Gnocchi po česku - se zelím a slaninou

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Bramborová jídla 53 názorů

Suroviny

1000 g gnocchi (2 balení po 500 g)
2 cibule
500 g kysaného zelí
200 g anglické slaniny vcelku
1 lžička cukru
1/2 lžičky mletého kmínu
vývar
máslo
sůl
Recept si zatím oblíbilo 77 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme a spolu s kostičkami slaniny ji opečeme na másle dozlatova.

  2. Přidáme propláchnuté zelí, kmín, cukr, zalijeme malým množstvím vývaru a podusíme doměkka. Případně dochutíme solí.

  3. Mezitím uvaříme gnocchi podle návodu a hotové promícháme se slaninou a zelím.

Poznámka

Tento jednoduchý recept přinesla dcera z kroužku vaření. Myslela jsem, že tu bude, ale nebyl...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 351 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Gnocchi po česku - se zelím a slaninou

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Dajda: já bych si dovolila s Tebou výjimečně nesouhlasit - název receptu je podle základní suroviny, což jsou koupené hotové gnocchi - pokud by byl recept o tom, že někdo udělá vlastní bramborové noky a nazve to gnocchi tak ano, ale tady - pokud použiji hotovou surovinu, která se jmenuje GNOCCHI, tak tomu asi nebudu říkat halušky, noky atd. atd.:-*

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    cathleen: Asi máte pravdu, ale gnocchi po česku jsou jazykově opravdu zvláštní hybrid a já mám strach, že za chvíli, tedy za pár let, už nebudeme umět mluvit česky vůbec. Já vím, tady není jazykový kroužek, ale ona ta ztráta znalosti češtiny začíná u naší každodenní mluvy. ..... Už jsem zticha, klidně to smažte.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Dajda: to není VŮBEC případ tohoto receptu. Bavit se u receptu, kde jsou použity k přípravě rychlovky koupené gnocchi a recept po nich dostal jméno...o názvosloví jiných receptů - to mi přijde zbytečné plevelení pod jinak docela fajn receptem.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Frantiska: Ale to není případ jenom tohoto receptu. A kromě toho - nudle nejsou špagety, pardon. ;-)

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    Dajda: jezis vzdyt to je recept, na ktery se pouziva kupovany vyrobek pod tim nazvem. To mi prijde uplne absurdni, chtit tomu rikat jinak. To je jako chtit, aby se nerikalo spagety, ale nudle. Ty se prece taky u nas vyrabi ...

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    oring: Frantiska: Jo, to je přesně jeden z těch příkladů, kdy se jídlu, které se dělá v Čechách, co paměť sahá (tedy alespoň u nás v rodině se dělá, co moje paměť sahá, a že už někam dosáhne :-D) , cpe cizí název. Italské gnocchi jsou gnocchi a Italové je rozhodně nědělají se zelím, ale zhruba stejně jako jiné těstoviny, zatímco u nás v Čechách se dělají špalíčky nebo knedlíčky nebo noky (nikoliv gnocchi !) a ty si bez zelí naopak nedovedu představit. Tak prosím nechtějme být "světoví" za každou cenu a mluvmě hezky česky, abychom nebyli spíše směšní!

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    oring: no jen se delaji jinak nez halusky a vyslovuje se to ňoky, takze hned je to blizší. Taky se bramborovym knedlikum nerika halusky.

    Odpovědět

  • oring oring

    mezernick: A halušky, to nějak zní. Řekl bych sousedky. Zato Gnocchi, to už je skoro jako knoty????. Tak používejme halušky, je to veselejší????

    Odpovědět

  • Petaja Petaja

    Dnes jsem dělala k obědu, přidala jsem ještě zbytek grilovaného, vepřového masa na kostičky....Jinak jsem se držela receptu a jídlo je moc dobré.
    Nahoru ještě posypu zelenou cibulkou.
    Díky za ispiraci :-K:yes:

    Odpovědět

  • Michaela.Koc Michaela.Koc

    Dnes jsem dělala k obědu. Díky za inspiraci,chutnalo nám :yes:

    Odpovědět

  • StrangerByNight StrangerByNight

    V téhle úpravě bych to pojmenoval prostě noky. Jak již bylo uvedeno pode mnou, gnocchi jsou podobné haluškám, které se takto běžně připravují, takže chuťově to nemusí být špatné. Ale s italskou kuchyní to má společného asi tolik jako pizza hawaii. :-D

    Odpovědět

  • hosta hosta

  • mezernick mezernick(neregistrovaný)

    Prostě takový "gnoči". :-D Nemáte prosciutto? Dejte tam anglickou slaninu. Nemáte italské bylinky? Dejte tam sauerkraut. :-D Ale tak jako chutnat to špatně nemusí (vlastně gnocchi jsou ze stejných surovin jako halušky a ty se běžně podávají se zelím), jen by se tím neměly inspirovat pizzerie a prodávat to jako italskou specialitu. :-D

    Odpovědět

  • martiline martiline

    Chutnalo nám. K dnešnímu rychlému obědu. Nedá se vůbec nic vytknout. :-) Cibulku na slanině a másle jsem přidala pěkně vypraženou až naposledy k závěrečnému promíchání. Rychlé a velmi dobré. :yes:

    Odpovědět

  • hamanulka hamanulka

    Děkuji za recept bylo to výborné..:-):yes::-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: gnocchi gnocchi se zelím a uzeným gnocchi se slaninou gnochi se zelím gnocchi recept gnocchi s uzenym a zelim gnocchi recepty noky se zelím halušky se zelím a anglicko slaninou bramborové noky se zelím špecle se zelím a slaninou noky se zelím a uzeným gnochi se zelim a slaninou gnochi se zelím a uzeným gnocchi jako halušky noky s uzeným a zelím noky se zelím a slaninou gnochi s uzeným a zelím gnocchi s uzeným a se zelím recept gnocchi