Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Polis666

Něco jiného je vařit a něco jiného je se dívat. Bez česneku a majoranky to není guláš. Bez vývaru se ještě obejdete, stejně ho málokdo umí. Kosti peče málokdo, ale bez česneku to je nějaká hovězí omáčka.

1. Cibuli dlouho ale NESPALIT. Do hněda. V závěru tohoto procesu přidat maso aby se zatáhlo. Když je ze všech stran šedivé/ osmahle/ zatazene, sůl pepř zdibec drceneho kmínu.
2. Pak přidat papriku, tak 10-15 vteřin lehce prosmahnout a zalít připraveným vyvarem nebo i vodou. Ale teplou. Tak do půlky výšky masa. Ideální je široký smaltovany hrnec. Aby maso leželo na dně jen v jedné vrstvě.
3. Protlak a postupně přidáváme tu část vývaru nebo vody co se vydusi aby maso neplavalo,aby bylo tak nějak z půlky potopene. Dusíme nevarime ho.
4. Hustit se nemusí. Pokud je v původním mase dost kousků slach a tlustého, to se dlouhým dusenim změní s cibulí a vyvarem na poměrně vazkou omáčku.
5. Bez česneku a majoranky to není guláš. Opakuji hlavně bez česneku a majoranky to není guláš.

Naposledy jste si prohlédli