Gnocchi po česku - se zelím a slaninou

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Bramborová jídla 43 názorů

Suroviny

1000 g gnocchi (2 balení po 500 g)
2 cibule
500 g kysaného zelí
200 g anglické slaniny vcelku
1 lžička cukru
1/2 lžičky mletého kmínu
vývar
máslo
sůl
Recept si zatím oblíbilo 58 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme a spolu s kostičkami slaniny ji opečeme na másle dozlatova.

  2. Přidáme propláchnuté zelí, kmín, cukr, zalijeme malým množstvím vývaru a podusíme doměkka. Případně dochutíme solí.

  3. Mezitím uvaříme gnocchi podle návodu a hotové promícháme se slaninou a zelím.

Poznámka

Tento jednoduchý recept přinesla dcera z kroužku vaření. Myslela jsem, že tu bude, ale nebyl...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 150 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Gnocchi po česku - se zelím a slaninou

  • StrangerByNight StrangerByNight

    V téhle úpravě bych to pojmenoval prostě noky. Jak již bylo uvedeno pode mnou, gnocchi jsou podobné haluškám, které se takto běžně připravují, takže chuťově to nemusí být špatné. Ale s italskou kuchyní to má společného asi tolik jako pizza hawaii. :-D

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

  • mezernick mezernick(neregistrovaný)

    Prostě takový "gnoči". :-D Nemáte prosciutto? Dejte tam anglickou slaninu. Nemáte italské bylinky? Dejte tam sauerkraut. :-D Ale tak jako chutnat to špatně nemusí (vlastně gnocchi jsou ze stejných surovin jako halušky a ty se běžně podávají se zelím), jen by se tím neměly inspirovat pizzerie a prodávat to jako italskou specialitu. :-D

    Odpovědět

  • martiline martiline

    Chutnalo nám. K dnešnímu rychlému obědu. Nedá se vůbec nic vytknout. :-) Cibulku na slanině a másle jsem přidala pěkně vypraženou až naposledy k závěrečnému promíchání. Rychlé a velmi dobré. :yes:

    Odpovědět

  • hamanulka hamanulka

    Děkuji za recept bylo to výborné..:-):yes::-)

    Odpovědět

  • Kateřina Kateřina(neregistrovaná)

    Dobrý den,
    jaký vývar se tam dává?
    Děkujiwww.toprecepty.cz

    Eliza:

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Je to bezva recept, když je hlad a není čas vařit něco zdlouhavého. Dělám trochu jinak, ale je to podobné. Ještě doporučuji nějaké pikantní koření přidat nakonec.:-)

    Odpovědět

  • Romario Romario

    Oběd byl skvělý, díky za recept:). Přidávám foto:).

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    Eliza: Tak Eliz, plním slib. Jen jsem neměla gnocchi, ale švábské nudle z Lidlu a i tak to je výborné. :yes: Díky.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    aaadobromila: Tak to se těším.:-)

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    Projíždím Tvé kulinářské krásy a už vím, co budu zítra vařit. Pak pošlu obrázek ;-)

    Odpovědět

  • salmi salmi

    dělala jsem už několikrát, ale gnocchi opékám, mám je tak radši :-8

    Odpovědět

  • LENKA LENKA(neregistrovaný)

    dobrý recept já ještě přidavám 20dkg uzené krkovice je to mnamka:yes:+1bodík

    Odpovědět

  • Pudink Pudink

    Výborné;-)

    Odpovědět

  • Pudink Pudink

    Vypadá to krásně,co nejdříve to zkusím ;-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: gnocchi gnocchi se zelím a uzeným gnocchi se slaninou gnocchi s uzenym a zelim gnochi se zelím halušky se zelím a anglicko slaninou noky se zelím gnocchi recept špecle se zelím a slaninou noky se zelím a uzeným gnochi se zelím a uzeným gnocchi recepty gnochi se zelim a slaninou gnochi s uzeným a zelím bramborové noky se zelím noky s uzeným a zelím gnocchi jako halušky noky se zelím a slaninou gnocchi s uzeným a se zelím gnocchi se zelým

Zapomněl/a jsem heslo