Kančí guláš po staročesku

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 1 hodina + 24 hodin louhování 6 porcí Jiné maso 7 názorů

Suroviny

5 lžic celého černého pepře
5 lžic kuliček jalovce
5 lžic kuliček nového koření
15 bobkových listů
1 lžička soli
1 kg kančí plece
5 středních cibulí
3 lžičky celého kmínu
150 g másla
250 g anglické slaniny
3 lžíce rumu
500 ml suchého červeného vína
1,5 l hovězího vývaru
střik citronové šťávy
mouka
máslo (na jíšku - nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pepř, jalovec, nové koření a bobkové listy dáme do hrnce, přilijeme 1l vody a vaříme 30 minut. Pak přidáme sůl a necháme odvar vychladnout.

  2. Zatím si nakrájíme maso na kostky cca 4x4 cm. Maso dáme do vychladlého odvaru a dáme do lednice min přes noc - lépe 24 hod.

  3. Po této době maso vyndáme z odvaru, očistíme od koření a osušíme. Nadrobno pokrájíme cibuli, smícháme s kmínem a troškou soli a dáme orestovat na máslo do tmavě zlatavé barvy. Pak přidáme slaninu nakrájenou na malé kostičky a ještě asi 5 minut restujeme. Přidáme maso a ze všech stran ho necháme zatáhnout.

  4. Přilijeme rum, červené víno a asi 10 minut podusíme. Pak přilijeme vývar, zastříkneme citronem a dusíme dokud není maso měkké.

  5. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Maso vyndáme z omáčky a necháme omáčku zredukovat. Pak jí buď tyčovým mixerem rozmixujeme, nebo uděláme světlou jíšku a zahustíme. Záleží na naší chuti a jak jsme omáčku zredukovali. Pak vložíme zpátky maso, prohřejeme a podáváme. Buď s knedlíkem či těstovinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 269 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí guláš po staročesku

  • ZFranclova ZFranclova

    Tak toto jídlo mělo u nás tak obrovský úspěch, že jsem ho nedělala naposledy. Chutnalo dospělým i dětem. Zrovna zítra u nás bude znovu. Ale protože momentálně nemám doma kančí, tak to zkusím s falešnou svíčkovou. Díky za tak výborný recept.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Vašíku,líbí se mi recept i to naložení masa v postupu:-KKrásně a zase jinak připravený gulášek:-Q:yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Berry:
    Kdo občas neopisuje recepty, ať metá kameny...:-D
    Obvykle stačí uvést zdroj a přidat doušku "upraveno":-8
    No, jsou zde i takové, které opisují vlastní recepty a něco málo v nich "upraví":-p

    Odpovědět

  • Berry Berry

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Sakra, ty ses rozjel :-) :yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Heleme se,koukejme se:-D:-Dtak kančí gulášek hmmmm<3kance nemám,tak tu jen vzdychám,dala bych si porcičku,vypadá to krásně:-p;-):yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Supéér, zvěřinu milujeme. Tady mne překvapuje kombinace vína a rumu, já to znám jen s vínem, ale :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jak naložit kančí maso jak naložit kančí maso na guláš recept na guláš z divokého kance kančí guláš naložení kančího masa kančí guláš z plece výborný kančí guláš top recepty kanči guláš nalozeni kanciho masa na gulas kančí guláš apetit gulas po starocesku kančí guláš z plecka recept na kančí guláš jak naližit kančí maso kančí guláš top recepty naložení masa na kanci guláš jak naložit maso na gulaš naložit kančí na gulas apetit kančí guláš naložení kančího

Zapomněl/a jsem heslo