Plněná kuřecí prsa zapečená s brambory se smetanou

Suroviny

2 kuřecí prsa
2 plátky sušené šunky
4 - 6 ks sušená rajčata naložená v bylinkovém oleji (podle velikosti)
pár lístků bazalky
10 malých brambor
pár snítek tymiánu
1 smetana na vaření
tvrdý sýr (já jsem použila pizza mozzarellu)
jakékoliv koření (vhodným na kuřecí maso - já jsem použila koření Bruschetta - složení: sušená rajčata, cibule, česnek, bazalka)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozřízneme podélně tak, abychom je mohli otevřít jako knihu. Maso osolíme. Dovnitř vložíme sušenou šunku, sušená rajčata a lístky bazalky. Můžeme sepnout jehlou. Okořeníme z obou stran.

  2. Brambory oškrábeme, nakrájíme na čtvrtky, rozložíme do zapékací misky nebo pekáčku a osolíme. Poházíme pár snítkami tymiánu. Na brambory nebo mezi ně položíme kuřecí prsa, vše posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. Navrch můžeme ještě trochu okořenit a pokapat olejem ze sušených rajčat.

  3. Zabalíme do alobalu a vložíme do trouby vyhřáté na 220 st.C. Když jsou brambory měkké, odkryjeme alobal a pod grilem necháme zapéct.

Poznámka od kuchařky

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Komentáře k receptu Plněná kuřecí prsa zapečená s brambory se smetanou

  • Dajda Dajda

    Poslední dny začínám mít pocit, že jsou skvrny na slunci a že někteří přispěvatelé sem chodí jen proto, aby se mohli vybouřit a odreagovat. :no::no:

    Na druhé straně, upozornění na moc pěkný recept - dávám do oblíbených. :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka (moderátorka)

    zdepre: autorkou receptu je práve 1974andrea...:-D

    Odpovědět

  • zdepre zdepre

    1974andrea: To je řečí kvůli sýru, dejte si tam jaký chcete a nesnažte se být za každou cenu chytřejší než autorka receptu. Určitě to bude dobré, uvařím a za inspiraci děkuji.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea (autorka receptu)

    chocolate: Tak to jsem ráda, že jsem vám přišla k chuti. Snad dlabaly i holky ;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Bylo to vyborne, bod byl naprosto zaslouzeny. Jen jsem zamenila tymian za rozmaryn, ktery mam radeji.
    Chutna obmena klasicky zapeceneho kureciho:yes:.

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    casino: fascinuje mě vaše potřeba vmísit se do každé diskuze, i kdybyste měl říct sebevětší blbost .... (a to vynechám slova jako "kuchyňka" místo kuchařka, nebo věta na úrovni předškolního dítěte "tak myslím nejsme vepři,že" )

    Odpovědět

  • casino casino

    Hedwika: "Můj komentář nepatří k receptu, ale ta vlákna v diskuzi pod recepty mi dělají dost problém. A smajlíci, to je pro mne další potíž."
    Mně taky:-!

    1974andrea: "...Nemyslím si, že je to zas až takový " odpad ", jak tu popisujete."
    No, "odpadem" jste to nazvala až vy, tak myslím nejsme vepři, že ;-) Pro případ že by nějaká kuchyňka hodlala manžovi podstrojit Caprese, tak jsem kulantně naznačil, že zde tento sýr má s Mozarellou do salátu společný akorát název...

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    hosta: Jo jo, v Lidlu. Je to blok po 400g, bily obal, tmave modra etiketa, znacka Lovilio.
    Obvykle ji mivaji v italskem tydnu, ale u nas ji mivaji obcas i mimo.
    Pridavam fotku, klidne pak smazu, jen at vis, jak vypada.
    Andrej, dnes se na to chystam:-).

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea (autorka receptu)

    casino: Tak jsem to šla radši ještě teď v té tmě vyfotit. Fotky přidávám. Nemyslím si, že je to zas až takový " odpad ", jak tu popisujete. Je to normální tvrdý sýr, chuťově nijak nevýrazný něco jako náš Eidam. Tuku má 40%. Takže klidně možné použít i Eidam 45% nebo Goudu .

    Odpovědět

  • hosta hosta

    chocolate: v Lidlu? tam jsem viděla jen malou nebo strouhanou:-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Petra: mívali ji (možná stále mají) v Makru v šišce jako salám;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Petra:
    No, Italové tomu říkají Mozarella industriale (do pizzerii se dodává i nastrouhaná v pytlích) a dost se to podobá tomu, co se u nás často jako mozarella prodává;-( Poznáte to i zabalené - na omak je to tuhé a je to dobré opravdu tak akorát na pizzu, či na zapékání jako v tomto rcp...

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    1974andrea: Máš pravdu, taky si to myslím. Dříve to na tebe baflo a teď to splývá s reklamou a není to ono.

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Já totiž vůbec nevěděla co je to "pizza mozzarella" :) Tak díky... já teda s normální mozzarellou na pizzu problém nemám ale tak ze zvědavosti třeba někdy vyzkouším :) fotit nemusíte děkuji :)

    Odpovědět

  • Hedwika Hedwika

    Můj komentář nepatří k receptu, ale ta vlákna v diskuzi pod recepty mi dělají dost problém. A smajlíci, to je pro mne další potíž.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: zapečené kuřecí prsa zapečená kuřecí prsa zapečené brambory kuřecí prsa s bramborem kuřecí prsa se smetanou zapečene kuře s bramborem zapecena kureci prsa s bramborem kuřecí prsa zapečená s bramborem kuřeci prsa zapečená kureci prsa s brambory kuřecí prsa zapečená s brambory kureci prsa recepty zapečené kuřecí prsa s brambory kuřecí prsa v bramboráku zapečené kuře se smetanou zapečené brambory se smetanou kuřecí prsa na bramborách zapecene kureci prsa s bramborem plněné kuřecí prso kureci prsa s brambory