

Zapečené gnocchi
Suroviny 3 porce
- 500 g italských gnocchi
- 150 g anglické slaniny
- 400 g sekaných rajčat ( 1 plechovka )
- 100 g mozzarelly
- 1 cibule
- 1 červená kapie
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky sušené bazalky
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup přípravy receptu
Na lžíci olivového oleje orestujeme kostičky slaniny a po chvilce přidáme plátky cibule. Opékáme dozlatova a poté přisypeme kostičky papriky a na drobno nakrájený česnek.
Asi po 3 minutách vlijeme sekaná rajčata a 10 minut provaříme. Potom už jenom dle vlastní chuti osolíme, opepříme a dochutíme bazalkou.
V zapékací nádobě dobře promícháme již uvařené gnocchi s hotovou omáčkou a povrch poklademe plátky mozzarelly. Zprudka zapečeme v troubě pod grilem, nebo horkým vzduchem 5-6 minut.
Poznámka od kuchařky
Zdroj - časopis Apetit.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapečené gnocchi
-
Dělala jsem s těstovinama a dítě se po tom mohlo umlátit. Dnes vyzkouším origoš:)
-
Vyhrabala jsem starý Apetit, uvařila a pak jsem našla zde. Je to výborné, nevařila jsem gnocchi zvlášť, ale přímo na pánvi v rajčatech, tak jak v Apetitu doporučovali. Přidávám aspoň fotku
-
Byly dobrý, ale nedávala bych tam tu papriku. Ta mi tam nechutnala.
-
Holky, díky moc za pochvaly. Potěšily!
-
+ (a souhlas se vším, co bylo řečeno - napsáno níže...!)
-
Andrejko, poslední dobou máš tak překrásné fotky - radost pokoukat
. Gnocchi také občas zapékám (myslím, že jsem vkládala zapečené se špenátem), takže vím, jaká je to dobrota
. Posílám ti bod
.
-
Andreo, posílám 4. bodík a určitě uvařím, je to super rychlovka a máš to krásně nafocené
-
Nádherné fotky a jídlo vypadá opravdu lákavě, jen se obávám, že v mé troubě by výsledek nebyl tak dobrý, ale přesto musím dát bod za to, jak to máš krásné
2.
-
dzungila nadherne fotky...fakt krasne....my jedla zapekane so syrom nejako nemusime, ale mozzarella by mozno presla....davam si na vyskusanie....a este raz...krasne foto
-
Jani, dělala jsem dneska poprvé a určitě ne naposledy. Je to přímo žravé.
Jestli ještě držíš dietu a bojíš se slaniny, nahraď jí třeba šunkou. A nafoť!
Díky za bod!
-
Andreo, nádherný fotopostup, já jsem gnocchi zatím jen vařila, jako přílohu spíš k zelí a podobně, tohle vypadá strašně jedle