Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Gnocchi po česku - se zelím a slaninou

Dostali jsme chuť na halušky se zelím a slaninou, ale nechce se nám věnovat čas a energii jejich přípravě? Pokud máme doma gnocchi, zkusíme je připravit po česku. Právě tato úprava nám halušky připomene.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

14. 4. 2011 11:36

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 802 kJ / 3 299 kcal
Bílkoviny57,09 g
Tuky172,59 g
Vláknina26,03 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 11,21 g
Sůl28,00 g
Sacharidy368,68 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento jednoduchý recept přinesla dcera z kroužku vaření.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Sasanka Hajni

12. 3. 2022 16:25

Přidávám se k chválícím. Kromě slaniny jsem použila i uzené a přidala trošičku grilovacího koření a nemělo to chybu, rodina se mínila, s prominutím, užrat a to se ráno, když jsem jim řekla, co budu vařit, tvářili dost nedůvěřivě.:yes:

Tonja

29. 12. 2021 01:08

Jen poznámku na okraj: Kysané zelí, opražená slanina a v tom zamíchané halušky, noky (nebo gnocchi jako hotový polotovar téhož) a podobné variace se dělají v mnoha zemích. Např. já je znám z jižního Německa i se šlíškami (v obchodech jako polotovar Schupfnudeln i u nás - Lidl, Kaufland), ty mírně opražím (či spíše dobře prohřeju) na pánvi na té slanině. Jen slaninu neprařím na másle či oleji, ale zásadně na sádle. Nová pro mě je tady informace, že někdo dává švábské špecle (spec. vaječné těstoviny), také to někdy zkusím.

mmmmartina

29. 12. 2021 00:28

Delala jsem jiz nekolikrat. Vinikajici a rychle ????

Eja57 Eja57 (moderátorka)

1. 10. 2020 19:23

Dajda: já bych si dovolila s Tebou výjimečně nesouhlasit - název receptu je podle základní suroviny, což jsou koupené hotové gnocchi - pokud by byl recept o tom, že někdo udělá vlastní bramborové noky a nazve to gnocchi tak ano, ale tady - pokud použiji hotovou surovinu, která se jmenuje GNOCCHI, tak tomu asi nebudu říkat halušky, noky atd. atd.:-*

Dajda Dajda

1. 10. 2020 17:01

cathleen: Asi máte pravdu, ale gnocchi po česku jsou jazykově opravdu zvláštní hybrid a já mám strach, že za chvíli, tedy za pár let, už nebudeme umět mluvit česky vůbec. Já vím, tady není jazykový kroužek, ale ona ta ztráta znalosti češtiny začíná u naší každodenní mluvy. ..... Už jsem zticha, klidně to smažte.

cathleen cathleen (moderátorka)

1. 10. 2020 16:50

Dajda: to není VŮBEC případ tohoto receptu. Bavit se u receptu, kde jsou použity k přípravě rychlovky koupené gnocchi a recept po nich dostal jméno...o názvosloví jiných receptů - to mi přijde zbytečné plevelení pod jinak docela fajn receptem.

Dajda Dajda

1. 10. 2020 16:20

Frantiska: Ale to není případ jenom tohoto receptu. A kromě toho - nudle nejsou špagety, pardon. ;-)

Frantiska Frantiska

1. 10. 2020 15:33

Dajda: jezis vzdyt to je recept, na ktery se pouziva kupovany vyrobek pod tim nazvem. To mi prijde uplne absurdni, chtit tomu rikat jinak. To je jako chtit, aby se nerikalo spagety, ale nudle. Ty se prece taky u nas vyrabi ...

Dajda Dajda

1. 10. 2020 11:40

oring: Frantiska: Jo, to je přesně jeden z těch příkladů, kdy se jídlu, které se dělá v Čechách, co paměť sahá (tedy alespoň u nás v rodině se dělá, co moje paměť sahá, a že už někam dosáhne :-D) , cpe cizí název. Italské gnocchi jsou gnocchi a Italové je rozhodně nědělají se zelím, ale zhruba stejně jako jiné těstoviny, zatímco u nás v Čechách se dělají špalíčky nebo knedlíčky nebo noky (nikoliv gnocchi !) a ty si bez zelí naopak nedovedu představit. Tak prosím nechtějme být "světoví" za každou cenu a mluvmě hezky česky, abychom nebyli spíše směšní!

Frantiska Frantiska

1. 10. 2020 10:47

oring: no jen se delaji jinak nez halusky a vyslovuje se to ňoky, takze hned je to blizší. Taky se bramborovym knedlikum nerika halusky.

oring

1. 10. 2020 09:01

mezernick: A halušky, to nějak zní. Řekl bych sousedky. Zato Gnocchi, to už je skoro jako knoty????. Tak používejme halušky, je to veselejší????

Petaja Petaja

1. 7. 2020 11:29

Dnes jsem dělala k obědu, přidala jsem ještě zbytek grilovaného, vepřového masa na kostičky....Jinak jsem se držela receptu a jídlo je moc dobré.
Nahoru ještě posypu zelenou cibulkou.
Díky za ispiraci :-K:yes:

Michaela.Koc Michaela.Koc

8. 4. 2020 19:29

Dnes jsem dělala k obědu. Díky za inspiraci,chutnalo nám :yes:

StrangerByNight

3. 2. 2019 16:04

V téhle úpravě bych to pojmenoval prostě noky. Jak již bylo uvedeno pode mnou, gnocchi jsou podobné haluškám, které se takto běžně připravují, takže chuťově to nemusí být špatné. Ale s italskou kuchyní to má společného asi tolik jako pizza hawaii. :-D

hosta hosta

28. 2. 2018 14:43

pokračovat v diskuzi můžete zde https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4610

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: gnocchi gnocchi se zelím a uzeným gnocchi se slaninou gnochi se zelím gnocchi recept gnocchi s uzenym a zelim gnocchi recepty noky se zelím halušky se zelím a anglicko slaninou bramborové noky se zelím špecle se zelím a slaninou noky se zelím a uzeným gnochi se zelim a slaninou gnochi se zelím a uzeným gnocchi jako halušky noky s uzeným a zelím noky se zelím a slaninou gnochi s uzeným a zelím gnocchi s uzeným a se zelím recept gnocchi

Suroviny: gnocchi, cibule, zelí kysané, slanina anglická, cukr, kmín mletý, vývar masový, máslo, sůl

TopRecepty.cz

Gnocchi po česku - se zelím a slaninou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6mJn