Plněná kuřecí prsa zapečená s brambory se smetanou

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Drůbeží maso 21 názorů

Suroviny

2 kuřecí prsa
2 plátky sušené šunky
4 - 6 ks sušená rajčata naložená v bylinkovém oleji (podle velikosti)
pár lístků bazalky
10 malých brambor
pár snítek tymiánu
1 smetana na vaření
tvrdý sýr (já jsem použila pizza mozzarellu)
jakékoliv koření (vhodným na kuřecí maso - já jsem použila koření Bruschetta - složení: sušená rajčata, cibule, česnek, bazalka)
sůl
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozřízneme podélně tak, abychom je mohli otevřít jako knihu. Maso osolíme. Dovnitř vložíme sušenou šunku, sušená rajčata a lístky bazalky. Můžeme sepnout jehlou. Okořeníme z obou stran.

  2. Brambory oškrábeme, nakrájíme na čtvrtky, rozložíme do zapékací misky nebo pekáčku a osolíme. Poházíme pár snítkami tymiánu. Na brambory nebo mezi ně položíme kuřecí prsa, vše posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou. Navrch můžeme ještě trochu okořenit a pokapat olejem ze sušených rajčat.

  3. Zabalíme do alobalu a vložíme do trouby vyhřáté na 220 st.C. Když jsou brambory měkké, odkryjeme alobal a pod grilem necháme zapéct.

Poznámka

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 014 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněná kuřecí prsa zapečená s brambory se smetanou

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    chocolate: Tak to jsem ráda, že jsem vám přišla k chuti. Snad dlabaly i holky ;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Bylo to vyborne, bod byl naprosto zaslouzeny. Jen jsem zamenila tymian za rozmaryn, ktery mam radeji.
    Chutna obmena klasicky zapeceneho kureciho:yes:.

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    casino: fascinuje mě vaše potřeba vmísit se do každé diskuze, i kdybyste měl říct sebevětší blbost .... (a to vynechám slova jako "kuchyňka" místo kuchařka, nebo věta na úrovni předškolního dítěte "tak myslím nejsme vepři,že" )

    Odpovědět

  • casino casino

    Hedwika: "Můj komentář nepatří k receptu, ale ta vlákna v diskuzi pod recepty mi dělají dost problém. A smajlíci, to je pro mne další potíž."
    Mně taky:-!

    1974andrea: "...Nemyslím si, že je to zas až takový " odpad ", jak tu popisujete."
    No, "odpadem" jste to nazvala až vy, tak myslím nejsme vepři, že ;-) Pro případ že by nějaká kuchyňka hodlala manžovi podstrojit Caprese, tak jsem kulantně naznačil, že zde tento sýr má s Mozarellou do salátu společný akorát název...

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    hosta: Jo jo, v Lidlu. Je to blok po 400g, bily obal, tmave modra etiketa, znacka Lovilio.
    Obvykle ji mivaji v italskem tydnu, ale u nas ji mivaji obcas i mimo.
    Pridavam fotku, klidne pak smazu, jen at vis, jak vypada.
    Andrej, dnes se na to chystam:-).

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    casino: Tak jsem to šla radši ještě teď v té tmě vyfotit. Fotky přidávám. Nemyslím si, že je to zas až takový " odpad ", jak tu popisujete. Je to normální tvrdý sýr, chuťově nijak nevýrazný něco jako náš Eidam. Tuku má 40%. Takže klidně možné použít i Eidam 45% nebo Goudu .

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    chocolate: v Lidlu? tam jsem viděla jen malou nebo strouhanou:-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Petra: mívali ji (možná stále mají) v Makru v šišce jako salám;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Petra:
    No, Italové tomu říkají Mozarella industriale (do pizzerii se dodává i nastrouhaná v pytlích) a dost se to podobá tomu, co se u nás často jako mozarella prodává;-( Poznáte to i zabalené - na omak je to tuhé a je to dobré opravdu tak akorát na pizzu, či na zapékání jako v tomto rcp...

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    1974andrea: Máš pravdu, taky si to myslím. Dříve to na tebe baflo a teď to splývá s reklamou a není to ono.

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Já totiž vůbec nevěděla co je to "pizza mozzarella" :) Tak díky... já teda s normální mozzarellou na pizzu problém nemám ale tak ze zvědavosti třeba někdy vyzkouším :) fotit nemusíte děkuji :)

    Odpovědět

  • Hedwika Hedwika

    Můj komentář nepatří k receptu, ale ta vlákna v diskuzi pod recepty mi dělají dost problém. A smajlíci, to je pro mne další potíž.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Petra: Mám tu ještě zbytek, kdyžtak zítra nafotím .

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Petra: Není to klasická kulatá měkká mozzarella. Je to tvrdší sýr, který se používá právě na pizzu na posypaní např. suga .

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Petra: Ja ji kupuji vyhradne v Lidlu a prijde mi, ze neni tak vlhka jako normalni, obvykle je balena v bloku po 400g. A rozhodne to neni ta sucha pizza mozzarella z hypermarketu, ta opravdu stoji za dve veci:-).

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: zapečené brambory kuřecí prsa se smetanou zapecena kureci prsa s bramborem kuřecí prsa s bramborem kuřecí prsa zapečená s bramborem kuřeci prsa zapečene kuře s bramborem kuřecí prsa zapečená s brambory zapečená kureci prsa s brambory zapečené kuřecí prsa zapecene kureci prsa s bramborem zapečené brambory se smetanou kuřecí prsa na bramborách kuřecí prsa v bramboráku zapečená kuřecí prsa zapečené kuřecí prsa s brambory kureci prsa s brambory kureci prsa a brambory kuřecí prsa zapečené s brambory kureci prsa se slehackou

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít