Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gnocchi po česku - se zelím a slaninou

Dostali jste chuť na halušky se zelím a slaninou, ale nechce se vám věnovat čas a energie jejich přípravě? Pokud máte doma gnocchi, zkuste je připravit po česku. Právě tato úprava vám halušky připomene.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min

40 min (40 min příprava)

14. 4. 2011 11:36

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota13 771 kJ / 3 291 kcal
Bílkoviny56,96 g
Tuky172,34 g
Vláknina20,64 g
Cholesterol140 mg
Sodík11 211 mg
Sůl28,00 g
Sacharidy367,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento jednoduchý recept přinesla dcera z kroužku vaření. Myslela jsem, že tu bude, ale nebyl...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Eja57

1. 10. 2020 19:23

Dajda: já bych si dovolila s Tebou výjimečně nesouhlasit - název receptu je podle základní suroviny, což jsou koupené hotové gnocchi - pokud by byl recept o tom, že někdo udělá vlastní bramborové noky a nazve to gnocchi tak ano, ale tady - pokud použiji hotovou surovinu, která se jmenuje GNOCCHI, tak tomu asi nebudu říkat halušky, noky atd. atd.:-*

Dajda

1. 10. 2020 17:01

cathleen: Asi máte pravdu, ale gnocchi po česku jsou jazykově opravdu zvláštní hybrid a já mám strach, že za chvíli, tedy za pár let, už nebudeme umět mluvit česky vůbec. Já vím, tady není jazykový kroužek, ale ona ta ztráta znalosti češtiny začíná u naší každodenní mluvy. ..... Už jsem zticha, klidně to smažte.

cathleen

1. 10. 2020 16:50

Dajda: to není VŮBEC případ tohoto receptu. Bavit se u receptu, kde jsou použity k přípravě rychlovky koupené gnocchi a recept po nich dostal jméno...o názvosloví jiných receptů - to mi přijde zbytečné plevelení pod jinak docela fajn receptem.

Dajda

1. 10. 2020 16:20

Frantiska: Ale to není případ jenom tohoto receptu. A kromě toho - nudle nejsou špagety, pardon. ;-)

Frantiska

1. 10. 2020 15:33

Dajda: jezis vzdyt to je recept, na ktery se pouziva kupovany vyrobek pod tim nazvem. To mi prijde uplne absurdni, chtit tomu rikat jinak. To je jako chtit, aby se nerikalo spagety, ale nudle. Ty se prece taky u nas vyrabi ...

Dajda

1. 10. 2020 11:40

oring: Frantiska: Jo, to je přesně jeden z těch příkladů, kdy se jídlu, které se dělá v Čechách, co paměť sahá (tedy alespoň u nás v rodině se dělá, co moje paměť sahá, a že už někam dosáhne :-D) , cpe cizí název. Italské gnocchi jsou gnocchi a Italové je rozhodně nědělají se zelím, ale zhruba stejně jako jiné těstoviny, zatímco u nás v Čechách se dělají špalíčky nebo knedlíčky nebo noky (nikoliv gnocchi !) a ty si bez zelí naopak nedovedu představit. Tak prosím nechtějme být "světoví" za každou cenu a mluvmě hezky česky, abychom nebyli spíše směšní!

Frantiska

1. 10. 2020 10:47

oring: no jen se delaji jinak nez halusky a vyslovuje se to ňoky, takze hned je to blizší. Taky se bramborovym knedlikum nerika halusky.

oring

1. 10. 2020 09:01

mezernick: A halušky, to nějak zní. Řekl bych sousedky. Zato Gnocchi, to už je skoro jako knoty????. Tak používejme halušky, je to veselejší????

Petaja

1. 7. 2020 11:29

Dnes jsem dělala k obědu, přidala jsem ještě zbytek grilovaného, vepřového masa na kostičky....Jinak jsem se držela receptu a jídlo je moc dobré.
Nahoru ještě posypu zelenou cibulkou.
Díky za ispiraci :-K:yes:

Michaela.Koc

8. 4. 2020 19:29

Dnes jsem dělala k obědu. Díky za inspiraci,chutnalo nám :yes:

StrangerByNight

3. 2. 2019 16:04

V téhle úpravě bych to pojmenoval prostě noky. Jak již bylo uvedeno pode mnou, gnocchi jsou podobné haluškám, které se takto běžně připravují, takže chuťově to nemusí být špatné. Ale s italskou kuchyní to má společného asi tolik jako pizza hawaii. :-D

hosta

28. 2. 2018 14:43

pokračovat v diskuzi můžete zde https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4610

mezernick

13. 8. 2017 19:03

Prostě takový "gnoči". :-D Nemáte prosciutto? Dejte tam anglickou slaninu. Nemáte italské bylinky? Dejte tam sauerkraut. :-D Ale tak jako chutnat to špatně nemusí (vlastně gnocchi jsou ze stejných surovin jako halušky a ty se běžně podávají se zelím), jen by se tím neměly inspirovat pizzerie a prodávat to jako italskou specialitu. :-D

martiline

28. 7. 2016 21:43

Chutnalo nám. K dnešnímu rychlému obědu. Nedá se vůbec nic vytknout. :-) Cibulku na slanině a másle jsem přidala pěkně vypraženou až naposledy k závěrečnému promíchání. Rychlé a velmi dobré. :yes:

hamanulka

5. 4. 2016 14:11

Děkuji za recept bylo to výborné..:-):yes::-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Další recepty

Tématické fráze: gnocchi gnocchi se zelím a uzeným gnocchi se slaninou gnochi se zelím gnocchi recept gnocchi s uzenym a zelim gnocchi recepty noky se zelím halušky se zelím a anglicko slaninou bramborové noky se zelím špecle se zelím a slaninou noky se zelím a uzeným gnochi se zelim a slaninou gnochi se zelím a uzeným gnocchi jako halušky noky s uzeným a zelím noky se zelím a slaninou gnochi s uzeným a zelím gnocchi s uzeným a se zelím recept gnocchi

Suroviny: gnocchi, cibule, zelí kysané, slanina anglická vcelku, cukr, kmín mletý, vývar, máslo, sůl

TopRecepty.cz

Gnocchi po česku - se zelím a slaninou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6mJn