

Plněné pečené papriky ve vlastní šťávě
Suroviny 5 porcí
- 1/2 kg mletého vepřového masa
- 5 ks žlutých paprik
- petrželová nať
- 1 hrnek rýže (uvařené)
- 2 vejce
- 1 cibule (malá)
- koření na mletá masa
- mrkev
- sůl
- pepř
- zeleninový bujón
- rajský protlak
Postup přípravy receptu
Mleté vepřové maso promícháme s kořením, solí, pepřem, syrovými vejci, sekanou petrželovou natí a poté vmícháme i uvařenou rýži.
Poctivě propracujeme, a naplníme do připravených paprik, které zbavíme jádřinců a vrchní odkrojenou část se stonkem si necháme na přiklopení náplně před pečením.
Papriky naskládáme do pekáče a zalijeme vodou s rozmíchaným zeleninovým bujonem a polévkovou lžicí rajského protlaku, nadrobno nakrájenou cibulí a jednou mrkví.
Pečeme pozvolna v troubě zakryté cca 45 minut a poté dopečeme odkryté cca 15 minut.
Vzniklou vypečenou šťávu propasírujeme a dle potřeby pokud je to třeba tak zahustíme instantní jíškou.
Příloha nové brambory s petrželkou a máslem.
Poznámka od kuchařky
Tato varianta u nás vítězí nad verzí s rajskou a knedlíkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Plněné pečené papriky ve vlastní šťávě
-
Byla to moje premiéra a dopadla velmi dobře. Koupila jsem slovenské pálivé, přidala špetku cubricy, šťávu jsem nepasirovala, mrkev zůstala tak jak byla, protože jsem k paprikam dala péct rovnou brambory. Ty pěkně nasakly chutí paprik a mletého a fakt dobrota. Ukládám a děkuji za recept. Určo budu dělat znovu.
-
Je to moc dobra namka.Pochvala i od manzela
-
Mnam, výborná záležitost, akorát jsem nepřidala kečup. I tak je to dobrůtka. Fotka přidána a bodík taky
-
Výsledek je moc dobrý, jen jsem asi měla moc malé papriky, protože spousta masa mi zbyla a upekla jsem ho jen jako bochánky. Také bych nešetřila protlakem, ty jsem použla rovnou dva a ještě natavila smetanou na vaření, po upečení lusků. Děkuji za inspiraci
-
Hezké... Zrovna mi v troubě bublá něco podobného, ale v zelných listech. Mělo to být v listech vinných , vše připravené, jen je manžel jaksi nedovezl...Bůhví, na co myslel.
Teplé papriky moc nemusím, ale musím jim přiznat, že náplň i omáčku ochutí dokonale - dobrota
.
-
Dělám podobně,jenom nedávám vodu a rajský protlak..
-
Mily Otto, tohle u nas asi zvitezi taky, protoze manzel rajskou opravdu moc nemusi, vlastne ji nema rad.
Takze mi nezbyva, nez poslat bodik, v poradi uz 4. Urcite nebude posledni.
Ulozim, doma vyzkousim. Krasne fotky.
-
Colombo
to jistě i u nás bude
hit
jak jinak než 3.bodík udelit
-
Posilam bodika,vypada to super,manzel take moc nemusi rajskou a tohle si da urcite. Jen otazka,na kolik stupnu to pect v horkovzdusne troube??
Dekuju -
tak to vypadá moc mňamózně
bodík mňam