Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Sasanka Hajni

Dělala jsem poprvé, nakombinovala jsem tento recept s receptem z Kuchařky pro dceru - výsledek je famózní. Jestli můžu radit, tak místo kečupu dejte protlak, maso opékejte postupně a hlavně - opravdu stojí za to si s ním vyhrát. Já dřív dělala "boloňskou" omáčku přesně tak, jak je popsáno tady, takže to byla rychlá záležitost. Ale včera večer jsem měla čas, takže jsem se rozhodla si omáčku připravit den předem a fakt ji nechat probublávat něco přes hodinu. Ta chuť je nesrovnatelná, zkuste to! Jinak jsem neměla čerstvé bylinky, takže jsem použila směs na špagety a super.

U nás v rodině se máslo, na které se mázla kremžská hořčice, používalo odjakživa jako podklad na obložené chlebíčky (místo vlašáku). A to byste koukali, jaký to slaví dodnes u návštěv úspěch - zvlášť v létě, kdy není na nic těžkého chuť.

Pecka! Jediné, co jsem nedala podle receptu, byl koriandr, který nemám ráda, a citronová tráva, ale jinak jsem postup zachovala a moc chválím. Jídlo mělo velký úspěch jak u mého 88letého otce, který jinak asijskou kuchyni nemusí, tak u dcery, která má asijskou kuchyni ráda, ale ohrnuje nos nad rybou:-Q Takže určitě zařazuji mezi jídla, která jednou za čas uvařím.

Přidávám se k chválícím. Kromě slaniny jsem použila i uzené a přidala trošičku grilovacího koření a nemělo to chybu, rodina se mínila, s prominutím, užrat a to se ráno, když jsem jim řekla, co budu vařit, tvářili dost nedůvěřivě.:yes:

Jojo, když jsem začala péct, velmi rychle jsem zjistila, že drtivá většina litých buchet je založená právě na tomto receptu. Pak už stačí přidat navrch třeba ovoce a drobenku, nebo dovnitř nalámanou čokoládu, navrch třeba zakysanku a čokoládu atd. - variant je nespočet:-) Jen vajíčka stačí někdy dvě a oleje se někdy dává ne půl hrnku, ale tři čtvrtě. Kuchařka, která má pár plechů za sebou, snadno pozná, jakou konzistenci má těsto mít.;-)

Tonja: Rozumím, jak to myslíte, ale Wikipedie to vidí jinak: cs.wikipedia.org/wiki/Kapie

V podstatě totožný recept na netu je, jsou opravdu moc dobré. Osobně nedělám ty zelené tenkostěnné, ale masité červené kapie, peču je s mrkví, cibulí a bujónem, ale bez protlaku. A doporučuju po sundání té vrchní části, kterou je paprika při pečení přiklopená, tu vrchní část oloupat a spolu s mrkví, cibulí a výpekem rozmixovat na hladkou omáčku . Omáčce ty kousky pečené rozmixované papriky dodají úžasnou chuť.

Naposledy jste si prohlédli