoska buchty vaření v remosce pečené buchty ceske buchty v remosce honzovy buchty do remosky
Suroviny: voda, sádlo, cukr, cukr vanilkový, sůl, mouka hladká, droždí, tvaroh, vejce, cukr, pudink bez vaření
Honzovy buchty v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vm9m
88 názorů