Zapečené gnocchi

dzungila Kuchařka: dzungila

Doba přípravy: 30 minut 3 porce Bramborová jídla 11 názorů

Suroviny

500 g italských gnocchi
150 g anglické slaniny
400 g sekaných rajčat ( 1 plechovka )
100 g mozzarelly
1 cibule
1 červená kapie
4 stroužky česneku
2 lžičky sušené bazalky
sůl
pepř
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci olivového oleje orestujeme kostičky slaniny a po chvilce přidáme plátky cibule. Opékáme dozlatova a poté přisypeme kostičky papriky a na drobno nakrájený česnek.

  2. Asi po 3 minutách vlijeme sekaná rajčata a 10 minut provaříme. Potom už jenom dle vlastní chuti osolíme, opepříme a dochutíme bazalkou.

  3. V zapékací nádobě dobře promícháme již uvařené gnocchi s hotovou omáčkou a povrch poklademe plátky mozzarelly. Zprudka zapečeme v troubě pod grilem, nebo horkým vzduchem 5-6 minut.

Poznámka

Zdroj - časopis Apetit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 81 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené gnocchi

  • PN PN(neregistrovaný)

    Dělala jsem s těstovinama a dítě se po tom mohlo umlátit. Dnes vyzkouším origoš:):yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Vyhrabala jsem starý Apetit, uvařila a pak jsem našla zde. Je to výborné, nevařila jsem gnocchi zvlášť, ale přímo na pánvi v rajčatech, tak jak v Apetitu doporučovali. Přidávám aspoň fotku:yes:

    Odpovědět

  • lemeL lemeL

    Byly dobrý, ale nedávala bych tam tu papriku. Ta mi tam nechutnala. ;-)

    Odpovědět

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    Holky, díky moc za pochvaly. Potěšily!:-8;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-O:yes::yes:+ (a souhlas se vším, co bylo řečeno - napsáno níže...!)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Andrejko, poslední dobou máš tak překrásné fotky - radost pokoukat :-). Gnocchi také občas zapékám (myslím, že jsem vkládala zapečené se špenátem), takže vím, jaká je to dobrota :-p. Posílám ti bod :yes:.

    Odpovědět

  • maris maris

    Andreo, posílám 4. bodík a určitě uvařím, je to super rychlovka a máš to krásně nafocené:yes::-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Nádherné fotky a jídlo vypadá opravdu lákavě, jen se obávám, že v mé troubě by výsledek nebyl tak dobrý, ale přesto musím dát bod za to, jak to máš krásné:yes:2.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    dzungila nadherne fotky...fakt krasne....my jedla zapekane so syrom nejako nemusime, ale mozzarella by mozno presla....davam si na vyskusanie....a este raz...krasne foto:yes:

    Odpovědět

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    Jani, dělala jsem dneska poprvé a určitě ne naposledy. Je to přímo žravé.:-p Jestli ještě držíš dietu a bojíš se slaniny, nahraď jí třeba šunkou. A nafoť!;-) Díky za bod!:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Andreo, nádherný fotopostup, já jsem gnocchi zatím jen vařila, jako přílohu spíš k zelí a podobně, tohle vypadá strašně jedle:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: zapečené gnocchi gnocchi zapékané gnocchi zapečené gnochi gnocchi recepty zapečené gnocchi se šunkou zapečené noky gnocchi zapečené zapečené gnocchi s rajčetem zapékané gnochi gnocchi recept gnocchi s mozzarelou zapečené gnocchi s rajčaty gnochi gnocchi- recept zapékané noky zapecene gnocchi recept zapecene gnoci knoči recept na gnocchi

Zapomněl/a jsem heslo