Nutriční hodnoty (Makovky - sladké housky / pletýnky)
Celý recept
Energie | 14 490 kJ / 3 463 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,46 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 58,25 g |
Tuky | 105,97 g |
– nasycené | 59,58 g |
– nenasycené | 39,56 g |
–– mononenasycené | 32,55 g |
–– polynenasycené | 7,01 g |
––– omega 3 | 0,62 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 736 mg |
Sodík | 254 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 497,32 g |
– cukry | 147,95 g |
––– laktóza | 8,15 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
120 g 120 g cukru krupice | Cukr bílý | 120 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
200 g 200 g vařených brambor, jemně nastrouhaných | ||
150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
4 lžíce 4 lžíce rumu | Rum | 68 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
100 g 100 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 100 g |
30 g 30 g droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
sůl na špičku nože na špičku nože | Sůl mořská | |
1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
mák na posypání pletýnek / housek | Houska pšeničná |