Slezské kysané zelí

cathleen Kuchařka: cathleen

Přílohy 2 názory

Suroviny

500 g kysaného zelí bez nálevu
70-80 g uzeného bůčku (anglické slaniny)
kmín
větší cibule
(přibližně) rovná lžíce hladké mouky
60 g syrového bramboru (oloupaného, nastrouhaného)
sůl
ocet
kousek sádla
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené kysané zelí podusíme ve vodě s kmínem. Zvlášť na troše sádla osmahneme nakrájený uzený bůček, na něm pak drobně krájenou cibuli dorůžova.

  2. Zasypeme hladkou moukou, osmažíme ji, za stálého míchání rozředíme vodou z vařeného zelí, přidáme brambor a dobře provaříme (asi 20 minut).

  3. Přidáme zelí, dochutíme octem a solí a znovu, teď už kratší dobu, spolu povaříme.

Poznámka

Z knihy Receptury teplých pokrmů

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 232 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slezské kysané zelí

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Lumír: Lumíre, recept je z Receptur teplých pokrmů (dopíšu do Poznámky). Nechcete nám sem napsat váš recept na to (podle vás pravé) Slezské zelí?;-):-)

    Odpovědět

  • Lumír Lumír(neregistrovaný)

    Je to možné i tak se dá vařit a se slezkým zelím to je trochu jinak přeji hosně štěstí a opravdu si to zjistěte jak to je správně, ale snědlbych i to vaše zelí, zelí je dobré v každé úpravě.:-((:-O

    Odpovědět

Tématické fráze: jak uvařit dobré kysané zelí jak upravit kysané zelí jak upravit kysané zelí kysané zelí pokrmy z kysaného zelí pokrmy z kysaného zelí recepty teplé kysané zelí kysané zelí recepty jak upravit kysané zelí recepty recept na kysané zelí bez mouky slezke zeli pokrmy ze zelí pokrmy se zelím jak spravne uvařit zeli jsk upravit kysaní zelí jak správně uvařit kysané zelí kysané zelí teplé prave moravske zeli nálev na kysané zelí jak správně upravit zelí

Zapomněl/a jsem heslo