Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Luxusně nadýchané marmeládové rolky z kynutého těsta

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Snadný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 190 min Doba tepelné úpravy: 20 min včetně doby kynutí

210 min (190 min příprava + 20 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 385 kJ /
3 199 kcal
Bílkoviny85,38 g
Tuky96,78 g
Vláknina18,26 g
Cholesterol 505 mg
Sodík 1,82 g
Sůl4,49 g
Sacharidy487,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do nádoby od pekárny nalijte vlahé mléko, přidejte vejce a rozpuštěné máslo. Přisypte hladkou mouky, rozdrobené droždí, krupicový cukr do jednoho rohu a sůl do druhého rohu nádoby. V pekárně nechte vypracovat a vykynout těsto. Krok 2: Vykynuté těsto přendejte na pracovní plochu a lehce ho zasypte mouku. Těsto nepropracovávejte, ale pouze ho dlaněmi po podložce rozprostřete. Vytvořte kruh, který rozdělte na 12 dílů. Těsto můžete zvážit a váhu vydělit 12. Pak budete mít rolku jednu, jako druhou. Krok 3: Z každého kousku v dlaních vytvořte bochánek. Kraje těsta vždy stáhnu dospod a začnu s těstem v dlaních kroužit. Bochánky nechte ještě 15 minout kynout pod folií. Krok 4: Pracovní plochu opět lehce pomoučněte a z jednotlivých bochánků vyválejte obdélník. Na těsto dejte lžičku marmelády. Po stranách těsto přehněte, aby marmeláda nevytekla. Přes marmeládu přehněte těsto, utáhněte a srolujte. Krok 5: Vytvořené rolky skládejte vedle sebe s mírným rozestupem, potřete je vodou a nechte ještě tak 10 minut kynout. Krok 6: Mezitím předehřejte troubu na 180 °C. Před vložením do trouby rolky potřete rozšlehaným žloutkem. Rolky vložte do trouby a pečte je 20 minut. Krok 7: Na závěr horké rolky potřete máslem. Krok 8: Zadělání těsta v robotu nebo ručně: Mouka do mísy, důlek, do něj droždí, zasypat lžičkou cukru (to droždí), zalít trochou vlažného mléka a cca 20 minut nechat na teplém místě vzejít kvásek. Ke kvásku potom zbylé ingredience. Jen tedy sůl nedávejte přímo do kvásku, ale někam ke stěně mísy. No a zadělejte těsto. Podle potřeby přisypávat mouku nebo přilít mléko. Těsto nechte min. 1 hodinu kynout.

Zveřejněno 11. 5. 2019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusně nadýchané marmeládové rolky z kynutého těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v0v5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusně nadýchané marmeládové rolky z kynutého těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v0v5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jablečné kynuté rolky, recepty z kynutého těsta, marmeládové těsto, švestková buchta, kynuta těsta, vyborne marmeladove kousky, jak rucne vypracovat kynutého těsta, recept z kynutého těsta, kynute testo, recept na rolky z kvásku

Suroviny:
mouka hladká, mléko, máslo, cukr krupice, droždí čerstvé, vejce, sůl, marmeláda, voda, žloutek, máslo

Přidat fotografie receptu