Karbanátky

Vyborna Kuchař: Vyborna

4-6 porcí Mleté maso 9 názorů

Suroviny

1 kg mletého masa (smíchané vepřové a hovězí)
1-2 cibule
2 stroužky česneku
2-3 vejce
sůl
pepř
2-3 lžíce majoránky sušené (rozdrtit mezi dlaněmi)
4 lžíce nasekané naťové petžele/kudrnky
olej
strouhanka
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme maso s vejci, bylinkami a pepřem. Přidáme prolisovaný česnek a osolíme.

  2. Cibuli nakrájíme a opražíme v pánvi na oleji do měkka, poté ji přidáme k syrové směsi a zamícháme.

  3. Tvoříme karbanátky a lehce je poprášíme strouhankou. Opečeme v pánvi na oleji případně na grilu.

Poznámka

Masovou směs neuchovávejte a spotřebujte ji hned. Cibuli je nutné předem opéct do měkka - pokud to neuděláte a dáte tam cibuli syrovou, karbanátky změní svou chuť. Vím, že je mnoho receptů na karbanátky, nicméně tento nám přijde nejlahodnější a přitom je tak jednoduchý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 157 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Karbanátky

  • Michelle Michelle(neregistrovaný)

    Obyčejné karboše, dělám je stejně, jen přidávám trochu nastrouhaného sýra. :)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Mě tedy moc chutnaji, petrzelku jsem dala ze zahradky cerstvou a na konci kdy tvorim placky pridavam kousek taveneho syru a nema to proste chybu :yes: ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Opražila som cibuľu podľa receptu, ale pravdu povediac, veľký rozdiel oproti surovej som necítila. Majoránku do fašíriek nedávam, teraz som dodržala suroviny, a celkom nám to chutilo, majoránku budem pridávať ;-)

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Co to zase je? :-))) Hlavně, že je tu 31 000 receptů :-))) a z toho půlka duplicitních :-)))

    Odpovědět

  • eligie eligie

    Karbanátky dělám stejně, jen nedávám petrželku, ale zato víc česneku. Je to klasický český recept a není škoda ho připomenout, samozřejmě dělám také různé pokusy - do dům dal, ale v jednoduchosti je síla a některé recepty když čtu, tak mi připadají příliš překombinové nebo vyrobené za pomoci chemie - nejsem úplně proti, ale pokud mám suroviny přírodní, tak jim dávám přednost. Vejce dávám jedno a když se to dobře prohňaňá rukou, tak není třeba ani moc strouhanky. Tu pak na obalení.

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    ..to je škoda,že se sem dávají tak "stále dokola"recepty.Kdyby měl aspon pěknou fotečku;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    To je stále dokola: že by tu podobný recept nebyl? :-//

    Odpovědět

  • karolína karolína(neregistrovaná)

    No to tady určitě není:-O:-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Opravdu nechápu, proč sem dáváš německé názvy, jsme na českých stránkách. Mně osobně němčina nedělá problém, ale nechápu, proč to děláš. Měla bys to opravit.;-):-)

    Odpovědět

Tématické fráze: karbanatky karbanatek recept karbenatky karbanatky recept recept na karbanátky karbanatek klasický karbanátek recept recept karbanátky klasické karbanátky karbenatky recept recept na karbenatky hovezi karbanatky recept karbanátek přírodní karbanátky karbenatek hovězí karbanátek karbanatky recepty recepty karbanátek recepty karbanátky hovězí karbanátky recept

Zapomněl/a jsem heslo