Karbanátky
Karbanátky jsou tradiční českou klasikou z mletého masa a dají se připravit v mnoha různých variantách. Od tohoto receptu nečekejte žádné objevné novoty, ale připravte podle něj poctivý šťavnatý karbanátek jako od babičky.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 10 482 kJ / 2 505 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 189,41 g |
Tuky | 171,76 g |
Vláknina | 18,16 g |
Cholesterol | 1,13 g |
Sodík | 818 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 43,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Masovou směs neuchovávejte a spotřebujte ji hned. Cibuli je nutné předem opéct doměkka, pokud to neuděláte a dáte tam cibuli syrovou, karbanátky změní svou chuť. Vím, že je mnoho receptů na karbanátky, nicméně tento nám přijde nejlahodnější a přitom je tak jednoduchý.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 1. 2024 10:23
Top strop , nejlepší karbenátky 🫶🏻
4. 5. 2022 11:58
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
24. 11. 2020 14:28
Dnes jsem vyzkoušela, s tou smaženou cibulkou přímo do masa jsem to nikdy nedělala, vždy jsem dávala syrovou. Je to moc dobré a jednoduché
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
23. 4. 2020 18:08
Bylo to vynikající!
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
11. 12. 2016 00:58
Obyčejné karboše, dělám je stejně, jen přidávám trochu nastrouhaného sýra. :)
23. 9. 2015 13:24
Mě tedy moc chutnaji, petrzelku jsem dala ze zahradky cerstvou a na konci kdy tvorim placky pridavam kousek taveneho syru a nema to proste chybu
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
8. 11. 2013 22:31
Opražila som cibuľu podľa receptu, ale pravdu povediac, veľký rozdiel oproti surovej som necítila. Majoránku do fašíriek nedávam, teraz som dodržala suroviny, a celkom nám to chutilo, majoránku budem pridávať
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
8. 5. 2013 13:03
Co to zase je?
) Hlavně, že je tu 31 000 receptů
) a z toho půlka duplicitních
)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
7. 5. 2013 21:22
Karbanátky dělám stejně, jen nedávám petrželku, ale zato víc česneku. Je to klasický český recept a není škoda ho připomenout, samozřejmě dělám také různé pokusy - do dům dal, ale v jednoduchosti je síla a některé recepty když čtu, tak mi připadají příliš překombinové nebo vyrobené za pomoci chemie - nejsem úplně proti, ale pokud mám suroviny přírodní, tak jim dávám přednost. Vejce dávám jedno a když se to dobře prohňaňá rukou, tak není třeba ani moc strouhanky. Tu pak na obalení.
7. 5. 2013 21:01
..to je škoda,že se sem dávají tak "stále dokola"recepty.Kdyby měl aspon pěknou fotečku
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
7. 5. 2013 19:46
To je stále dokola: že by tu podobný recept nebyl?
![:-// :-//](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/8.png)
7. 5. 2013 16:44
No to tady určitě není![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
7. 5. 2013 15:26
Opravdu nechápu, proč sem dáváš německé názvy, jsme na českých stránkách. Mně osobně němčina nedělá problém, ale nechápu, proč to děláš. Měla bys to opravit.![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 5 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 6 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 6 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 8 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 8 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 10 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: karbanatky karbanatky recept karbenatky karbanatek recept karbanatky recepty karbanatek recept na karbanátky karbenatek klasický karbanátek recept karbenatky recept recept karbanátky recepty karbenatky recept na karbenatky klasické karbanátky recepty karbanátky hovezi karbanatky přírodní karbanátky recept karbanátek recept karbenatky karbenatky recepty
Suroviny: maso mleté, cibule, česnek, vejce, sůl, pepř mletý, majoránka sušená, nať petrželová, olej, strouhanka
Karbanátky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9AjB
13 názorů