Kančí guláš po staročesku

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 1 hodina + 24 hodin louhování 6 porcí Jiné maso 7 názorů

Suroviny

5 lžic celého černého pepře
5 lžic kuliček jalovce
5 lžic kuliček nového koření
15 bobkových listů
1 lžička soli
1 kg kančí plece
5 středních cibulí
3 lžičky celého kmínu
150 g másla
250 g anglické slaniny
3 lžíce rumu
500 ml suchého červeného vína
1,5 l hovězího vývaru
střik citronové šťávy
mouka
máslo (na jíšku - nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pepř, jalovec, nové koření a bobkové listy dáme do hrnce, přilijeme 1l vody a vaříme 30 minut. Pak přidáme sůl a necháme odvar vychladnout.

  2. Zatím si nakrájíme maso na kostky cca 4x4 cm. Maso dáme do vychladlého odvaru a dáme do lednice min přes noc - lépe 24 hod.

  3. Po této době maso vyndáme z odvaru, očistíme od koření a osušíme. Nadrobno pokrájíme cibuli, smícháme s kmínem a troškou soli a dáme orestovat na máslo do tmavě zlatavé barvy. Pak přidáme slaninu nakrájenou na malé kostičky a ještě asi 5 minut restujeme. Přidáme maso a ze všech stran ho necháme zatáhnout.

  4. Přilijeme rum, červené víno a asi 10 minut podusíme. Pak přilijeme vývar, zastříkneme citronem a dusíme dokud není maso měkké.

  5. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Maso vyndáme z omáčky a necháme omáčku zredukovat. Pak jí buď tyčovým mixerem rozmixujeme, nebo uděláme světlou jíšku a zahustíme. Záleží na naší chuti a jak jsme omáčku zredukovali. Pak vložíme zpátky maso, prohřejeme a podáváme. Buď s knedlíkem či těstovinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 268 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí guláš po staročesku

  • ZFranclova ZFranclova

    Tak toto jídlo mělo u nás tak obrovský úspěch, že jsem ho nedělala naposledy. Chutnalo dospělým i dětem. Zrovna zítra u nás bude znovu. Ale protože momentálně nemám doma kančí, tak to zkusím s falešnou svíčkovou. Díky za tak výborný recept.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Vašíku,líbí se mi recept i to naložení masa v postupu:-KKrásně a zase jinak připravený gulášek:-Q:yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Berry:
    Kdo občas neopisuje recepty, ať metá kameny...:-D
    Obvykle stačí uvést zdroj a přidat doušku "upraveno":-8
    No, jsou zde i takové, které opisují vlastní recepty a něco málo v nich "upraví":-p

    Odpovědět

  • Berry Berry

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Sakra, ty ses rozjel :-) :yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Heleme se,koukejme se:-D:-Dtak kančí gulášek hmmmm<3kance nemám,tak tu jen vzdychám,dala bych si porcičku,vypadá to krásně:-p;-):yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Supéér, zvěřinu milujeme. Tady mne překvapuje kombinace vína a rumu, já to znám jen s vínem, ale :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jak naložit kančí maso na guláš jak naložit kančí maso recept na guláš z divokého kance kančí guláš kančí guláš z plece výborný kančí guláš naložení kančího masa top recepty kanči guláš nalozeni kanciho masa na gulas gulas po starocesku naložení masa na kanci guláš kančí guláš apetit kančí guláš z plecka kanci gulas citron guláš z divočáka na rumu apetit recepty divočáka nalozeni kančí guláš recept staročeský guláš z divočáka naložení kančí kyty naložit maso na guláš

Zapomněl/a jsem heslo