Komentáře uživatele Sasanka Hajni
Sasanka Hajni
10. 2. 2024 18:28
Recept:
Výborné lasagne
Dělala jsem poprvé, nakombinovala jsem tento recept s receptem z Kuchařky pro dceru - výsledek je famózní. Jestli můžu radit, tak místo kečupu dejte protlak, maso opékejte postupně a hlavně - opravdu stojí za to si s ním vyhrát. Já dřív dělala "boloňskou" omáčku přesně tak, jak je popsáno tady, takže to byla rychlá záležitost. Ale včera večer jsem měla čas, takže jsem se rozhodla si omáčku připravit den předem a fakt ji nechat probublávat něco přes hodinu. Ta chuť je nesrovnatelná, zkuste to! Jinak jsem neměla čerstvé bylinky, takže jsem použila směs na špagety a super.
Sasanka Hajni
29. 8. 2022 16:29
Článek:
Šílené, ale kdysi oblíbené kombinace na chleba: Sádlo s hořčicí, máslo s maggi a cibulí a další socialistické pochoutky
U nás v rodině se máslo, na které se mázla kremžská hořčice, používalo odjakživa jako podklad na obložené chlebíčky (místo vlašáku). A to byste koukali, jaký to slaví dodnes u návštěv úspěch - zvlášť v létě, kdy není na nic těžkého chuť.
Sasanka Hajni
21. 5. 2022 12:16
Recept:
Rybí kari s kokosovým mlékem
Pecka! Jediné, co jsem nedala podle receptu, byl koriandr, který nemám ráda, a citronová tráva, ale jinak jsem postup zachovala a moc chválím. Jídlo mělo velký úspěch jak u mého 88letého otce, který jinak asijskou kuchyni nemusí, tak u dcery, která má asijskou kuchyni ráda, ale ohrnuje nos nad rybou
Takže určitě zařazuji mezi jídla, která jednou za čas uvařím.

Sasanka Hajni
12. 3. 2022 15:25
Recept:
Gnocchi po česku - se zelím a slaninou
Přidávám se k chválícím. Kromě slaniny jsem použila i uzené a přidala trošičku grilovacího koření a nemělo to chybu, rodina se mínila, s prominutím, užrat a to se ráno, když jsem jim řekla, co budu vařit, tvářili dost nedůvěřivě.

Sasanka Hajni
23. 2. 2022 10:28
Recept:
Jednoduché a rychlé těsto na koláč/řezy
Jojo, když jsem začala péct, velmi rychle jsem zjistila, že drtivá většina litých buchet je založená právě na tomto receptu. Pak už stačí přidat navrch třeba ovoce a drobenku, nebo dovnitř nalámanou čokoládu, navrch třeba zakysanku a čokoládu atd. - variant je nespočet
Jen vajíčka stačí někdy dvě a oleje se někdy dává ne půl hrnku, ale tři čtvrtě. Kuchařka, která má pár plechů za sebou, snadno pozná, jakou konzistenci má těsto mít.


Sasanka Hajni
23. 2. 2022 10:22
Recept:
Plněné pečené papriky ve vlastní šťávě
Tonja: Rozumím, jak to myslíte, ale Wikipedie to vidí jinak: cs.wikipedia.org/wiki/Kapie
Sasanka Hajni
20. 2. 2021 16:43
Recept:
Plněné pečené papriky ve vlastní šťávě
V podstatě totožný recept na netu je, jsou opravdu moc dobré. Osobně nedělám ty zelené tenkostěnné, ale masité červené kapie, peču je s mrkví, cibulí a bujónem, ale bez protlaku. A doporučuju po sundání té vrchní části, kterou je paprika při pečení přiklopená, tu vrchní část oloupat a spolu s mrkví, cibulí a výpekem rozmixovat na hladkou omáčku . Omáčce ty kousky pečené rozmixované papriky dodají úžasnou chuť.